Prof. Dr. Şaban Şimşek

Prof. Dr. Şaban Şimşek

Bana değil; ayrılıkçı Kürtlere ve devletin politikalarını çizenlere

Bana değil; ayrılıkçı Kürtlere ve devletin politikalarını çizenlere

Okuyucudan, bana değil; ayrılıkçı Kürtlere ve devletin politikalarını çizenlere…

Son makalemizde (04-05/11/ 2014), bugün gelinen nokta itibarıyla, bir yanda İmralı’sıyla, PKK’sıyla, TBMM’deki uzantılarıyla, Doğu ve Güneydoğu’da oluşturdukları adı konmamış illegal-defakto kamu düzeniyle, Kobani öznesinde Suriye’de devlet kurmaya (ya da var olmaya) yönelik mücadeleleriyle Kürt meselesini, diğer yanda da aylardır dünyanın dilinde olan IŞİD’i, kısmen yapısıyla, kısmen de yaptıklarıyla anlatmış ve bitiminde şu kritik soruyu sormuştuk:  Bu durumda Güneydoğu’da kimle komşu olmak istersiniz? PKK ve uzantıları ile mi yoksa IŞİD’le mi?

Haber sitemizin yönetiminden, yazının “tıklanma”  ölçütü ile çok ilgi gördüğünü öğrendim. Yorumlar ise hem çok sayıda hem de fazlasıyla ilginçti. Peki, IŞİD’ın savaş psikolojisini ve bu bağlamda medyayı-sosyal medyayı çok iyi kullandığı söylense de işi, bu makaleyi ve altındaki yorumları okumaya kadar götüreceğini düşünmüyorum elbette ama içimizdeki ayrılıkçı Kürtler (başı ve tüm uzantılarıyla PKK) ile devlet politikalarına yön veren siyasilerimizin dikkatini bir nebze de olsa çekmiş midir acaba bütün bunlar? Cevabını ben vereyim; sanmıyorum. Niçin mi? Şark ahalisinden yetişen büyük adamların(!) genellikle akla pek  ihtiyacı olmuyor da onun için!..

Ama ben yine de vazifemi yapayım ve onlara, klasik bir anketin sonuçlarını vermenin ötesinde doğrudan milletin (en azından bu siteyi takip eden kesiminin) nabzını tutturayım diyorum. Değer veren verir vermeyenin de canı… tabii ki “cehenneme” demeyeceğim ama bu durumda cümleye uygun kelime de ancak “kavgaya, savaşa, ölüme” olacak, o zaman. Eeeh, bütün bu kelimelerin ifade ettiklerini “dünyadaki cehennem” olarak değerlendirenlere ise kimsenin söyleyeceği bir şey olamaz her halde!..

Şimdi sözü daha fazla uzatmıyor ve beş yılı aşan gazete-haber sitesi yazarlığım süresince hiç yapmadığım bir işi yaparak mezkur makaleye gelen ya da internet hesabıma düşen yorumları noktasına-virgülüne dokunmadan “olduğu gibi” yukarıda zikrettiğim taraflara sunuyorum. Halkın bu düşüncelerine değer verip vermemek ki makalelere yapılan yorumları müstear isim kullanıldığı, yani özgürce yazılabildiği ve yazma zahmetine katlanacak kadar duyarlılık gösterildiği için samimi ve kıymetli bulurum, bunlardan ders alıp almamak “siyaset ağaları” ile “savaş baronları”nın bileceği bir iş artık. Ama inancım odur ki Türk’üyle Kürt’üyle necip milletimiz bütün bunları görüyor ve hakkaniyetle değerlendiriyor; bundan kimsenin şüphesi olmasın. Dahası genel seçimler yaklaşıyor ve iki tarafa da oy lazım!!!

Haber sitesindeki yorumlar:

 

  • Trabzon 1461 04 Kasım 2014 11:06

Zararlı bir alışkanlığın oylaması yapılmaz.Sigara,Eroin,İçki içilsin mi ?İçilmesin mi?Terör örgütü katiller sürüsü İşid ve pkk arasında da tercih yapılmaz!İngiliz yapısı bu çakma iki katil örgüt yok edilmelidir.En doğrusu birbirleriyle uzun süre savaştırarak birbirlerini yok ettirmektir.İkisine de Allah lanet etsin!..

 

  • Kocareis 04 Kasım 2014 11:28

ikisi de değil. özgür suriye ordusunun kuracağı yeni suriye ile.

 

  • NEWOTTOMANS 04 Kasım 2014 11:29

Komşuluk için Tercihiniz IŞİD mi yoksa PKK mı? Türkiye de geniş katılımlı bir anket yapılsa tercih %80 üzerinde İŞİD çıkar.

 

  • VEHBİ 04 Kasım 2014 11:30

İşitle Komşuluk yapmak isterim. Pkk gibi içimize yerleşip Arkamızdan vuranlarla deyil. İşit hiç olmasa Gögüs Gögüse savaşıyor. Arkadan gelip ensemize sıkmıyor. Sıkarsa eğer çıkar savaşırım.

 

  • Adem GÜNDOĞAN 04 Kasım 2014 11:34

Böyle giderse ülkede İŞİD taraftarı çoğalacak, zira emekli albay olan bir yakınım, İŞİD PKK'yı(PYD'yi) bitiriyor, bize bir zararı yok İŞİD benim düşmanım değil dedi. Hakikaten PKK ve onun efendilerinin Ülkemizdeki planlarına bakınca insanın İŞİD'e sempatisi geliyor.

 

  • hasan alıcı 04 Kasım 2014 11:41

işid gidici pkk hain ve marksiz ikisinin de piyon olduğudur.

 

  • Agge 04 Kasım 2014 11:48

El cevap IŞid ile.

 

  • Cemil 04 Kasım 2014 11:50

Ben İŞİD i tercih ederim. çünkü yapılanlara inanmıyorum ve dahası pkk denen şerefsizler yıllardır ülkeyi karıştıran fitnebazlardır.oysaişidin şimdilik bir zararını görmedim.O yüzden işid.

 

  • ElH.Müslümanım! 04 Kasım 2014 12:47

Müslüman Işid’i dinsiz,kafir ve İslam,müslüman düşmanı pislik pkk ya karşı tercih ederim!Allah c.cCihad eden Müslüman Işideyardıım etsin,Amin!Büyük Allah'ım sen dünyadaki bütün Cihad eden Müslüman mücahit kardeşlerimize yardım et İnşa'Allah!

 

  • ahmet akbaba 04 Kasım 2014 13:13

TURKIYE Sınırında PKK nın olması yerine IŞİT olması daha iyidir aklı selim hiç bir kimse bu ülkeye onca acılar yaşatmış bir terör unsurunun T.C.sınırımızda bu denli bir oluşumda nasıl bir tehlikeli sonuçlar doğuracağını da tahmin edemez süreç devam ederken T.C de içinde bu tür eylemlere uygulayabiliyorken yarın bir gün suriyede bir yapıya dönük hale geldiğinde neler olabileceğini de tahmin edemezler.

 

  • Bayburtlu Serdar 04 Kasım 2014 13:35

tabi ki IŞID.. hiç değilse masumları öldürmüyorlar. bebek, çocuk, kadın, yaşlı, asker, doktor, hemşire, imam, korucu, işçi vb. öldürmüyor..burdan IŞID'ci olduğum anlaşılmasın. sadece tercihlerden hangisinin daha merhametli olduğunu yazdım.. kelle kesmek mi yoksa sopa ile beyin parçalayıp, taş ile ezip, araba ile üstünden geçmek mi? daha vahşice varın siz düşünün.

 

  • Şahins 04 Kasım 2014 13:31

Namert dinsizle komşu olmaktansa,mülüman mert bir komşuyu tercih ederim.İŞiD le direk savaşmadıkça pkk kadar zararlı olacağını sanmıyorum.

 

  • Takvim 04 Kasım 2014 13:56

ISID şimdiye kadar kac tane Vatandasimizi öldürdü? Bu sorunun cevabi.

 

  • Vatandaş 04 Kasım 2014 14:12

İşid olsun. kötünün iyisi.

 

  • Ramazan 04 Kasım 2014 14:46

ISID hoş geldiniz bence en azından güney sınırlar güvende olur arti bunlar arab ve kürtlerden kötü olamazlar benim gün geçtikce sempatim artiyor birde su kobani isini halletseler ayrica su hava saldirilarini engellemek icin üc bes roket almalari lazim. BASARI dileklerimle saygilar.

 

  • TAŞTAN 04 Kasım 2014 15:12

Mesele işid yada pkk değil mesele siyonist ABD orta doğudaki ve ülkemizin başına bela etikleri terör, kendi ülkesinde küçük bir olaydan dolayı yok ettikleri aileler,bizim bölgeye gelince yok efendim demokrasi yada insan hakları,sizin demokrosi anlayışınız batsın,hangi ülkede bir çörük varsa ABD onları kendi ülkesinde yetiştirip,o ülkelerin başına bela ediyor.

 

  • Ümit04 Kasım 2014 15:16

Işid olsun abi.

 

  • Ahmet 04 Kasım 2014 15:16

ben işid derim sonuna kadar.ben bir kürt olmama rağmen bu koduz sürünü lanetliyorum.

 

  • Mardinli 04 Kasım 2014 15:22

tabikikürtlerin olsun

 

  • Antepli 04 Kasım 2014 15:23

pkk olsun.

 

  • Sürgün 04 Kasım 2014 15:23

#diren kobani

 

  • Erdoğan 04 Kasım 2014 15:29

hiç olmazsa ermeni deyil işid istiyorum kahpe kürtler den iyidir şerefsizler.

 

  • erhan yıldız 04 Kasım 2014 15:32

muhterem sayın karakaya ve yener dönmez gerçekçi analizlerinizi bekliyorum.pkk altyapısını üst yapısını oluşturdu.akademisyeniyle medyasıyla siyasileriyle tabanıyla tam organizeler.görün bunları

 

  • ATOMKARINCA 04 Kasım 2014 15:34

Konuyu çok iyi değerlendirip yazmışsınız ellerinize ve cesur yüreğinize sağlık hocam cevabım ise Işıd.

 

  • Bilgisilgi 04 Kasım 2014 15:38

sen de biliyorsun ki pkk ile komşu olacağız, bırak komşuyu bağrımızdan 2 bölgeyi pkkya vereceğiz, herşey ayan beyan ortada, görmemek için kör olmak lazım.

 

  • Taner GÜN 04 Kasım 2014 15:57

Müslüman türkler ve kürtler İŞİT ister, PKK kafir örgüt onu da Putperest Kemalis Putçu Türkler ile BaasçıPutperes Kürt PKK cılar PYD ister.. Kahır çoğunkuk İŞİT orda komşu ister.

 

  • Dozer 04 Kasım 2014 16:14

Umarım ışid kobaniyi alır,Nankörlerle komşu olunmaz.Yaşadıkları ülkeyi yakıp yıkan, yağmalayan, silahsız sivil insanlara pusu kuran bu hainlere Allah fırsat vermesin.

 

  • Taner GÜN04 Kasım 2014 15:49

Cevabım İŞİT.

 

  • Aydın04 Kasım 2014 16:52

Tabiî ki islam devleti[işid] ALLAH aşkına o kadar ihanet ettik bir kez bile bile saldırmadılar ama malum iktidar medyasının alayı pyd yani pkklı inanmayan haber7 kanal24 haberi takip etsin.

 

  • yaşar inan 04 Kasım 2014 18:02

niye işid diyorsun da islam devleti diyemiyorsun. adamların adı belli, islam kelimesi gıcık mı yapıyor. soru sormaya ne gerek. laikler ve islam düşmanı kafirler pkkyı tercih ettiler. tabi ki laik devletimizin başı da aynı hassasiyeti gösterdi. ama Allahın hesabı ortada. cehennemde çooook inecek var.

 

  • Kaçan Grup 04 Kasım 2014 20:00

Türkiye bilerek ya da yanıltılarak Suriye'de silahlı çatışmayı kışkırtan bir güç oldu, şimdide cezasını çekiyor. 5 sene önce normal sayılabilecek bir komşumuz vardı zaten.

 

  • levent15 04 Kasım 2014 21:09

3.Bir yol daha var.Kısa ve orta vadede Türkiye Suriye'deki makul çoğunluk ile bir konfederasyon kurup,Irak'taki petrolün Akdeniz'e ulaştırılabileceği güvenli geniş bir bölgede hakimiyet kurabilir.Bu arada Irak'ın Kerkük bölgesi ve kuzeyi de bu birliğe katılarak,hem Türkiye'nin stratejik hedefi olan Misak-ı Milli sınırları oluşturulmuş olur,hem de suni olarak çizilen sınırlar doğal haline gelir.

 

  • sungur04 Kasım 2014 21:36

doğu ve güney doğu pkk alacak-doğu anadolu’da sıkıntı olan Erzurum Erzincan malatya ve elazığ buralara yapılan pilanlı kürt göçleriyle yarın yapılacak referandumlarla buralarda esmer Yahudi kürt devletine bağlanacak-böylece 20 vilayet pkkya bırakılacak-pkk komşunuz olacak-diğer 61 vilayet gayri resmi olarak zaten kürt işgalinde.

 

  • Aşağılayan adam 05 Kasım 2014 00:46

İkisinin de cehennemin dibine kadar yolu var. Orası onların ikisinin de değil. Orası benim, bizim. Osmanlı'nın. Günü geldiğinde alacağız.

 

  • Kul 05 Kasım 2014 06:49

Umarim Allah sizlere karsi merhametli olmazda sizi yerin dibine koyar. Allaha sirk olanlarin yeri bellidir. Cehennem bu dünya degildir mademki kurani ezbere biliyorsunuz sizi gidi işidciler.

 

  • Kul 05 Kasım 2014 06:59

Iyi bir müslümansan beni müslümanliğa davet et ama sakin itmeye kalkma yoksa Allahi ezip gecersin.

 

  • Kul 05 Kasım 2014 07:01

Kul hakki nedir? Pkk mi kul hakki yiyor yoksa sizin gibi isidciler mi?

 

  • Kul 05 Kasım 2014 07:15

Her dört taraftan saldiriyorlar bize..yaşadigimiz topraklarda hep onun bunun savasalani olmuştur bizler ise mazlum. Hangi din irktan olursa olsun bizim yaşadigimiz topraklarda her daim zulüm yaşatmistir birileri. Pkk yani biz o topraklarin mirascilari artik buna bir dur diyenlerdeniz. Hic kimsenin kulu degiliz ALLAH tan baska. Ne türkün ne iranin ne irakin nede suriyenin.

 

  • Kul 05 Kasım 2014 07:25

Allah sizleri melek kilmadi ve o görevi vermedi başlarini kesin diye. Sayet böyle diyen bir Allah var sa kul hakkini gözden geçirmesi lazim. Ya da sadece müslümanlari cin gecerliyse o zaman cehenneme ne gerek. Zaten şeytan dünyada. dünya cehennem. Çelişki di mi.yanliş  bişi var ama ne?

 

  • Antakyalı 05 Kasım 2014 10:44

Hocam biz PKK yerine IŞİD komşu olsun istiyoruz ama güneydoğudaki halkı da incitmek istemiyoruz. Bunu nasıl yapacağız?

 

  • Hamdi 05 Kasım 2014 11:05

Şair yıllar önce ne demiş. Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır. Devletin gücünü kem gözlere kafalara balyoz gibi indirmezsen rahata ulaşamazsın.Biz bu toprakları roma imparatorluğundan kan dökerek aldık. diğer kavimler Türkün hoşgörüsüne sığınarak sonradan gelip yerleştiler.Hoşgörünün de bir sınırı vardır. Ey bölücüler emperyalistlerin kuklası ve oyuncağı olma

 

  • Kemal 05 Kasım 2014 11:07

tabikiışid.

 

  • GÜÇ ÇÖZER 05 Kasım 2014 11:08

sorunu güç ve o gücü gösterecek irade çözer...mevcut hükümet ezile büzüle alttan alarak hareket ediyor. bunlar bana 12 eylül öncesini hatırlatıyor, adeta askere davetiye hazırlanıyor gibime geliyor...bir demir yumruk her şeyi çözer, ezer geçer kimse de gıkını çıkaramaz...zor kapıdan girince, kolay bacadan kaçarmış oraya doğru gidiyoruz.

 

  • Selim 05 Kasım 2014 12:45

ISID ın ıslamla alakası olmuş olsa Camileri ve Müslümanların değer verdiği İslam büyüklerinin Türbelerini yağmalamazlar. Devlet nerede onlar nerede. İslam Devletinin başı Kafirlerden emir almaz. İyi analiz et sonra Devlet ne demek onu anlarsın. Bunlar kötünün iyisi o kadar.

 

 

  • Selim 05 Kasım 2014 12:51

Evet PKK dinimize saldırdı. Kendilerini Marxist Kominist olarak tanıtttı, İslama saldırdı ve Namazımızla dalga geçti. Dinimiz Yezidi dedi ve üyelerini Ateşe tapmaya teşvik ettti. En nihayetinde Peygamberimizce lanetlenen Irkçılığı savunan bir Terör örgütü. Allahın Laneti üzerlerine olsun. Dediğin gibi, Saymakla bitmez.

 

  • Kul 05 Kasım 2014 07:08

Pkk baskalarin topraklarini mi istedi baskalarin dinine imanina mi karişti? Baskasinin dilini mi yasakladi.sayarsam bitmez ama kendinizde biliyorsunuz su saydiklarimin daha nicesi kimin yaptigini. Evet kul hakki. Asirlardir dinsizler yüzünden bi türlü söyle rahat bir gün yaşamadik deccalin askerleri yüzünden.

 

  • Ankaralı Ahmet 05 Kasım 2014 13:00

Işid'i kötüleyen dezenformasyon batı ve yahudi medyanın etkisinde kalan ilk iki yazınızdan farklı olarak Işid'in hakkını veriyorsunuz. Evet Müslümanlar Işid'i tercih etmelidir. Hatalı yok mu? Elbette vardır.Ama PKK veya PYD, Amerika,Esad, Maliki, İsrail ve Batı karşısında Işid'e destek verilmelidir.

 

  • Hüseyin Merdanoğlu 05 Kasım 2014 13:04

Hocanın gerçekleri yazması zorunuza mı gitti? Gerçek budur ve Işid tüm dünya Müslümanları tarafından desteklenmelidir.Komşu mi? PKK=PYD ile komşuluk asla. Ben bir kürt vatandaşı olarak asla ve asla diyorum. Ama Işid ile evet ve evettt.

 

  • Dozer 05 Kasım 2014 14:20

Müslümanım diyen, 30yıldır bu ülkenin kaynaklarının heba olmasına sebep olan, masum insanlara pusu kurarak katleden, kahbece silahsız güvenlik güçlerine pusu kurarak şehit eden, Binlerce masum insanların ölümüne sebep olan, yaşadığı, ekmeğini suyunu içtiği ülkesini yakıp yıkan, yağmalayıp talan eden, Ülkemizi çökertmeye çalışan emperyalistlerin uşaklığını yapan kafir pkk destekçisi olmaz ey kul.

 

  • Emineates 05 Kasım 2014 14:23

neden bir secim yapmak zorundayiz su anki kaotik durum uzun sureli bir olusum cikartabilecek cinsden degilki. PKK teror orgutu olarak basladi ve hala oyle. KCK yapilanmasindaki zaafiyetleri de ortaya cikti. Kurtler tarih boyunca devlet pesinde kosan bir halk olmadi en buyuk zulmuPKKnin elinden gorduler zaten.Sonuçta bu karisikliktan komsu bir devlet çikmaz ama bence de PKK daha buyuk tehdit..

 

  • 1000kartal 05 Kasım 2014 23:19

kul rumuzlu pkkli isminden belli aponun kul u olmussun bakiyorum da burada insanciliktan bahsediyorsun be ahmak senin yezidi pkk,,, KÜRT YASIN I NASIL SEHIT ETTIGINI GÖRMEDINMI :be ahmak aponun kul u demekki hersey ortada sizin düsmanliginiz Müslümanlar kürtte,türkte bütün müslümanlar.MÜSLÜMANLAR KARDESTIR:siz ne kadar geveleseniz de irkcilik sizin yani Yezidilerin tanrisi seytandandir

 

  • 1000kartal 05 Kasım 2014 23:29

pkk iyi analiz edilmelidir. üst kesimler yezidi yeni ismiyle ezidilerden olusur. Veya onlarin tesiri altindadirlar. EZIDI yani YEZIDI: kimdir? YEZIDILER doguda yasayan azinliklardan olusan seytana tapan bir kesimdir bunlar MÜSLÜMANA NEDEN DÜSMANDIRLAR?MÜSLÜANLAR EÜZÜBILLAHIRMINESEYTANIRRECM DEDIKCE BUNLAR KUDURUYOR. Cünkü seytana tapan bu kisiler tanrilarina lanetten dolayi müslümana düsmandirlar.

 

  • 1000kartal 05 Kasım 2014 23:33

EZIDI VE PKK BIRIBIR AYRILMAZ IKILIDIR: türkiyede ezidiler cogu kesim tarafindan taninmamaktadirlar. Bunlarin isimleri müslüman ismi olmasi hasebiyle Müslüman türk kurt ve digerlerikandirilip her pislik yaptiriliyor. Aileler cocuklarina bu kanser mikroplarindan kurtarmalidirlar bilhassa müslüman kurt halki gözlerinizi dört açin YASIN i nasıl öldürdükleri ortada sakin bunlara kanmayan seytana kurban.

 

  • 1000kartal 05 Kasım 2014 23:38

yezidiler ve türkiye en büyük Müslüman düsmanliklariyla cok az bir kesim tarafindan bilinip pkknin üst yapisi bunlarin elinde bu yezidiler tanrilari seytan olan bu kesim Müslüman genc evlatlarini kandirip ya fuhusa yada uyuşturucuya en basta teröre bulaştirarak bu Müslüman hakli paramparca ederek biz müslümanlardanseytana lanetin intikamini aldiklarini düşünüyorlar buradan lütfen bunlar iyi tanı.

 

 

  • hayri2000 05 Kasım 2014 23:58

işid, aylık 250.000 dolar maaşla suriye ve ırak halklarına ait petrol rafinerilerinin başına koymak üzere ceo arıyor haberiniz var mı? 72.5 milletten oluşan bu işid kimin paralı ordusu ? Türkmen kadın ve kızlarının işid tarafından pazarlarda satıldığını ağlayarak ekranlarda anlatan türkmen milletvekilini izlemediniz mi? güney sınırımızda petro dolar zengini yeni bir suudi devleti daha mı adil sizce ?

 

 

Ve İnternet hesabıma düşen birkaç yorum:

 

  • S.Ş.

Şaban hoca; Çok güzel bir analiz. Yüreğine ve zihnine sağlık. Tasması Batının elinde olan bir PKK ile barış süreci olmayacağını bilmeyen yöneticiler bunu bu noktaya getirdiler. İnşallah yöneticilerimizin akılları başlarına gelmiştir veya gelecektir de bu ülke bu badireden kurtulacaktır. Çok sağ olasın. Allah'a(cc) emanet olasın.

 

  • S.G.

Evet, Şaban hocam bazı gerçekler acı olsa da bunu kimse inkar edemez keşke bu gerçekleri birileri dinlesede tartışmaya açılsa belki daha net görülür yüreğine diline sağlık.ha bu arada kendi internet sitemde yayınlayan bilirmiyimmüsaadenle

 

  • H.B.

Dokunsa da incitse de yaralasa da vaziyet budur. İşin bu noktaya geleceğini aklı başında herkes biliyordu bence. Ve bunun ilk işaret fişeği 1980'de atılmıştır. Şimdi yapılan boya badanadır.

 

Evet, yorumlar böyle… Olumlu ya da olumsuz, yorum yapan tüm okuyucularıma teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Prof. Dr. Şaban Şimşek Arşivi