Haşmet Babaoğlu

Haşmet Babaoğlu

İki kişi!

İki kişi!

Pazar notları:

Sizinki mizah olamaz! Mizah insanı ve hayatı sever çünkü. Siz içinizde birikmiş bunca nefretle ancak alay edebiliyorsunuz. Yapmayın! 
***
Hiç güldürmüyorsunuz çünkü hiç kendinize gülmüyorsunuz. Bizde kendisiyle dalga geçen bir mizah dergisi var mı? Yok! Ne acıklı! 
***
Ne diyordu Albert Camus? "Alaycılık, başkasında da olabileceğini akıl edemediğimiz içimizdeki derin bir acıdan kaynaklanır." 
***
Modern hayat tarzı ve popüler kültürün bize ısrarla unutturmaya çalıştığı şeyi hazan yaprakları hatırlatıyor: Bitişin, ayrılığın ve elbet ölümün de kendine göre bir güzelliği var. 
***
Dikkat ediyorum, dışarda ne kadar kalabalıkla iç içeysek, içimiz o kadar tenha! Kalabalıktan ne kadar uzaklaşıyorsak, içimizde o kadar çoğalıyoruz. 
***
Affetmekten söz açıldı geçen gün. Herkes neyi, nasıl affettiğini anlattı. Oysa sözünü ettikleri şey "unutmak"tı. Bu zarif yanılgıyı bozmak istemedim. Sustum. 
***
Almak isteyen affedemez, çünkü affetmek, vermektir. Kendinden vermek... 
***
Yeni serilmiş tertemiz bir çarşafın üzerine usulca uzanıyorum, öyleyse varım. 
***
Eski uygarlıklar deyip duruyoruz. İyi de ne önemi var? Sadece insanlık tarihinin "kilometre taşları" mı onları çarpıcı kılan? Bir turist rehberi ağzıyla söylersek, ören yerlerinde bizi heyecanlandıran şey "eski insanların neler yapabildiklerini hayranlıkla izliyor" olmamız mı? Hayır! Bu ilginin derinliğinde dile getirmeyi pek sevmediğimiz bir ürperti var! Çünkü hepsi onca görkeme, tekniğe ve bilgiye rağmen gün gelip düşen Concorde uçağına benziyorlar. Arkeologların bulup çıkardıkları tarihsel kalıntılar aslında "enkaz"ın parçaları... 
***
Hep iki "kişi"yi severek başlarız. Biri sevdiğimizin yanımızdaki hali, diğeri bizden uzaktayken zihnimizde bıraktığı iz... Bu ikisi birbirinden öyle farklıdır ki bazen, iki ayrı kişi gibidir. Sonra sürekli birlikte yaşamaya başlarız. Aylar, yıllar geçer. Sonunda sevgimiz eksilmiş gibi gelirse, bundandır!
(NOT: Yine bir tavan arası temizliği yaptım! Okuduklarınız 2010 yılında bu köşede çıkmış notların neredeyse baştan yazılmış halleri.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haşmet Babaoğlu Arşivi