Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Allah için kurban kesmekse maksat

Allah için kurban kesmekse maksat

Allah için kurban kesmekse maksat

O zaman kurbanını eyleme harap

Baştan savma kurbandan olmaz sevap

Güvenilir insanlara etmeli müracaat.

Bayramlar; ibadettir, tanışmadır, ziyarettir, kaynaşmadır, şiirdir, manidir,” derler.

Artık günümüzde bayramlar “ne yazık ki” demeyeceğim, tatil kültürüyle eş değer tutulup, bayram denilince akla tatile gitmek gelir oldu.

Bunu biz yaptık. Kimse bize; “Bayram denilince aklınıza tatil gelsin” diye dayatmadı.

Bu tezgâhı kuranlar baktılar ki, bizde bir boşluk var, harcayacak para da var, o zaman dayadılar önümüze reklamları ve çeşitli programları, bizler de yedik.

Haaa bu sınıfa girmeyen önemli bir duyarlı kesimimiz de var. İşte benim muhatabım da bizim okuyucularla bu sınıfa girmeyen duyarlı insanlarımızdan oluşmakta.

“Allah için kurban kesmekse maksat” başlığı aklıma gelince, altına bir iki satırla mani döşeyivereyim dedim ve yukarıdaki mani ortaya çıktı.

Bizim okuyucular “arif” insanlardır. Allah’ın bir ihsanı olan “Müslüman saf ve temiz olur”nimetini üzerinde taşıma gayretindedirler.

Yalnız günümüzde “saf” kelimesi, “temiz ve güvenilen insan” manasından çıkarılıp,“aldatılan insan” yerine konulduğu için, bu kelimeyi kullanmaktan imtina eder olduk.

Düşünebiliyor musunuz, memleketimizde öyle Müslümanlar çıktı ki, dünyalıkları için, birbirlerini kollamak için, kendilerine yeni iş yerleri icat etmek için milleti ne hale getirdiler. Geçelim.

Hamdolsun Türkiye’nin en güvenilen yardım kuruluşlarının başında Deniz Feneri gelir.

Her toplumda olduğu gibi bizim milletimiz de iftiralara, yalanlara ve dedikodulara kısa bir dönem aldandı ama rüzgâr tersine esmeye başladı.

Deniz Feneri’ni Müslüman halkımız nezdinde bitirmek isteyen çevrelerin kimler olduğu bir bir ortaya çıktı ve nerelerde nasıl ittifak ettikleri çarşaf çarşaf serildi.

Deniz Feneri’nin üzerindeki karabulutlar artık iyice çekilmeye ve “etme bulma dünyasının”bir gereği olarak, gideceği yere gitmeye başladı.

Deniz Feneri’nin tüm icraatlarını ve özellikle kurban faaliyetlerini yakından takip ederim. Şahidim ve bilirim ki, fenere emanet edilen bir toplu iğne de bir gemi dolusu malzeme de yerli yerine ulaşmıştır ve ulaşır.

Çünkü emanetin başındaki herkesin hesap gününe imanı tamdır. Böyle görür, böyle inanırım.

Deniz Feneri bu yıl 32 ülkede kurban kesecek, görevliler yollara düştüler. Kurban bağışlayanlar, kurbanlarının kesilmesini hem mesaj yoluyla hem görsel olarak görebilecekler.

Yazı hep fener üzerine gitti ama elbet güvenilir başka derneklerimiz de vardır. Bir de feraset sahibi müminler hangi adrese gideceğini bilirler.

“Bu da hayır o da hayır, ikisi de aynı yere gidiyor hacı abi” diye kurban bağışlarını çarçur etmezler.

Kurbanlarını “adetten ibadete” çevirenlerden olmak duasıyla Allah kabul etsin. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi