Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yar bana bir eğlence

Yar bana bir eğlence

Bir bu eksikti, laik, Kemalist, ılımlı, post modern, çağdaş bir CHP İslam’ı.

Eskiden bir Lütfi Doğan’ları vardı, bir de Bahriye Üçok’ları. Şimdi son halka Özkes..

AK Parti ne kadar Nakşi ise, CHP o kadar Bektaşi.. AK Parti ne kadar Mevlevi ise, CHP o kadar Nuseyri. AK Parti ne kadar Nurcu ise, CHP o kadar Kızılbaş.

AK Parti ne kadar radikal ise, CHP o kadar ılımlı. Aslında CHP Sünnilikte ya da dindarlıkta ılımlı, laiklikte radikal bir parti.

Nasıl oldu ise son zamanlarda flaş transferlerle dikkat çekiyor.

Antikapitalist  Müslümanlar Gezi’den beri zaten CHP’li. Ardından flaş bir transfer gerçekleştirdi. Mehmet Bekaroğlu Has Parti’den sonra CHP’ye geçti. Bekaroğlu gibi bir isimden sonra CHP’ye herkes geçebilir.. Haydar Baş nasıl olur mesela. Şeyhlik var, İrancılık var, Atatürkçüluk var.. Neyi eksik.

Sırada Ali Müfit Gürtuna var diyorlar fakat, daha ilginç bir isim var, Abdullatif Şener.. Bardakoğlu adı geçti ama, inanmam! İlhan Kesici bile CHP listesinden aday olduktan sonra Nazlı Ilıcak süpriz değil. Sami Selçuk CHP’den aday olur mu, bekleyip göreceğiz, ama Selçuk’un siyasi anlamda sosyolojik bir tabanı olduğunu düşünüyorum. Selçuk’un CHP’nin derdine derman olacak bir isim olduğunu düşünmüyorum. “CHP’nin ipi ile kuyuya inenler” orada kalırlar. “Yenilecek at”a oynamış olurlar.

CHP’de olanlara yaşlı CHP’liler akıl sır erdiremiyor. Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz. Evet kıyamet alameti bu. Bu da CHP’nin Sünni açılımı olsa gerek.. Ergenekon’un avukatlığı, Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP ile çatı ittifakı derken son durak burası oldu.. Bir yanda Esad’çılık, öte yandan Sünni açılımı, nasıl olacak bu iş!. “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” diye sormazlar mı adama..

Siyaset giderek daha eğlenceli bir hal alıyor.. CHP sanki yeni bir çatı arayışında.. AK Parti’ye karşı bir nefret ve intikam cephesi oluşturma gayretinde. Bana kalırsa bu bir intikam saldırısı değil intihar saldırısı olacak. Sembolik anlamda bu canlı bomba eylemi sonunda tek kaybeden bu intihar komandoları olacak. Kendilerine yazık edecekler. Elleri ayakları boş değil, tuttukları iş değil. Dostlar alışverişte görsün kabilinden işler. Anlaşılan Çatı’dan ders almamışlar. “Gezi olmadı biraz yeşillik olsun” diye düşünüyorlar herhalde.. “Rakı masasında Zemzem” projesi gibi bir şey bu proje.. Ah Atatürk ah! Kılıçdaroğlu’nun elinde partin ne hallere geldi..

Hani girilen bu yolun geri dönüşü de yok.. Giderken de dökülecekler, dönerken de..

Bu isimler var diye kimse CHP’ye oy vermez. Ama bu isimler var diye, birçok CHP’li başka partiye gider ya da sandığa gitmez.

Bu isimleri herhalde seçilemeyecek yerden aday gösterecek halleri yok.. Seçileceklerse de CHP’nin kontenjanından seçilecekler. Bu kişiler siyasi olarak AK Parti için, sivil olarak dindar çevreler için herhangi bir CHP’liden daha fazla tehlikeli değil.

Bu kişilerin CHP içinde yer almaları, dine ve dindarlara karşı bir alerji testi, mayalanma vesilesi, aşırılıkların törpülenmesi için önemli bir vesile olabilir.

Seçime doğru CHP ve MHP sürpriz adaylarla kayıplarını en aza indirmeye çalışacak. Ama bu plan geri tepecek bana göre. “Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgur”dan olacağa benziyorlar.

Bu arada Paralelciler ne yapacaklar göreceğiz.. BBP ve SP ne yapacak göreceğiz. Erbakan bağımsız aday olacak. Tabii BDP, Hak-Par ve Hüda-Par ne yapacak göreceğiz.. Dindar Kürtler bu seçimde ne yapacak göreceğiz; yani Kürt oyları nereye gidecek o önemli. BDP iyi bir aday profili ile CHP’den ciddi ölçüde oy transfer edebilir.

CHP ve MHP’nin hedefi oyunu artırmak değil, erimeyi en aza indirmek. Bunun için de “AK Parti’ye en fazla zararı nasıl verebiliriz” diye düşünüyorlar. Bu düşünce ile “düşmanımın düşmanı benim dostumdur” anlayışı ile hareket ediyorlar.

CHP ve MHP korku ve öfke dozu yüksek bir kampanya hesabı yapıyor.. Bu zaten umutsuz bir vakıa.. Yarışa “eksi”den başlıyorlar. Kendilerinin umudu yok ki, tabanlarına umut versinler..

Görünen o ki seçime girerken partinin içindeki kaynama giderek artacak. Seçimden kayıpla çıkacaklar ve seçimden sonra dananın kuyruğu kopacak.

CHP girdiği yoldan geri dönemez. Bu yolda devam edecek olurlarsa, aday gösterilmeyenler, yeni transferleri bahane ederek, kimi intikam almak için, kimi kendilerine yeni bir kapı bulmak için, CHP’den ayrılan yeni oluşumlara katılabilirler..

CHP’den %4’lük, MHP’den %2’lik bir kayıp, AK Parti’nin seçim sonrası parlamentoda anayasal çoğunluğa ulaşması için bir fırsat oluşturabilir..

Seçim için süreç işliyor. 15 Şubat’a kadar istifası gereken kişilerin istifaları gerek. Adaylıklar da şubat ortasında büyük ölçüde belli olacak demektir. Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi