M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Charlie’ciler neredeydiler?

Charlie’ciler neredeydiler?

İslam Peygamberine  (Salat ve selam olsun ona) hakaret etmek, fikir ve basın hürriyeti içinde mütalaa edilemez. Hürriyetin de sınırları vardır. Terör olmasın ama İslama, Peygamberimize hakaret hürriyeti de olmasın.

İslam Peygamberine yapılan hakaretlere ses çıkartmayan, ayıptır yapmayın demeyenlerin  Paristeki vak’a üzerine ayağa kalkıp cihanı velveleye vermeleri doğrusu  büyük bir cinnet ve dengesizliktir.

Alimler, araştırıcılar, âdil olmasalar da dinî konularda seviyeli tenkitler yapabilir; lakin alim olsun cahil olsun kimsenin   mukaddesata  âdice  ve barbarca saldırması kabul edilemez.

Terörist denilen kimseler, yaptıklarını durup dururken yapmıyor.  Son yirmi otuz yıl iççinde dünyada on milyondan fazla Müslüman öldürülmüştür. 

Biz hepimiz Charlie’yiz diye dövünenler, İsrail Gazzede sivil Müslümanları, kadınları, çocukları vahşice katl ederken neredeydiler?

Suriyede 250 yüz binden fazla Müslüman katl edildi, beş milyondan fazlası  dış ülkelere kaçtı. Şu anda  nicesi açlıktan ve soğuktan kırılıyor. Charlie’ler nerede?

Orta Afrika Cumhuriyetinde Müslümanlar tavuk gibi boğazlanırken  Charlie’cilerin sesi çıkmıyordu.

Siyonistler, Evangelistler, emperyalistler, sömürgeciler  bu kafayla giderlerse  dünyayı ve insanlığı nükleer üçüncü  büyük savaşın içine atacaklardır. Böyle bir savaş onları da yakacaktır. Bunun farkındalar mı?

Allahın görülmeyen kılıçları vardır.

Açık Mektup

M.  … beyefendi ve H.  …  hanımefendi kardeşlerimize:

Şems-i İrfan Mektebi diye bir okul yoktur… Yazı hayalîdir…  Müslümanlar böyle okullar aç(a)mamaktadır… Son kırk yıl içinde bazısı Selimiye büyüklüğünde kırk binden fazla yeni cami inşa edilmiştir ama böyle bir tek İslam okulu açılamamıştır.

Daha önce yazmış olduğum “KONYA’DA MEVLANA CELALÜDDİN RÛMÎ İSLAM MEKTEBİ “ başlıklı yazımı internetten indirip okursanız, bu mektep  hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Türkiye Müslümanlarının en büyük ihtiyacı böyle vasıflı güçlü İslam mekteplerdir.

Keşke mütevazı, damları kiremit kaplı, zeminleri hasır serili   sade camiler inşa edilmiş olsaydı da, asıl himmet ve alaka böyle mekteplere yönlendirilmiş olsaydı.

Müslümanların birinci gündem maddesi eğitim, mektepler olmalıdır.

İhtiyacımız olan vasıflı ve güçlü Müslümanlar böyle mekteplerde yetiştirilebilir.

Şu anda böyle mektep binaları yapacak yeterli, hattâ çok fazla paramız var ama öğretim kadrolarımız, idarecilerimiz  yok. Hem böyle bir mektep açılsa bile okutulaacak vasıflı süper öğrenci bulmamız çok zordur.

Hürmet ve selamlarımı sunarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi