Kemal Belgin

Kemal Belgin

İmdada Sivas yetişti!

İmdada Sivas yetişti!

Fenerbahçe’nin son üç haftada oynadığı futbol sonuçlara da yansımış, başta teknik patron Kartal olmak üzere eleştirilmeyen kalmamıştı. Bu krizden şampiyonluk adayını kurtaracak, bana göre bu ligde iki takım vardı... Bunlardan biri geçtiğimiz hafta kalecisi Emrullah’la görevini yapmış(!), ikincisi de, yani yine bana göre Balıkesirspor ve Rizespor’la birlikte düşmeye en yakın aday olan Sivasspor idi.  Çünkü Roberto Carlos büyük futbolcu olduğu kadar büyük hoca olmak şöyle dursun elindeki kadroyu yazlık takım olarak sunuyordu. Bunu defalarca yazdım ve söyledim. Ne savunma yapmasını biliyordu Sivasspor, ne de hücum...
İşte Fenerbahçe’nin dörtlük galibiyeti ki, bana göre yarım düzineyi geçmesi gerekirdi, kendi müthiş oyunundan değil rakibin yukarıda tarif etmeye çalıştığım ciddi özelliklerinden(!) kaynaklandı. Fenerbahçe’de çözemediğim başlıca icraat, iç saha maçlarında Emenike’nin, dış saha maçlarında ise Webo’nun oyunda oluşu idi. Çünkü Fenerbahçe içeride baskı kurduğunda gol ve pozisyon işi zaman zaman yüksek toplara ve tamamlamalara kalıyordu. Bunların en ustası da Webo idi. Deplasmanda ise uzun ve geniş sahada, boşluklarda topu süratli taşıyacak elemana ihtiyaç vardı ki, bu da neredeyse tek başına Emenike idi. 
Neyse... Rakip öylesine gariban idi ki, Atııf’dan son adam bile yapmıştı. Adem ve Kadir gibi iki emeklinin savunma ile ileri uç arasında yerleşmiş olması Emre’ye, Meireles’e ve hatta Topal’a kolay ve rahat oyun imkanı sundu. Kenarlar zaten yoktu. Ama en çarpıcı olanı da Cicinho’nun maçın en kötü oyuncusu oluşu idi. Bu defa Gökhan’la Caner’e de çok iş düşmedi desek yalan olmaz. Çünkü öndeki üçlü sık sık pozisyon değiştirerek zaten olmayan Sivasspor defansını çabucak dağıttı. 
Maçın hakemini mutlaka soracak olursanız. Yardımcısı ile birlikte ofsaytları yediler, hem de üç kişilik falan, penaltıları vermediler. Hoş bunları görselerdi ne olurdu derseniz, maçın galibi katiyen değişmez, yine başka başka oluşumlarla fark meydana gelirdi.
Özetle kaynar gibi görünen Kadıköy’deki kazan şimdilik duruldu. Seyirci mi? Eh bir tribün zaten birileri tarafından cezalı... Diğerleri mi? Hava çok soğuktu. Üstüne üstelik Fenerbahçe seyircisi son üç maçtan mutlu değildi. Keşke maçtan önce sezonun en rahat maçını oynayacaklarını yazabilseydim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi