M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Yılbaşı Rezaletleri

Yılbaşı Rezaletleri

YILBAŞI eğlenceleri fısktır, fücurdur, içkilidir, piyangoludur, çirkindir, günahtır… Kur’an, Sünnet, İslam, ahlak  böyle eğlencelere izin vermez… 

Yılbaşı eğlencelerinin temizi, mâsumu olmaz…  Çok kötüsü olabilir, daha az kötüsü ama hep kötüdür.

Diyanetin bu konuda halkımızı uyarması gerekirdi. 

Özel Diyanetler yani cemaatler, tarikatlar, islamî vakıflar ve topluluklar da yılbaşı eğlencelerini yoğun, devamlı  ve genel şekilde kötülemeli, Müslüman halkı fıska, fücura, günaha karşı uyarmalıydı.

M. Kemal Paşa, İsmet İnönü, Celal Bayar, darbe rejimleri esnasında bile bugünkü kadar yılbaşı çılgınlığı ve rezaleti olmamıştır.

Müslüman halkın bir kısmına (yüzde kaçı?) ne oldu ki, şeytanın bu tuzağına düşüyorlar?

Yunus Emre “Kasdım budur şehre varam, feryad  ü figan koparam…”demiş… Günümüzün din alimleri, fakihler, şeyhler bu konuda niçin seferber olmuyor dersem saygısızlık mı etmiş olurum?

Müslümanlarda  yeterli akıl  olsa, zaten evlerine şeytan ve deccal aletleri koymazlar.

Kur’an ve Sünnet ahlakına uymayan Müslümanları âhiret tehditleriyle tehdit etmek gerekir. 

Ülkemizde bir Ümmet teşkilatı olsaydı bu konuda etkili uyarılar yapılabilirdi ama gafiller böyle bir teşkilatı kurmuyor.

Ümmetsiz Müslümanların hali böyle olur… Riba yaygın halde… Zina almış yürümüş… On altı yaşındaki kız öğrenciler tuvaletlerde gayr-i meşru çocuklarını doğurup yere veya çöpe  atıyor…

Müslümanlar, birbirinden kopuk bin hizbe ve fırkaya ayrılmış, bunların kimisi birbiriyle çekişiyor.

ABD’de Geoges Washington üniversitesinin iki görevlisi,  dünyada Kur’an ahlakı ilkelerinin uygulanmasıyla ilgili   208 ülke hakkında anket yapmış,  Hıristiyan ülkeler liste başı, Türkiye 103’üncü sırada, Suudî Arabistan 113’üncü!.. (Global Economy  Journal vol. 10 issue 2… How Islamic are Islamic Countries?)

İstanbul'un belki sayıları beş bine ulaşmış camilerinden Cuma ezanları okunuyor.  Müslümanlar dükkanlarını, işyerlerini kapatmıyor.

Reformcuların, Fazlurrahmancıların, reformcuların, kemalî ilahiyatçıların umurunda mı?

Sahih bir imandan sonra İslamın ikinci şartı olan beş vakit namaz konusunda yeterli ve etkili şekilde nasihat edilip, propaganda yapılıyor mu?

Birtakım dini bütünler  yazın soğuk Osmanlı şerbetleri, kışın demli çaylar içerek keyfilerine bakıyor.

Kur’ana, Sünnete, İslam ahlakına aykırı yılbaşı eğlenceleri yapan yahut seyreden Müslüman  halkın vebali; bilen, nüfuzlu, başı çeken, sözü dinlenen kimselere aittir.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetiyle bu kötülükler önlenmez,  frenlenmez. Musalla Müslümanları yılbaşı eğlencesi yapabilir ama musalli Müslümanlar yapamaz.

Bendeniz sade ve güçsüz bir Müslüman gazeteci olarak bu yazıyı kaleme almış bulunuyorum.  Bir nebzecik de olsa emr-i mâruf ve nehy-i münker yapmış olayım.

Cenab-ı hak hepimize akıl, fikir, vicdan versin de, emr-i mâruf  ve nehy-i münker yapalım, ehliyeti olanlar halka etkili nasihat etsinler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi