Merve Kavakçı İslam

Merve Kavakçı İslam

Şimdi tam CHP’li oldun!

Şimdi tam CHP’li oldun!

Bu ülkede CHP din düşmanlığı ile tanınır. Bunu beşikteki bebek de bilir, mezardaki mevta da. Cumhuriyet rejimi, Osmanlı dönemindeki tek ve aşikar birleştirici güç olan İslam dininin yerine yeni bir, bir araya getirici bulmaya çalışmış, doksan küsur senenin sonunda nihayet görebildiğimiz gibi de bunu yüzüne gözüne bulaştırmıştır. Yani CHP’dir yüzüne gözüne bulaştıran. Ama CHP bunu, bir türlü görmemiş, cahil cesareti ile vurup kırmış, halkını iplerde sallandırmış, tabiri caizse kılıçlardan geçirmiştir. Korku cumhuriyeti kurmuştur CHP.

Zorla kabul ettiremediğini zorbalıkla kabul ettirmiştir. Kabul ettirmiştir ettirmesine de için için de halk diş bilemiş, her fırsatta tepkisini göstermiştir. İstiklal Mahkemeleri bu ahval ve şerait içinde kurulmuş, CHP’li mahkeme kasaba kasaba dolaşarak insancıkları toplamış, önce asmış, sonra gerekçesini yazıvermiştir.

İskilipli Atıf hocayı sallandıran da, Şalcı bacıyı yerlerde sürükleyip, “evladım beni nereye götürüyorsunuz, ben bir şey yapmadım, şuracıkta şallarımı satıyorum o kadar” diyen askerin “olsun, örnek olsun…” lafları arasında ipe götüren de C-H-P’nin tâ kendisidir. Kur’an-ı Kerimleri toplatan da CHP’dir, sokakta elif-ba öğrenmeye giden küçük çocukların avcısı olan akbaba da CHP’dir. Bu ülkede camileri ahıra çeviren de CHP’dir dine sed çeken de! Ezanı Arapça’ya çevirdi diye Başbakan Adnan Menderesi akla hayale gelmeyecek işkencelerden geçirdikten sonra asan da CHP’dir.

“Aman! ölü yıkayıcımız kalmadı, hepsini astık, sürdük, sürgün ettik, imam hatip diye bişey açalım da ölülerimiz ortada kalmasın” diye dahiyane bir şekilde dini kullanan da CHP’dir, Valisi Nevzat Tandoğan’ıyla elinde sopa müslümanca giyinmiş köylü vatandaşlarını Ankara sokaklarında kovalayan da! Nevzat Tandoğan’ın kırdığı potlar bununla kalmıyor. Meşhur komünizm göndermesi de Tandoğan’a ait. “Bu memlekete komünizm gerekiyorsa ve komünizm yararlı bir şeyse onu da biz getiririz, size ne oluyor?” diyen de aynı Tandoğan’dır. Bakın bakın şu kibire bakın!

CHP hiç değişmedi. Dün ne ise bugün de o! Eski İslamcı, yeni CHP’li genel başkan yardımcısı da Tandoğan’a özenmiş olmalı. Üsküdar Validebağ’da yapılacak cami CHP’lileri harekete geçirmiş, din düşmanlığı içlerine işlemiş ya! Hemen itiraz etmişler cami istemiyoruz burada diye. Halbuki yapılacak arazi çok önceden cami arazisi olarak ayrılmış bir mekan. İleride cami olması için ayrılmışken beton dökülmüş, beklemede bir arazi. Zaten belediyeye ait bir arazi. Daha da önemlisi Validebağ korusunun içinde değil. Tekrar yazayım, ağacın olduğu bir arazi de değil, beton dökülmüş bir mekan, cami için ayrılmış bir mekan ve Validebağ korusunda D-E-Ğ-İ-L! Bir başka şekilde ifade edeyim, sanki ağaç kıyımı varmışçasına lanse edilirken, üzerinde bir tek   ağaç dahi olmayan bir arazi. Tekrar: beton dökülmüş, cami için ayrılmış bir arazi. Ama CHP’li laik “bay ve bayanlar” için bu detaylı açıklama hiçbir anlam ifade etmiyor, zira onların niyeti başka! Evet laik CHP’liler burayı bedava otopark olarak kullanıyorlarmış. Şimdi caminin temel atma çalışmaları başlayınca dişlerini göstermişler, vay burada cami istemiyoruz diye. Mevzubahis genel başkan yardımcısı da Tandoğan’ın izinde, “Diyanet yapılması gerektiğini açıklasın, Validebağ’da camiyi CHP olarak biz yaparız” demiş. Siyasi hırs insana neler yaptırıyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Merve Kavakçı İslam Arşivi