Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Başınıza çalın o çağdaş değerleri!..

Başınıza çalın o çağdaş değerleri!..

Medya bir taktım detay kabul edilebilecek olayları ve gelişmeleri manşete taşırken esas üzerinde durulması gerekeni ikinci, hatta üçüncü plana atıyor. Böyle olunca da toplumlar hâkim materyalist medeniyetin görülmesi ve üzerinde düşünülmesi gereken sorunlarını ile yeterince göremiyor. Materyalist medeniyetten kastım İslam dışı medeniyet ve değerler bütünüdür. Çoğu zaman Batı medeniyeti nitelendirmesi adı altında topladığımız pek çok olumlu ya da olumsuzluğu aslında İslam dışı maddeyi esas alan medeniyet kapsamında değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.

Bu ülkeyi yönetenler uzun yıllardan beri yüzlerini Batı olarak nitelendirilen daha çok Avrupa ve ABD’yi kapsayan bir nitelendirmeye sarıldıkları için sanki tüm olumsuzluklar ve olumlu gelişmeler Batı medeniyetinin ürünü gibi algılanır oldu. Hâlbuki meselenin özüne inildiğinde yeryüzünde maddeyi esas alan materyalist anlayış ile manayı, yani adaleti esas alan İslam değerler bütünü olduğu görülür. Yüzyıllar boyu yeryüzünde hâkim kültür ve medeniyet İslam olmuş, zaman içinde Batı medeniyeti hâkim olmaya başlamış, bu medeniyet karşısında gözleri kamaşmış kendilerini aydın olarak nitelendiren bir takım ülkemiz insanları ve yöneticileri toplumumuza Batı’yı örnek göstermiş, erişilmesi gereken hedef olarak sunmuşlardır.

Gelinen noktayı aslında tüm çıplaklığı ile gözler önüne seren bir haber dünkü bazı gazetelerde ikinci, üçüncü haber olarak yer alabildi. Haber gazetelerde, “Dünyanın 85 zengini 3,5 milyar kişiye bedel” veya “85 efendiye 3,5 milyar köle düşüyor” başlığı altında verildi. Daha başlığı görünce insanın irkilmemesi, eşrefi mahlûk olarak yaratılan insanın düşürüldüğü durum karşısında kendilerine örnek olarak gösterilen materyalist Batı medeniyetini yargılamaması mümkün değil.

Haber bir İngiliz yardım kuruluşunun verilerine dayanıyor. Açıklanan verilere göre dünyanın en zengin yüzde birlik kesiminin geliri, önümüzdeki yıldan itibaren geri kalan yüzde 99’dan büyük olacak. 2009 yılında gelirdeki payı yüzde 44 seviyesinde olan yüzde 1’lik dilimin yüzde 48’e ulaştığını gösteriyor. Ve bu verilere göre en zengin 85 kişinin geliri fakir 3 milyar 500 milyon kişinin gelirine eşit. Bu da bir zenginin 42 milyon fakire bedel olduğunu gösteriyor. Haber daha uzun ama fazlasına gerek yok. Materyalist medeniyet anlayışının insanlığı hangi noktaya sürüklediğini göstermeye yetiyor.

Bu noktada hâlâ iktidarı ve ana muhalefeti ile ısrarla bu ülkenin yüzünü AB’ye çevirmesi, oranın medeniyet değerlerini aynen hayatımıza aktarması gerektiğini söylemelerinin ne anlama geldiğini artık görmemiz gerekiyor. Çünkü her fırsatta gerek iktidar partisi gerek CHP sözcüleri ısrarla önceliğimizin AB’nin çağdaş değerleri olduğunu söylemeyi sürdürüyorlar. İnsanın alın o çağdaş değerleri başınıza çalın diyesi geliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi