Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Bu kadar çokkurtarıcı olunca

Bu kadar çokkurtarıcı olunca

Hani derler ya, horozu çok olan köyde sabah geç olur diye.. Parti sayısı hızla artmaya devam ediyor.. Haberiniz olsun merkez sağda yeni parti daha kuruluyor!

Seçimlere daha 7 ay var. Siyasi piyasa amma hareketli.. Birileri kesenin ağzını açtı anlaşılan. 

Son birkaç haftada kurulan partilere bakalım bir. Prof. Dr.İdris Bal’ınDemokratik Gelişim Partisi, CHP’den ayrılan, Ulusalcı Kemalist, LaikçiEmine Ülker Tarhan’ın Anadolu Partisi, AK Parti’den ayrılan İdris Naim Şahin’in katıldığı MİLAT Millet ve Adalet Partisi ve son olarak da 21 Kasım günü Ahmet Kaya, Milli Mücadele Partisi’ni kurdu. Ve yeni bir partinin daha yolda olduğu öğrenildi. Partinin merkez sağın ağır topları tarafından kurulacağı belirtildi.

Partinin kurucu üyelerinden Demokraside Birlik Vakfı ve İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Bozdemir“temel hedeflerinin toplumsal uzlaşı ve barışı temin” olduğunu söylüyor.. Bozdemir’e göre “Hukuk, güvenlik güçleri itibarsızlaştırıldı, devlet itibarsızlaştırıldı.”

Partilerini milletten gelen talepler üzerine kurduklarını ifade eden parti kurucularının hemen hepsi grup kurmaktan söz ediyor. Partilerine transfer olacağından söz ediyorlar. Örgütlenmeyi tamamlayarak seçimlere gireceklerini söylüyorlar.. 

MİLAT 5 Aralık’ta büyük kongresini yapacak.. İdris Naim Şahin de bu oluşuma destek verenlerden. Öte yandan; yasa dışı dinlemelerle ilgili “paralel yapı” iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da partinin kurucuları arasında yer alıyor.

Hazırlık çalışmaları bir süredir devam eden Milli Merkez Hareketi bir sorun olmazsa şu günlerde yeni bir partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verecek.. Partinin adı da o zaman belli olacak. Partinin kurucuları arasında Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı, Demokrat Parti eski Grup Başkanvekili ve Denizli eski Milletvekili Hasan Korkmazcan, ANAP İzmir eski Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, Hazineden Sorumlu Devlet eski Bakanı, DYP eski Milletvekili Ufuk Söylemez, Çalışma eski Bakanı, ANAP ve MHP eski milletvekili Yaşar Okuyan gibi isimlerin olduğu belirtiliyor. Adı henüz netleşmeyen partinin genel başkanlığını Hasan Korkmazcan’ın yapması bekleniyor. Bu yeni oluşum içinde, öyle anlaşılıyor ki Milliyetçi, Sağ, Ulusalcı bir ittifak sözkonusu.. 

Milli Merkez hareketinde yer alan emekli amiral Türker Ertürk yeni oluşumu beklemeden Anadolu Partisi isminde farklı bir siyasi oluşumun kurucuları arasında yer alması üzerine Milli MerkezGenel Sekreteri Haluk Dural “Bilgimiz dışında, yönetim kurulumuza haber vermeden bir siyasi partinin kurucuları arasında yer almıştır. Bu nedenle Milli Merkez’le herhangi bir irtibatı kalmamıştır” şeklinde bir açıklama yapmıştı.. 

Milli Merkez, Kemalist bir oluşum aslında.. Bu oluşumda kim yok ki,Hüsamettin Cindoruk’tan Zekeriye Beyaz’a herkes var.. Ali Topuz, Aslan Bulut, Ataol Behramoğlu, Ferit İlsever, Kemal Alemdaroğlu, Kemal Anadol, Metin Öney, Necla Arat, Serhan Bolluk, Şahin Mengü, Şule Perinçek, Ufuk Söylemez, Yekta Güngör Özden..

Bu oldukça ilginç bir oluşum, MHP, CHP, İP, ANAP, DYP herkes bu çatının altında bir arada.. ADD, ÇYDD, bazı Alevi dernekleri, İşçi Partisi, bazı oda temsilcileri, bazı spor kulübü başkanları, emekli generaller, akademisyenler, sanatçılar yani olmayan yok.. Ulusalcıların çatı partisiolmaya aday bir siyasi oluşum sözkonusu.. CHP’den bazılarının desteğini alabilirler. İP de destek verir.. Başkaları da.. Sonuç ne olur, onu sandıkta göreceğiz..

Bunların hepsi çatı partisi iddiasında ama, çatıların sayısı o kadar çok ki, çatılar için de bir çatı gerekiyor.. Aslında çatı değil, bunlar yamalı bohça..

Bunlar nereye gideceklerini bilmiyorlar.. Ne kadroları var, ne projeleri, ne de sosyolojik bir tabanları.. Oysa, gideceği yeri bilmeyen bir kaptana hiç bir rüzgâr fayda sağlamaz..

CHP’den şikâyetçiler, MHP’den de. AK Parti’ye de karşılar..

AK Parti’den bir şey alamazlar.. Ama CHP ve MHP’den bir kaç oy alabilirler. Alsınlar, iyi olur aslında..

Bir sohbette, bir arkadaş sordu: “Yahu, bunlar niye parti kuruyorlar, bu kadar parti var, kazanamayacaklarını bilmiyorlar mı?” Bir arkadaş cevap verdi: “Bilmek istemiyorlar.. Hayalleri ile oyalanıyorlar, asıl sorun, bunlar gitmek istediklerinde kimse bunları kabul etmiyor, bütün kapılar yüzlerine kapanınca da, bunlar da gidip kendi partilerini kuruyorlar. Gerçekleştiremedikleri ve gerçekleşmeyecek hayalleri ile avunmak için parti kuruyorlar.. Kendi sanal dünyalarında konuşacakları, bağırıp çağıracakları birilerini buluyorlar, deşarj oluyorlar, bu açıdan da psikolojik rehabilitasyon için fonksiyonel yapılar. Emekli derin devlet kadrolarının sosyal kulübü olarak önemli..” dedi..

Ne CHP ile oluyor, ne MHP ile, ne de onlarsız oluyor. O zaman gidip kendileri için ayrı bir parti kuruyorlar.. Dernek kesmiyor, sivil düşünceleri yok. Biraz da kendilerini dev aynasında görüyorlar. Halaskâr Zabitanzannediyorlar kendilerini.. “Vatana hizmet” aşkı ile yanıp tutuşurken, darbe yapma hayalleri kurarken, bir anda hayallerinin dibe vurmasını, suçlanmayı, sanık sandalyesine oturtulmayı hazmedemiyorlar..

Kurulan bütün bu partiler kaçtıkları şeye doğru koşuyorlar aslında. HepsiAK Parti’ye çalışıyor.. Bu gerçek onların şuuraltını rahatsız ediyor, bunları duymak bile istemiyorlar.. Ne yaparlarsa yapsınlar olmuyor işte. Durmak yok, yola devam. Bakalım bundan sonra parti kurmak için sırada kim var, bekleyip göreceğiz.. Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi