Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

N’olacak bu memleketin hali?

N’olacak bu memleketin hali?

Merak ediyorum:
-YARSAV başkanı ne zaman istifa edecek.. Hani Yargıtay Savcısı böyle yaparsa.. Böyle birini Yargıtay mensuplarının üyesi olduğu bir derneğin başına seçiyorlarsa, burada bir gariplik yok mu sizce?
-Osman Paksüt ne zaman istifa edecek.. Anayasa Mahkemesi’nde bu ilişkiler içindeki tek üye Paksüt değil, ama Paksüt’ün ilişkileri açık.. Bir yargı üyesi, parti kapatma davası ile ilgili olarak bir takım gizli-kapaklı görüşmeler yapıyorsa, bu normal mi sizce?
-Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt’ün eşi ile, Danıştay Başsavcısı Bayan çölaşan’ın eşi arasında çapraz bir ilişki kurulabilir mi?
-Ergenekon Denktaş’a çalışmış, Denktaş da Ergenekon’a, daha doğrusu ‘Yavru Ergenekon’a çalışmış olabilir mi?
-Demirel ve Sezer Ergenekon’un neresindeler..
-Ergenekoncuların Mehmetçik Vakfı’na ilgisi açık, peki ya Mehmetçik Vakfı’nın bu işlerle ilgisi?
-Ergenekoncuların, büyük bir rant kapısı olan petrol kaçakçılığı ile ilgilenmedikleri düşünülebilir mi? Peki neden bu konuda bir ilerleme sağlanamıyor?
-Gerçekten Ali Müfit Gürtuna, CHP’den belediye başkan adayı olmak için Tuncay özkan’la konuştu mu?
-İlhan Kesici nasıl CHP’li oldu?
-Koman Paşa, çevik Bir, Kıvrıkoğlu, bu olaylar olurken neden susuyorlar.. Kenan Evren niye bir şey söylemiyor?
-PKK, Apo, Ergenekon’un neresinde!
-Yasama, yürütme, yargı, media, mafia, sermaye, siyaset, DTö, STK ve bürokrasideki Ergenekoncular kimler?
-NATO, ABD, AB bu konuda neden Ankara ile bilgi paylaşımına gitmiyor. çünkü bu oluşumların temelinde ABD ve NATO var..
-Ergenekon sanıklarından asker olanı Rusya’ya, politikacı olanı İngiltere’ye kaçtı.. Bu kişiler, o ülke tarafından niçin korunuyor ve o ülke istihbaratları ile bu kişiler arasında bir ilişki var mı? 
-Baykal gerçekten 29 Ağustos törenine geç kaldığı için mi alınmadı? Ya da CHP nasıl oldu da su kalitesi tartışması ile Ankara belediyesini vurmak isterken kendisi İzmir’de kazdığı kuyuya düştü? Erdoğan’ın şansı neden Baykal’da yok!
-Ergenekon davası ile ilgili olarak MİT ve emniyet, konuya ilişkin bilgi ve belgeleri yargıya intikal ettirirken jandarma ve diğer askeri istihbarat birimleri, neden bu konuda mahkemeyle bilgi ve belge paylaşımı yapmıyorlar?
-Bu kadar hukuk dışı oluşum sözkonusu iken, eğer bu konuda bir istihbarat bilgisi eksikliği varsa, bu askeri istihbarat açısından bir zaaf konusu değil mi? Yok, eğer bu bilgiler mevcutsa, bunların yargıya intikalini kim engelledi, kim engelliyor?
-Sahi Aydın Doğan’la Koç arasında bir akrabalık ilişkisi var mı? Bir gecede Simavi imparatorluğu nasıl sona erdi ve Doğan media patronu oldu? Karacan’lar neden piyasadan çekildi, Abdi İpekçi’yi kim, niçin vurdu?
-Jandarma Genel Komutanı’nı kim öldürdü? Cem Ersever’i kim vurdu?
-Mumcu kim, niçin öldürüldü?
-ABD, Rus, Alman, İtalyan, Yunan ve Bulgar istihbaratı neden Ergenekon davası konusunda Türkiye’ye yardım etmiyor? Suriye’den özellikle PKK bağlantısı konusunda bilgi ve belge istendi mi? Yargının ya da Dışişleri’nin, MİT, emniyet ve hükümetin bu yönde bir girişimi oldu mu? Olmadı ise neden?
-NATO ile bu konuda bilgi paylaşımı sözkonusu mu?
-Soğuk savaş dönemindeki özel harpçilerin yeraltındaki silah depoları ne olacak?
-Derin yapının şirketleri, para kaynakları, nakit stokları ne yapılacak?
-Diğer Ergenekonlarla birlikte onbinlerce kişiden oluşan, kimi politikacı, kimi, bürokrat, kimi gazeteci, kimi STK aktörü bu kişiler nasıl tasfiye edilecek, ellerindeki silahlar nasıl toplanacak, geriye dönük işlemler nasıl aklanacak, para ilişkileri, hiyerarşik bağları nasıl çözülecek? Bu adamlar iktidar partisinde de var, hükümette de, muhalefette de.. CHP’dekilerin en az yarısı kadar AK Parti içinde var.. Diyanet’te de var, emniyette, istihbaratta, orduda da.. Tarikatta da varlar, mafiada, mediada da! Burda, orda, şurda, heryerde varlar..
Daha onlarca soru.
Tek sorun Ergenekoncular ve Ergenekon davası değil.
Burada asıl iş hükümete düşüyor..
Ergenekon davası nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, bu mesele burada bitmeyecek!
Bu konu da anayasa değişikliği kadar önemli.. Hükümet, TSK ve istihbarat kaynakları el birliği yapmadan bu yapının tasfiyesi zor ve belki de bugün başlansa 2020’lerde ancak sonuçlanacak bir sorunla karşı karşıyayız..
Ergenekoncuları günah keçisi ya da kurban olarak seçip, bu işi örtmeye çalışmak doğru değil..
Bu temel sorun çözülmeden hiçbir şeyin anlamı yok..
Derin devlet sorununu çözün, bütçe sorunu da çözülür, demokrasi sorunu da.. Tek başına petrol kaçakçılığının bitirilmesi bile Türkiye’de ekonomik krizin büyük ölçüde çözülmesine yeter de artar bile..
Gözüne kibriti çok yaklaştırıp arkasında bir ormanı kaybeden adamın haline düşüp, gözümüze Ergenekon’u çok fazla yaklaştırıp, arkasında derin devleti kaybetmeyelim de.. Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi