M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Dünkü Kudüs Haçlı Krallığı bugünkü İsrail Devleti

Dünkü Kudüs Haçlı Krallığı bugünkü İsrail Devleti

İSTANBUL, 1450’ye kadar Bizans’ın başkentiydi.  Eskiden bizim başkentimizdi gerekçe ve mantığıyla Greklerin bu şehre sahip çıkmaları haklı kabul edilemez.

Kudüs, bundan binlerce yıl önce birkaç asır Yahudi krallığının başkentiydi, binaenaleyh Yahudilerindir mantığı da saçmadır.

Kudüs Filistin’in başkentidir, Filistinlilerindir.

Lakin şu anda Yahudilerin hakimiyetindedir, buna ne diyeceksin?

Bir ara Kudüs’ü Haçlılar almışlar, on binlerce Kudüslüyü kılıçtan geçirmiş ve orada bir Frank krallığı kurmuşlardı. Sonra olmuştu? Selahaddin Kudüs’ü geri almıştı. 

Kudüs’e beş yüz yıl boyunca Osmanlı İslam devleti hakim olmuştur. Türkiyenin de bu şehirde mânevî hakkı vardır.

İnkar edilemeyecek doğru şudur:

Kudüs hem Müslümanların, hem Hıristiyanların, hem de Musevîlerin kutsal şehridir. Bu şehirde üç dinin haklarına hukukuna riayet edilmelidir.

Siyasî hakimiyete gelince:

İsrail’in Kudüs’teki hakimiyeti geçicidir.

Şehir inşallah tekrar Müslümanların eline geçecektir.İsrail, devlet olarak Haçlı Frank krallığı gibi kısa ömürlü olacaktır.

Bana inanmıyorsanız Neturei Karta hahamlarına sorun. Onlar İsrail devletini ve Siyonizm ideolojisini küfür olarak görmekte, Filistin Filistinlilerindir demektedir.

Mülk Allah’ındır. Dilediğine verir, dilediğinden geri alır. Dilediğini aziz, dilediğini zelil kılar. Buna itiraz edecek bir dindar var mıdır?

Üçüncü dünya savaşı sanırım İsrail ve Kudüs yüzünden patlak verecektir.

İsrail’in nüfusu şu anda 9 milyondur. İslam alemi ise 1,5 milyardır.  Siyonistler Müslümanları bölmekte, parçalamaktadır. Onlar  tek bir Ümmet çatısı altında birleşip zamanın Selahaddinine biat ve itaat ettiklerinden kısa bir müddet sonra  İsrail diye bir devlet kalmayacaktır.

İnternette okudum: Naturei Karta hahamlarından birine soruyorlar?... -Filistin Filistinlilerin olduğuna göre, orada hakimiyet tekrar Filistinlilerin eline geçinde bunca Yahudi ne olacak?.. Şu cevabı veriyor? -İstedikleri kadar Yahudiyi bırakırlar, diğerlerini kovarlar…

Bunu bendeniz söylemiyorum, bir Yahudi Rabbisi söylüyor.

Şu anda İsrail’i süper devlet ABD destekliyor ve ayakta tutuyor. Bu süper devlet de, Sovyetler Birliği gibi yıkılınca ne olacak? 

Bazıları Siyonizmle Yahudiliği özdeşleştiriyor. Büyük bir yanlıştır bu. Musevilik dindir, Siyonizm ideolojidir. Almanyayı, Alman halkını Nazizm ideolojisiyle özdeş hale getirmek, ne kadar yanlışsa ve yakın tarihte yanlış olmuşsa, Siyonizmi ve Musevîliği bir tutmak o kadar yanlış olur. 

İnterneti açalım ve /Anti-zionist Jews… Naturei Karta/ kelimeleriyle arayalım. Karşımıza hayli site çıkacaktır. Bütün Yahudiler Siyonisttir demek büyük bir yalan olur.

Nazizm Almanya’nın ve Almanların sebeb-i felaketi olmuştu. Siyonizm de Yahudilerin felaketine sebep olacaktır.

Yahudiler keşke dinleriyle mütedeyyin olsalar ve Naturei Karta hahamlarının uyarılarına kulak assalar.

Siyonizm ve İsrail devleti Tevrat ile uyuşmaz ve bağdaşmaz.  Neturei Karta hahamları böyle diyor…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi