Yener Dönmez

Yener Dönmez

Havada provokasyon kokusu var

Havada provokasyon kokusu var

Charlie Hebdo Dergisi 1 milyon adet basıldı. Kapağında “Ben Charlie” yazan pankart taşıyan Arap kıyafetli biri var. Kapak yazısı ise: “Her şey affedildi”...

Kapaktaki kişiyi kimisi haşa Hz. Muhammet (sav) olarak yorumluyor. Kimisi ise 'Müslüman Figürü' olarak yorumluyor. 

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya, derginin kapağındaki bu karikatürü aynen köşelerine koydular. 

Tartışmalar sürüyor ama bu karikatürdeki kişinin Peygamber Efendimiz (sav) olarak tasvir edildiğine ilişkin iddialar var. Bu iddialar varken, Cumhuriyet'in o karikatürü iki ayrı yazarın köşesine koyması provokasyon değil de nedir?

Birisi gidip Cumhuriyet'e ya da o yazarlara saldırı düzenlese sorumlusu kim gösterilecek tahmin edin?

Elbette ki Türkiye'deki tüm Müslümanlar.  

Daha Charlie Hebdo dergisinin baskına uğradığının ertesi gün benzer provokasyon Vahdet'in başına da örülmek istendi. Gazetemizde daha önce sosyal medya konusunda iki yazısı yayınlanan bir isim, karikatürlerle dini değerlerin aşağılanmasını eleştirirken sözü Türkiye'de yayınlanan bir karikatür dergisine getirip; dikkatli olun minvalinde bir şeyler paylaştı sosyal medyada. 

Ardından bir linç dalgası geldi. Vahdet yazarı tehdit etti, Vahdet yazarı hedef gösterdi vs...

Birisi gidip Türkiye'deki o karikatür dergisine herhangi bir şiddet eylemi yapsa bütün ihale Vahdet'e kalacaktı.

Ben böyle şeyleri 28 Şubat'ta çok yaşadım. Ergenekon sürecinin yaşandığı yıllarda da. O dönem çalıştığım Akit'te çıkan pek çok haber üstüne bazı karanlık odaklar provokasyon kurdular, sonra da ihaleyi Akit'in üstüne yıktılar.

Günlerce baskı altında kaldık. Polis sorguları, davalar, tazminatlar vs...

Müslüman uyanık olmalıdır. Aynı delikten de iki kere ısırılmamalıdır. 

Vahdet, daha yepyeni bir filiz. Bu aşamada göz bebeğimiz gibi korumak durumundayız. İsmi en ufak karanlık veya provokatif olayla anılmaz. Ölü doğuma fırsat verilemez. 

Bu nedenle hassasiyetimizin, köklü gazetelerden on kat daha fazla olmasını anlayışla karşılayın. Her yazdığımızı tartarak, her yorumu süzerek veriyoruz. 

Ortam çok karışık. Türkiye'de ve dünyada Müslümanların başına türlü türlü çoraplar örülüyor. Ortadoğu'da kandan oluklar, kan akıtmaya doymak bilmiyorlar.

Mısır'da Müslüman Kardeşler bir provokatif süreçle devrildi. Belki 50 yıl bellerini doğrultamayacaklar. Mısır'da, Irak'ta, Suriye'de İslami hassasiyete sahip basın tamamen susturulmuş durumda. 

Ve bunların hiçbiri kendiliğinden olmadı. Hepsi bir bahaneyle provokasyona dönüştürülerek oldu. Biz her zamankinden uyanık olacağız ve kimsenin eline koz vermeyeceğiz. 

Cumhuriyet Gazetesi'nin Müslümanları çekmeye çalıştığı nokta konusunda Müslümanlar da uyanık olmalı. 

Biz bu filmleri çok görmüştük. İzlemekten bıktık. Bir daha seyretmeye hiç niyetimiz yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yener Dönmez Arşivi