Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Ensar Kitaplar

Ensar Kitaplar

“Hiç şüphe yoktur ki, gereği yapılmayan ilahi emirler ve yasakların her biri, Cennete giden yolların engelleridirler.”

Bunun içindir ki, Peygamberimiz (s.a.v) “Cennet, nefse ağır gelecek emirler ve yasakların oluşturacağı engellerle kuşatılmıştır” buyurmuştur. (Buhari, Rikak 29)

Bu haftaki kitaplarımız Ensar Neşriyat’tan. İlk eserimiz; “Kur’an Ve Sünnet Işığında” üst başlığı ile “Cennet Hayatı” ismini taşıyor.

Ali Rıza Demircan hocamızın bu kitabında; Cennet bahsini hurafelerden arındırmış, “Namaz dinin direği değildir” diyerek, Ebu Cehilliklerini ortaya koyan din tacirleriyle, dini nefsine ve nefsinin hoşuna giden insanlara göre tanzim edip; “şan, şöhret ve menfaat” temin edenlerin riyakârlıklarını ortaya koymuş ve Kur’an’a, sünnete dayalı bilgileri vermiş.

Ali Rıza Demircan hoca bu çalışmasıyla ilgili şu bilgileri paylaşmış;

“İslam Dinini ideolojilerden ayıran temel farklardan biri, Ahirete; Cennet ve Cehenneme imandır. Mümini insanlık çizgisinde tutan, ruhen geliştiren, erdemlere erdiren, hayatını anlamlandıran ve amaçlandıran Cennete imandır.

Çalışmamızda Cennet ile ilgili Kur’an ayetlerini esas aldık. Başta Buhari, Müslim, Tirmizi ve Dârimi olmak üzere kaynaklarımızda yer alan hadisleri gözden geçirdik.

Bu hadisleri, Hadis ilmi kuralları yanı sıra Kur’an zaviyesinden bakarak da inceledik. Kullandığımız hadislerin büyük ölçüde Kur’an’la bağlantısına işaret ettik.

Burada söylememiz gereken hakikat şudur: Soyut akıl ve duyu organlarıyla kavranılamaz “Ğayb” olan Cennet konusunda Kur’an, her düzeydeki insan aklı ve ruhunu tatmin edecek gerekli ve yeterli bilgiler vermektedir.

Cennetin maddi ve özellikle de manevi nimetlerini genişçe açıkladık. Onların örnek türünden olduğunu, hayal bile edilemeyecek daha görkemlileri ile Cennette karşılanacağını vurguladık.

Cennete götürücü amellere özellikle yer verdik. Onların, insanlığın ortak erdemleri olduğuna işaret ederek, Cennet ile ferdi ve sosyal hayatımız arasında ilişkiler kurmaya çalıştık. Yer yer bilgilendirici açıklamalar yaptık.

Kitabımızın ilahiyatçılardan çok aydınlarımız ve genel halk kitlemiz tarafından okunmasını arzu ettiğimiz için –istisnalar dışında- hacmi büyültücü ayrıntılara ve dil tahlillerine yer vermedik.

Hiç şüphe yoktur ki, hatasız olan yalnızca Allah’tır ve hamdimiz yalnızca O’nadır. Geliştirici görüşlere muhtacız ve açığız. Duacı da oluruz.

………………….

Ensar Yayınları’ndan çıkan diğer iki eser ise Dr. Ayşe Dolmacı’ya ait. Kitabın kapak üstünde şu ikaz var:

“Lütfen, çocuğunuz 7 yaşına gelmeden önce okuyun!”“Çocuğunuzu Namaz Kılmaya Alıştırman Yolları” isimli eserde anne babalar için 52 öneri sunulmuş.

Aynı yazarın ikinci kitabı; “Çocuğunuza Oruç Tutmayı Kolaylaştırma Yolları” ismini taşımakta ve yine bu eserde de 52 öneri var.

“Namaz müminin hayâsıdır süsüdür” uyarısı, “Besmeleli” nesiller için olmazsa olmaz şartlardandır.

………………

Eserler hakkında bilgi için Ensar Neşriyat; 0212- 491 19 03

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi