Ölüm Var Hacı

Ölüm Var Hacı

Hain planı deşifre ediyoruz

Hain planı deşifre ediyoruz

uzun yıllardır osmanlıcılığı ve gelenekçi sistemi övmek nihai hedefine ulaşmıştır. artık manzarayı daha net görebiliyoruz. 50 küsür senedir osmanlı düşmanlığı yapanlar, aslında mütedeyyinlerin osmanlıya olan sempatisini arttırmayı hedeflemiştir. bu şekilde osmanlı türkçesini seçmeli ders olarak sunduğunda dindar kitleyi bunun iyi bir şey olduğuna inandırmış ve bu karara muhalif bir sesin çıkmaması kolayca sağlanmıştır. başarılı bir politika ama yemezler. hain planı deşifre ediyorum!

bu yapılan aslında nutuk’u orjinalinden okutturma çabasıdır. sinsi, hâin ve ülkenin %99’unu oluşturan müslümanlara "madem türkçesinden okutamadık, osmanlıcasından okuturuz." demektir. burada kullanılan beyin yıkama yöntemi, tehlikenin vardığı en ileri boyuttur. herkes geçmişimizi daha iyi tanır, kültürel bağlarımızı ileri nesillere daha rahat aktarırız diye seviniyor ama kimse kemalist ideolojiyi benimseyen bir çocuğun osmanlıca öğrenerek kaleyi içten fethedeceğini aklına getiremiyor.

gidişat çok kötü, düşünsenize her yerde ن متلو تركم دينء yazıyor.

önümüzdeki süreçte iş başvurularında nutuk hatmi ve kalpte temizlik şartı aranırsa şaşırmayın, bu günler çok uzak değil.

ayrıca biz hem arapça okuyup hem de latin alfabesi biliyoruz diye onlardan üstündük. şimdi ise eşit kulvarda mücadele etmek zorunda bırakılıyoruz. en kötüsü de nenelerimiz haberleri osmanlıca sunan ablaya ‘bu bizden’ diye itibar edecek.

sağlık sektörünü ele alalım. türkçe yazıldığı iddia edilen reçeteleri zaten okuyamıyoruz; osmanlıca reçeteyi okumaya çalışmayı hayal bile edemiyorum. hat sanatıyla yazılan bir reçete düşünebiliyor musunuz? ne yani osmanlıcanın yanında hat sanatı eğitimi doktorlar için zorunlu hale mi getirilecek ya da her doktor yanında bir hat sanatı icra eden usta gezdirmek zorunda mı kalacak? 

biraz çağdaş olalım. Köhne ve 2000 yıldır kullanılan, her önüne geleni hazinesine kattığı 400.000 kelimelik dilin alfabesi değişmiş, yerine 40.000 kelimelik yepyeni, gayet güzel olan modern türkçe gelmiştir. zeki bir insan osmanlıcaya dönüşün amerika ve israil oyunu olduğunu çabucak anlar.

her zaman olduğu gibi çift taraflı oynayanlar ortaya çıkacaktır bu vakitte. madem yasanın çıkıyor; en azından aramızdaki çağdaşlara dikkat edelim. amelde islamcı, itikadda liberal, post modern kemalist, part-time müslüman olan bir takım ajanlar, bu süreçle iyi geçinmeye çalışıp hiç şüphesiz sonunda uyum sağlayacaktır. sürece uyum açısından çocuklarına hem içinde lâik var hem de kuran’da geçiyor diye ülâike gibi isimler koyacaklar.

özet olarak meselenin mahiyetinin daha iyi ortaya çıkması açısından şöyle bir örneklendirme yapabiliriz. "yıldıray bin oğur harikulade bir hakikat metni neşretmiş.” anlamadınız di mi? çünkü komik değil, espri bile yapılamıyor bu dille.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ölüm Var Hacı Arşivi