M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

ŞEMS-İ İRFAN İSLAM LİSESİ

ŞEMS-İ İRFAN İSLAM LİSESİ

MEKTEBİMİZDE  İslama, Kur’ana, Sünnete, Şeriata uygun  eğitim verilmektedir. Okul perşembe günü öğleden sonra tatile girer, cumartesi sabahı ders başı yapılır.

Ders günleri her sabah, sarıklı cüppeli icazetli  ehliyetli hocalar din, akaid, Kur’an, ahlak dersleri okutur.

Okulun öğretmenleri uluslararası çapta uzman kişilerdir.  Emekli büyükelçiler, emekli generaller, emekli üniversite profesörleri, mühtediler…

Okul müdürü beş lisan bilen, çeşitli lisanlarda ilmî eserleri bulunan mümtaz bir zattır.

Namaz vakitlerinde ezan okunur ve bütün öğrenciler okul camiinde, okul imamının ardında cemaatle namaz kılar. Namaz kılmak istemeyenlerin okulla  ilişikleri kesilir.

Okulda dört lisan öğretilir: Zengin Osmanlıca Türkçesi, İngilizce, Arapça, bunların yanında bir de seçimlik lisan.  Bu dört lisanı, kültür kitabı okuyacak ve kompozisyon yazacak derece öğrenemeyenlere diploma verilmez.

Okulda Latin yazıyla ve İslam yazısıyla eğitim verilir. Okul, bilgi inanç ve kültürün yanında ahlak ve karakter terbiyesi verir.

Ayrıca sanat, güzellik, estetik boyutu kazandırır.

Okulda karma  eğitim yapılmaz.

Yatılı olan okulun yemekhanesinde bir lokma ekmek israf edilmez, çöpe atılmaz.

Okulun yılda dört sayı çıkan bir talebe yazıları, araştırmaları dergisi vardır.  Türkçe, İngilizce, Arapça yazılar yer alır.

Okulun sanat atölyelerinde  en az on çeşit sanat  eşyası üretilir ve satılır.

Okulu bitiren gençler, Fuzulî ve Şeyh Galib divanını  okuyacak, manasını anlayacak, metin şerhi yapacak derecede Türkçe bilir.

Okulda sen demek yasaktır.

Okulda ucuz  tükenmez kalemle yazı yazılmaz. Her öğrencinin dolmakalemi vardır.

Okulda akaid, fıkıh, usul-i fıkıh, usul-i tefsir, usul-i hadîs, ilm-i kelam, ilm-i ahlak  ve diğer ulum-i islamiye okutulur ve öğretilir.

Okul içinde ve dışarıda hiçbir öğrenci serserilik, itlik, haylazlık, kopukluk, haytalık, züppelik, hoppalık, edepsizlik , soytarılık yapmaz.

Okulun istidatlı ve kabiliyetli öğrencileri, kendi çaplarında  araştırmalar yapar, edebî  eserler verir ve bunlar  kitapçıklar şeklinde yayınlanır.

Okulda kesinlikle cemaatçilik, tarikatçilik, şuculuk buculuk oculuk yapılmaz. Okul Ehl-i Sünnete göre eğitim yapan bir kurumdur,  hizip ve fırka militanlığına holiganlığına kapalıdır.   Yapanlar  okuldan uzaklaştırılır.

Okulun İngiltere’nin Eton kolejinden üstün olduğu  bîtaraf bir bilirkişi heyeti tarafından tasdik edilmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi