Kemal Belgin

Kemal Belgin

Bu bir kader maçıdır!

Bu bir kader maçıdır!

Milli Takım Letonya önünde... Letonya da kim? Acaba bu ülkenin en pahalı futbolcusu kaç para alabilmektedir bir sezonda? Sanırım ve hatta daha fazlası ile bilirim ki, bizim büyük kulüplerimizden birinde oynayan en müthiş oyuncunun yüzde birini bile alamaz. Bu ülkedeki yayın havuzunun karşılığı ne kadardır? Belki de bu ülkede öyle havuz falan da yoktur. Milli Takım’ın patronu, pardon ülke direktörü yılda ne kadar kazanır? Yurt dışında oynayan oyuncuları var mıdır? Bakın işte burada çuvallayabilirim. Bizden sadece Arda var, onlardan var mıdır bilemem... Ama iki adet çıkarsa yanarım. Onlarda bizdeki gibi spor basını pompasıyla her sene yurt dışına üç-beş futbolcu ihraç edilir mi? Yani daha doğrusu bizden ihraç edilmez de basında öyle yazılır, çizilir.

 Neyse bunca kıyaslama sonucunda maçın favorisi biz değil miyiz? En azından kâğıt üzerinde falan diyeceğim ama yukarıdaki paragraftan sonra kağıt üzeri de değil, saha üzerinde yani...

Devam edelim. Terim hocanın elindeki kadrodan bu defa hangi on bir çıkacak? Sanırım ve beklerim ki, bize göre, altını çiziyorum bize göre, en akla yatkını neyse o... Çünkü karşı tarafta Çeklerdeki gibi Rosicki falan da yok.

Evet, kalede beklentimiz o ki Tolga olacak... Bizim takım sık sık hücuma mı kalkacak? Sorunun cevabı Gökhan Gönül ve Caner’le bekleri oluşturmada kilitlenir. Yok, savunarak mı oynayacağız? O zaman kim oynatılmalı? İşte meselelerin başında gelenlerden biri... Sakın ola ki Topal stoper oynamasın. Bu maçta orada Ersan ve Ümit’i görmek isteriz.

Takımın kurmak Terim hocanın işi... Ama Arda’yı bir daha sakın ha uç adam arkası oynatmasın. Hamit kadroya çağırıldığına göre bu deplasman oyunundan onun hem zekasına, hem de tecrübesine ihtiyacımız vardır. Bence böyle, ama ulus futbolunun direktörüne göre nasıl, onu bilemem. Tek favori olarak Umut görünüyor. Bir de Çek maçında bana göre iyi oynayan Gökhan Töre’nin “Oda tedavisi” bitti mi, bitmedi mi? Bittiyse oynasın...

Tamam tamam daha fazla kafanızı karıştırmayacağım. Bu gece saat 21. 45’de hiç olmaz bu defa da ekran karşısına geçiniz. Kaybedersek, sizlere milli maç geceleri kafanızı dağıtmak için diziler önerebilirim. Umarım böyle bir  zahmete girmeme gerek kalmaz. Çünkü bendeniz 80’lerden başka dizi izlemem de ondan... Nereye geldik yahu!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi