Batuhan Çolak

Batuhan Çolak

Üniversitelerde düğmeye kim bastı?

Üniversitelerde düğmeye kim bastı?

Son bir haftadır Türkiye genelindeki birçok üniversitede “karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası” olarak gösterilen olaylar yaşanıyor. Ancak durum merkez medyanın, haber ajanslarının gördüğünden çok daha farklı. 

Üniversitelerdeki olayların arkasında doğrudan terör örgütü PKK var.

ÖĞRENCİLERİ REHİN ALDILAR

Adana Çukurova Üniversitesi’nde uzun yıllardır terör örgütünün faaliyetleri biliniyor. Örgüt, kampüsün en merkezi yeri olan R-1 dersliklerinin önünde sık sık eylem yapıyor, örgüt lehine slogan atıyor, yol kesiyor. Buna rağmen öğrenciler hakkında detaylı bir soruşturma yapılmıyor. Yaptıklarından herhangi bir yaptırıma uğramayan örgüt yandaşları daha da azıtıyor. 

Bunun son örneği de bu hafta içinde yaşandı. R-1 derslikleri önünde toplanan PKK’lılara kimse müdahale etmedi. 

Örgüt yandaşları, PKK lehine slogan atıp, pankart açtılar. Bununla da yetinmeyen PKK’lılar daha da ileri giderek öğrencileri rehin aldılar. Rehin alınan öğrencilerin “milliyetçi” olmaları ise olayın vahametinin hangi noktaya ulaştığını gösteriyor. 

Polisin olaylara geç müdahale ettiği görülürken yaklaşık 100 örgüt mensubu gözaltına alındı. Rehin alınan öğrenciler kurtarıldı. Ancak gözaltına alınan PKK’lılar, tıpkı geçmişte olduğu gibi ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldılar.

PKK’YA TEPKİ GÖSTERENLERİ UZAKLAŞTIRDILAR!

Örgütün yaşam alanı bulmakta zorlandığı bölgelerin başında gelen Karadeniz’de de işler değişmeye başladı. 

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylar bu durumu daha iyi özetliyor. Uludere olaylarını anma bahanesiyle terör örgütü lehine slogan atan örgüt yandaşları kampüsün orta yerinde basın açıklaması yaptılar. 

Bu duruma tepki gösteren bazı öğrenciler, “üniversitede PKK istemiyoruz” diye karşılık verirken, güvenlik güçlerinin tepki gösteren öğrencileri dağıtması tartışma konusu oldu. Örgüt yanlısı grup ise basın açıklamasını yaptıktan sonra ellerini kollarını sallayarak okuldan ayrıldı.

HDP’LİLER ÜNİVERSİTEDE

Bingöl Üniversitesi’nde ise terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP mensupları merkez kampüse giderek olay çıkardılar. Aralarında HDP il başkanının da bulunduğu grubun, çevreye zarar vermeye başlaması üzerine polis müdahale etmek zorunda kaldı. 

Konuyla ilgili olarak gözaltına alınan 3 öğrenci ise serbest bırakıldı. Edindiğimiz bilgilere göre Bingöl’de kampüsün içine kadar girip, olay çıkaran, çevreye zarar verenlerin çoğu üniversite öğrencisi değil. 

Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde ise Doğu Türkistan ile ilgili imza toplayan öğrencilere 200 kişilik PKK’lı bir grup sopalarla saldırmıştı. Olayı dün özel haber olarak vermiştik.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde çıkan olaylarda da kampüs adeta savaş alanına döndü. Çok sayıda öğrenci yaralanırken, olayların yine PKK mensupları tarafından çıkarıldığı bize gelen bilgiler arasında.

KCK MERKEZLİ YAPILANMALAR

Terörist başı Öcalan’ın 2005 yılında ilan ettiği ve PKK’nın üst yapısı olan KCK örgütlenmesinde üniversitelere büyük önem veriliyor. 

Örgütün 2005 yılı sonrasındaki stratejisinde kampüs alanları; eleman toplama, propaganda yapma, kadrolaşma ve eylem merkezi olarak görülüyor.

Genellikle Nevruz dönemleri ve bahar aylarında artan olaylar bu sene daha erken başladı. 

Çıkan olayların tek sebebi okullarda ellerini kollarını sallayarak dolaşan terör örgütü mensupları.

Sınavlarda kopya çekme, başkasının yerine sınava girme gibi yasa dışı yollarla Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleşen PKK terör örgütünün mensupları, kampüsleri savaş alanına çevirmeye devam ediyor.

Üniversitelerde yaşanan olayları 80 öncesi gibi “sağ-sol” çatışması olarak nitelendirmek, geçiştirmek mümkün değildir.

Türk bayrağının, Türklüğün saldırı sebebi sayıldığı ve bunun 200-300 kişilik örgüt yanlısı gruplar tarafından yapıldığı bir üniversite, üniversite değildir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Batuhan Çolak Arşivi