M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Adım Adım Felakete Doğru

Adım Adım Felakete Doğru

BUGÜNKÜ durum büyük ve vahim bir kopuşa, ârızaya, kazaya doğru gidildiğini gösteriyor.
1924’te Halifenin yurt dışına sürülmesiyle başlayan hareket tarihî bir ârızaydı.
27 Mayıs 1960 korkunç bir ârızaydı…
12 Mart 1971… 12 Eylül 1980… 28 Şubat… Bunların hepsi ârızadır, kopukluktur, kazadır.
Son yıllarda olup bitenler, bugünkü hadiseler, yukarıda saydıklarımdan daha kötü, daha berbat, daha yıkıcı, târumar edici bir arızayı haber veriyor.
Her şey güllük gülistanlık diyenleri muhatap bile kabul etmem.
Sen Kürtçe bilmeyen Artin’i Kürtlerin lideri ve sözcüsü kabul edersen, işin sonu elbette fena olur.
Bu memleket ancak Ehl-i Sünnet Müslümanlığı ile ayakta durur. Sen Ehl-i Sünnet’i yıkıp yerine reformculuk, Fazlurrahmancılık, dinde yenilik ve değişiklik, Mutezile mezhebi, sekülarizm, Şeriatsız ve cihadsız bir İslam getirmek istersen, çok şiddetli fırtınalar biçersin.
Abartma!.. Durum o kadar vahim değil… Böyle diyenlere, 1911’de Rumeli-i Şahane’nin bizde olduğunu, iki yıl sonra koskoca Avrupa Türkiyesini kaybettiğimizi hatırlatmak isterim.
En çok gafil Müslümanlara kızıyor ve acıyorum.
Sizi korkutacağını tahmin ettiğim bir cümle sarf edeceğim: Türkiyemiz adım adım bir iç savaşa sürüklenmektedir.
Bu savaşın mağlupları=yenilenleri gafiller olacaktır.

* (İkinci yazı)
İslam ne Diyor,
Biz ne Yapıyoruz?

İSLAM’ın iki kaynağı vardır, Kur’an ve Sünnet… Gerçek din alimleri, büyük Müslümanlar dinimizin hükümlerini bu iki kaynaktan çıkartmışlardır. Meselâ İmam-ı Gazalî, dört büyük ciltten, kırk kitaptan=bölümden oluşan o muazzam, mübarek, nurlu, feyizli, kurtarıcı ve muhteşem İhyâu Ulûmi’d-Din kitabını yazmıştır. Gerçek İslam dini İhyâ’da ve benzeri böyle kitaplarda açıkça anlatılmaktadır.
Türkiye toplumuna baktığımız zaman, onun gerçek İslam’dan ne kadar uzak olduğunu görüyoruz.
Teori ile anlama ve uygulama arasında büyük uçurumlar var.
İslam, mü’minleri birliğe, ittihada, vifaka, tesanüte, sevgiye, kardeşliğe çağırıyor; bizde o yok, bin parçaya bölünmüşüz.
İslam, mü’minlerin birbirini sevmelerini, hayırlı işlerde desteklemelerini istiyor. Bu bizde ya hiç yok, yahut çok zayıf.
İslam, Kur’an’ın emirlerinin yapılmasını, yasaklarından uzak durulmasını istiyor; Müslümanların büyük kısmı tam tersini yapıyor.
Kur’an ribanın çok büyük bir günah, suç, kötülük olduğunu söylüyor; Müslüman toplum gırtlağına kadar ribaya batmış.
İslam zinayı kötülüyor, siyasî rejim zinayı suç olmaktan çıkartmış; sözde Müslümanlar bunu gereği gibi protesto etmiyor.
İslam israfı haram kılmış; biz her gün beş milyon ekmeği çöpe atıyoruz. Ya öteki israflarımız, lükslerimiz, beyinsizliklerimiz…
İslam beş vakit namaz kılmayı emr ediyor; bizde namaz kılanların sayısı yüzde ona düşmüş.
İslam adalet ve insafı emr ediyor, bizde onlar çok az.
İslam bütün azgınlıklara=fuhşiyata karşı; toplumumuzda bütün azgınlıklar açıkça, açıkta, küstahça işlenip sergileniyor.
İslam emanetleri ehline verin diyor, bizde bu kural da genelde uygulanmıyor.
İslam iyilikleri emr edin, kötülükleri yasaklayın diyor. Biz bunu da yeteri ve gereği kadar yapmıyoruz.
İslam Tağut’tan uzak durmamızı, onu düşman bilmemizi emr ediyor. Biz Tağutla, İslam düşmanı Deccallarla, ekfer ve ahbeslerle iç içe, kucak kucağa yaşıyoruz.
İslam biz müminlere tek bir Ümmet olun diyor; biz birbirinden kopuk bin parçaya bölünmüşüz.
İslam bize başınıza âdil ve râşid bir imam seçin, ona biat ve itaat edin diyor; biz fırtınaya yakalanmış başsız, yelkensiz, dümensiz bir gemiyle dönmüşüz.
İslam, Kur’an, Sünnet, Şeriat bize zekatlarınızı fakir miskin ve sair Müslümanlara temlik suretiyle veriniz diyor; biz bu emri dinlemiyor, zekat toplamaya hakkı olmayan birtakım tüzel kişilere veriyoruz.
İslam faydalı ilimleri öğreniniz, cahil kalmayınız diyor; biz ilmihalimizi bile doğru dürüst öğrenmiyoruz.
İslam bize, dünyada ne kadar kalacaksan, onun için o kadar çalış; ahirette ne kadar kalacaksan onun için o nispette çalış diyor; biz bütün gayret ve çabalarımız dünyaya yönlendirmişiz, ahiret için gereği gibi çalışmıyoruz ve büyük yolculuk için azık toplamıyoruz.
İslam aman ihlaslı olun, Allah-ü Teala ihlassızların ibadetlerini, ilimlerini, hayırlarını kabul etmez diyor; bizim aldırdığımız yok.
İslam bize “Büyüklerimize saygı göstermeyen, küçüklerimizi şefkat ve merhamet etmeyen bizden değildir” diyor. Bizim bu konudaki halimize bakınız.
Velhasıl saymakla bitmez, biz İslam İslam diye bağırıyoruz ama, nâdir istisnalar dışında ne İslam’ı doğru şekilde biliyoruz, ne de onu hayata uyguluyoruz.
Bu işin en büyük suçu, vebali, sorumluluğu kimlere aittir?
Elbette, doğruyu bildikleri halde Müslüman halka ve gençliğe anlatmayanlara.
Bir de, doğruları bildikleri halde, eğrilik yapanlar var ki, onların vebali daha büyük.

* (Üçüncü yazı)
ÇENGELLİ NİÇİNLER

NİÇİN?.. Türkiye’de önemli miktarda Kripto Yahudi ve Kripto Haçlı var. Her birinin nüfusunun en az bir milyon olduğu iddia ediliyor. Lakin bu konu, nâdir istisnalar dışında işlenmiyor, gündeme getirilmiyor, gölgede, karanlıkta tutuluyor. Kriptolar açığa çıkmaktan, çıkarılmaktan hoşlanmazlar. Peki çoğunluktaki Müslümanlar bu çok önemli hayatî konunun üzerine, gerektiği gibi ve yeterli miktarda niçin eğilmiyor. Niçin niçin?
NİÇİN?.. Ülkemizde tek kimlikli gerçek Aleviler var. Onlar Müslümanlık dairesi içindeler. Allah’a, Peygamber’e, Kur’an’a, İslam’a, Ehl-i Beyt’e inanıyorlar. Bir de Kripto Aleviler var. Onlar inanç dışı. Ateist olanları bile var. Alevî kökenli olmayan biri “Alisiz Alevilik” isimli bir kitap yazdı. Bu kadar aşırıya gidiyorlar. Onlar ne yapmak istiyor? Bu Kripto Alevilerin arkasında hangi iç ve dış güçler vardır? Niçin bu konu aydınlatılıp açığa çıkartılmıyor?
NİÇİN?.. Kökü bundan 2600 yıl öncesine dayanan bir Pakraduniler taifesi var. Onlar üç kimlikli. Asıl kimlikleri Yahudilik… İkinci eğreti kimlikleri Ermenilik… Üçüncü kimlikleri sözde Müslümanlık… Sadece Türkiyede değil, birçok ülkede varlar, yahut gizlendikleri için yoklar. Son derece gizli ve sinsiler. Türkiye bunları niçin tanımıyor, bunlar hakkında niçin ilmî araştırmalar yapılmıyor?
NİÇİN… Dıştan Tatar görünen, içte Yahudi olan Kırımçaklar var? Türkiye Müslümanları onları niçin bilmiyor, tanımak istemiyor?
NİÇİN?.. Müslümanlar çoğunlukta ama büyük medya Kriptoların elinde ve kontrolünde. Niçin?
NİÇİN?.. Mütareke yıllarında (1919-1922) İstanbul galip devletler tarafından işgal edildiği zaman 22 ton Osmanlı altını bir yat ile Karadeniz Tuna yoluyla Avrupaya götürülmüştü. Sonra bu altınların bir ayağı Yahudilikte, bir ayağı Rumlukta olan meşhur bir aileye verilmiş olduğu söyleniyor. Bu konuda Müslümanlar niçin araştırma yapmıyor?
NİÇİN?.. Diyanet İşleri Başkanlığına on bin kadar kadın eleman (müftü yardımcısı, vaize, din öğretmeni vs) tayin edildi. Bunların bir kısmının Feminist ideolojiye bağlı oldukları biliniyor. Bu Diyanet Feministleri niçin Devletin resmî belgelerle KDV’li yasal seks köleliği yaptırmasına ses çıkartmıyor, bu iğrenç ve vahim kadın hakları ihlalini protesto etmiyor?
NİÇİN?.. Bu memleket halkının çoğu Müslüman ama niçin büyük şehirlerin Barolar Birliği başkanlıklarına din düşmanı Kemalistler, ateistler seçilip hakim oluyor, Bunun sebebini bilen var mıdır?
NİÇİN: Her yıl dışarıdan üç milyon küsur ton buğday ithal eden Türkiye’de, her gün beş milyon ekmek çöpe atılıyor da devlet bu nankörlüğü niçin cezalandırmıyor?
NİÇİN?.. Nüfusu patlayacak hale gelen İstanbul yaşanmaz bir şehir haline geldi ama yeni inşaat, yeni meskenler konusunda çılgın bir yarışma görülüyor. Şehir civarında on binlerce yeni bina yapılıyor. Bunlar iskana açılınca İstanbul büsbütün yaşanılmaz hale gelecektir. Bu gidişe niçin dur denilmiyor?
NİÇİN?.. Dünyanın bütün medenî şehirlerinde büyük kütüphaneler, hattâ sadece Harvard Üniversitesinde on beş milyon kitaplık ve belgelik muzzam bir kütüphane var da, İstanbul’da niçin uluslararası çapta bir tek kütüphane yok?
NİÇİN?... Eton kolejini bitiren bir İngiliz genci Shakespeare’i okuyabiliyor da, Türkiye’de lise mezunu bir genç niçin ülkenin en büyük klasik edibi ve şairi olan Fuzuli’yi okuyup anlayamıyor?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi