Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Ermenistan maçı kırmızısız bitmez!

Ermenistan maçı kırmızısız bitmez!

Gruptaki rakiplere bakınca son Avrupa Şampiyonu İspanya grubun direkt favorisi. Grubu ikinci bitirme ihtimali yüksek olan takım biziz. Tabi bunlar kağıt üstünde. İspanya dışında bize rakip olarak Belçika gözüküyor.

Aslında iyi bir gruptayız. Fakat Türk Milli Takımı’na karşı bütün rakiplerin iyi oynama ve kazanma ihtimali de var, fark yeme ihtimali de!

Ne hikmetse bizim bir şekilde duygusal veya tarihi bağlarla bağlı olduğumuz ve ilişkimizin olduğu takımlar bize en çok sıkıntı veren takımlar olmuştur. Örneğin Bosna Hersek gibi, Azerbaycan gibi... Şimdi de Ermenistan ile aynı gruptayız. Ermenistan ile diğer ülkelere göre daha farklı bir durumumuz var. Yaşanan olaylar ve siyasi ilişkilerdeki sorunlar direkt olmasa da mutlaka saha içine yansıyacaktır.

Ermenistan, sahasında oynadığı maçlarda rakip kim olursa olsun çok iyi mücadele eden ve çok hırslı oynayan bir takım. Bugün bırakın bizi, Brezilya, Arjantin takımları bile maç yapmaya gitse sıkıntı yaşar. Oyun içinde çok agresifler ve bu rakibi sinirlendirip oyundan attırmaya kadar gidiyor. Oyun şekli bu olan takımın bir de Türkiye ile maç yaptığını düşünün... Ben düşünemiyorum. Maçın kırmızı kartsız bitmesi çok mümkün gözükmüyor. Milli Takımımız’ın hiç olmadığı kadar sakin ve inadına rahat olması gereken bir maç. Fakat biz yıllardır bu tür takımlar karşısında çabuk sinirlenen ve bu tuzağa düşen bir ekip olduk.

Burada bir ayrıntı daha var. Milli Takım artık yenilenmeye başlayan bir kadro. Bu kadroda bu maçın atmosferini kaldıramayacak kadar tecrübesiz oyuncular var ki, tecrübeliler için bile zor maç. Fatih Hoca’nın işi gerçekten zor. Futbolcularını maça taktik olarak hazırlamaktan çok psikolojileri ile de uğraşması lazım. Ermenistan maçının eleme maçlarının ilki olması ve deplasmanda olması aslında avantaj. Zor bir dönemde gidilecek Ermenistan deplasmanı bizi daha kötü durumlara düşürebilirdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Ünsal Arşivi