Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ah Sarıgül!

Ah Sarıgül!

Türkiye’de gündem çok hızlı değişiyor. Sahi ne oldu şu Sarıgül-İnönü kavgası, son durum ne? İşe bakar mısınız,  Sarıgül-İnönü kavgası diye başladık, iş nerelere geldi..

Şimdi başımıza bir de  Monik İpekel çıktı.. Monik hanım, “Toplumsal Değişim Hareketi”nin kurucularındanmış.  Nişantaşı’nın Beyaz Türkleri ve Baronlarının, Jet sosyetesinin, ne derseniz deyin yakından tanıdığı bir isim.. Yahudi Lobisi, Amerikalı dostları, Rahmi Koç ve Aydın Doğan’a yakınlığıyla bilinen bir isim.. Şimdilerde çok moda ya, hem birçok sivil toplum örgütünün yöneticisi, hem de siyasi kimliği ile ortaya çıkıyor. Belediye başkan yardımcısı aynı zamanda.. Sarıgül’ün İngiltere ile de,azınlıklarla da arası iyi.. Sahi Sarıgül Gezi olayları olurken nerede duruyordu!

Hayri İnönü, İnönü ailesinden bir isim Hayri İnönü’nün eşi Doç. Dr. Nazlı İnönü, tanınmış bir ailenin kızı.. NAZLI Hanım KADİRBEYOĞLU Ailesi’nden. Bu ailenin Doğan üzerinden Koç ailesi ile de yakın bağları var.. Hayri İnönü ile 17 Aralık 1982’de evlenmiş Nazlı hanım.. Nazlı’nın dedesinin babası Gümüşhane eşrafından Hacı Ali Fuat Kadirbeyoğlu Mahbube Kadirbeyoğlu’yla evlenir. Üç çocukları oldu: Muhsin Sahir Kadirbeyoğlu, Muteber Velibeyoğlu ve Münire Ataç. Muhsin Sahir KadirbeyoğluNazlı Kadirbeyoğlu İnönü’nün dedesiydi. Gümüşhane eski Belediye Başkanı. Muhsin Sahir Kadirbeyoğlu’nun Halide Hanım’la olan evliliğinden Gülümser Ataç, Güler Baysal, Gültekin Kadirbeyoğlu ve Gürbüz Kadirbeyoğlu dünyaya geldi. Y. Müh. Gültekin Kadirbeyoğlu, Nazlı İnönü’nün babasıydı.

Sarıgül bir Koç+Doğan projesi gibi duruyor.. Sarıgül bir yandan Hayri İnönüile, öte yandan Monik hanımla kontrol altına alınıyor.. Bu ikisi tarafından iç ve dış dünyaya tanıtılıyor.. Koç ve Doğan da, Media ve sermaye olarak destekleniyor..

İlk kriz, “Sarıgül Ankara’ya” sloganları arasında CHP’nin başına kimin geleceği tartışması ile başladı. Zaten önce Büyükşehire gidecekti.Sarıgül’ün yerine Monik hanım kendisi gelmek istiyordu.. Sarıgül ise oğlunun geçmesini istiyordu. Sarıgül’ün oğlu çevresine “Medianın bu konunun üzerine gitmeyeceği garantisi”ni veriyordu. “Hepsini bağladım” diyordu..

Sarıgül, hep birlikte hareket ettiği, bütün işlerden haberi olan Hayri İnönü’yü yanına alarak Monik İpekel’i diskalifiye etti.. Burada İnönü adını kullandı.. Monik hanım gelirse ona “Git” diyemezdi. Ama Hayri beyi istifaya zorlayabilirdi.. Kendi İBB başkanı olursa, Hayri İnönü’ye genel sekreterliği teklif edebilirdi mesela.. Hayri beyin yardımcısı da yani oğlu onun yerine geçebilirdi.. Hem zaten Sarıgül’ün gizli ve örgütlü bir gücü vardı ve o sadece Şişli ile sınırlı değildi.. CHP’li her belediyede etkili konumda adamları vardı ve daha birçok belediyede de..

İddiaya göre “CHP kulislerinde Sarıgül’ün gücünün sırrının seçim öncesi verilen sözlere dayandığı konuşuluyor. Eski Başkan Mustafa Sarıgül, CHP’nin İBB başkan adayı olurken, başta Şişli olmak üzere bazı ilçelerde hem belediye başkanı, hem meclis üyeliği adaylarını da o belirledi. Bu süreçte Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı adaylığı için yılardır birlikte çalıştığı Hayri İnönü’yü önerirken, meclis üyesi adaylarını da kendisine ve meclis üyesi adayı oğlu Emir Sarıgül’e yakın isimlerden seçti. Mustafa Sarıgül büyükşehir seçimini kaybetti ama Şişli’yi CHP kazandı. 36 meclis üyeliğinin 28 tanesini CHP kazanırken, AK Parti 8 meclis üyesi çıkarabildi. Seçimler sonrası Hayri İnönü başkan, Emir Sarıgül başkan vekili oldu.CHP’liler ne kadar saf ve dürüst değil mi!?

Sarıgül “gizli laik bir tarikat”ın “Ruhani” lideri gibi.. Onun tüm Türkiye’de kendine yeminle bağlı bir gençliği var.. İzci kampları var.. Sarıgül’ün büyük yürüyüşünde kendi lobisini yapacak 7 bölge halinde örgütlenmiş, 1000kişilik propaganda timi varmış.. Yani Sarıgül görünen Sarıgül’den ibaret değil.. Sarıgül ile baş etmek öyle sanıldığı kadar kolay olmayabilir... Hayri İnönü ya da Monik İpekel de öyle masum biri değil. Koç, Doğan, Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ün bu özelliklerini bilmiyor değil. Kılıçdaroğlu şunu görmek zorunda, Sarıgül CHP’den gidecekse, tek başına gitmeyecektir.. Bunun yankısı sadece Ankara’da ya da İstanbul’da duyulmayacak, etkisi 81ilde olacaktır..

Geçmişte beyaz efendilerine büyük hizmetler sunan bu taşralı adam, arkasındaki desteğini kaybederse, bu yolculuğunu ne kadar sürdürebilir.. Bunu önümüzdeki günler gösterecek..

Sarıgül Türkiye’den ayrılacak olsa nereye gidecek. O biriktirdikleri servetleri de başlarına bela olur bu durumda.. Kalacak olsa, o uslu dursa, çevresi durmayacak. Çünki iş savcılığa intikal ettikten sonra savcılıktaki dosya Demoklesin kılıcı gibi bu oyunda masada olan herkesin başında sallanıp, duracak. İçeri atsanız, dışarıdakini ne yapacaksınız.. OnlarMafyalaşır, Mafyavari yöntemlerle intikam almaya kalkarlarsa ne olacak..

Sarıgül meselesi, sadece CHP’lilerin değil, bana kalırsa Sarıgül üzerinden iş tutan yerli ve yabancı herkesin meselesi.. Tabii en büyük faturayı daCHP ödeyecek bu durumda. Sarıgül konuşursa, birçok kişinin canı yanabilir.. Konuşmazsa bile, birileri “Ya konuşursa”, ya da bu işin içindeki birilerinin konuşması ihtimalinin korkusu ile uykusuz geceler geçirecekler.. Bu arada Beşiktaş’a dikkat.. Bu yapının eli Beşiktaş Belediyesine de uzanıyor.. Bu işin ucu spor kulüplerine kadar uzanır..CHP’liler bilmiyor mu bunları.. Birileri bir başkasının üzerindeki mal varlıklarını bir kısmını satarak “ABD’ye gitmeye hazırlanıyor” diyorlar..Bağımsızlık, ulusal egemenlik, dürüstlük derken, hayırdır “Egemenlik Ulusundu” değil mi? Sahi “Ulus” dediğiniz yer Etiler’e komşu değil mi?

CHP içinde başından beri Sarıgül’e karşı çıkan bir kanat var. Sarıgül, parti içindeki Alevi ve Kürt lobisine karşı öteden beri karşı çıkan bir isimdi..

Tam da seçim havasına girerken CHP’nin ocağına düşen Sarıgül bombası partinin bütün karizmasını bir anda yerle bir etti. Sarıgül ya istifa eder ya ihraç edilir. Peki ya sonra.. Sonrası Sarıgül’ün yapacağı bir şey yok. Bu piyasada düşenin dostu olmaz. Vefa filan da onlar için sadece bir semtin adı.. Ayaktayken elini öpenler, yorulup oturdun mu saldırırlar, düştün mü vururlar. Piyasa Brütüs’lerle dolu.. Bunlar böyledir. “Kullan at”.Kılıçdaroğlu’nun akıbeti de Sarıgül’den farklı olmayacak.. Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi