Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Irak ve Suriye’de sadece IŞİD militanları mı ölüyor?

Irak ve Suriye’de sadece IŞİD militanları mı ölüyor?

Irak, Suriye ve Ukrayna’da cereyan eden çatışmalar konusunda ABD ve AB ülkelerinin tutumunu dikkatli izleyenler görür ki, Ukrayna’da kan dökülmesinde ABD ve başta Almanya olmak üzere AB ülkeleri ciddi rahatsızdır ve bu çatışmaların diplomatik yollardan diyalog yoluyla son bulması için yoğun çaba gösteriyorlar, projeler üretiliyor. Buna karşılık Filistin’de İsrail saldırıları karşısında daha çok Müslüman kanı akıtması için saldırgana destek veriliyor. Suriye ve Irak’taki çatışmalarda ABD ve Almanya başta olmak üzere Batılı ülkeler özellikle Peşmergelere yoğun bir şekilde silah desteği veriyor, bundan sonra da vereceklerini belirtiyorlar. Bu arada ABD ve müttefiklerinin hava saldırıları da sürüyor. Diyebiliriz ki, kara savaşında Batı’nın partneri Peşmerge güçleridir. Çünkü Irak merkezi yönetiminin isteklerini Almanya ve ortakları geri çevirirken, Peşmerge’ye her türlü silah desteği gönüllü olarak veriliyor. Medyaya yansıyan haberlere göre Almanya Peşmerge’ye 13 milyon avroluk silah yardımı yapacağını açıklamış bulunuyor. Bu arada Almanya’nın Peşmerge’ye daha önce gönderdiği silahların akıbetinin bilinmediği de dile getiriliyor. Bunun anlamı ise silahların IŞİD’in eline geçmiş olması ihtimalidir. Meseleye bu açıdan bakıldığında ABD ve Almanya bir yandan Peşmerge’yi çatışmalarda kara gücü olarak görüyor destek veriyor ama bu arada dolaylı yollardan IŞİD’e da silah sağlıyorlar. Netice itibariyle ABD ve AB ülkeleri Irak ve Suriye’de iç savaşın devam etmesini ve tarafların büyük kayıplar vermesini öngören bir strateji uyguluyorlar. Sözün özü, Ukrayna’daki çatışmalarda hayatını kaybeden Hıristiyanlardan rahatsız olanlar Suriye, Irak ve Filistin’de Müslümanların hayatını kaybetmesinden rahatsızlık duymadıkları gibi akan kan arttığı oranda mutlu oluyorlar.

 Ukrayna’da sorunun diyalog yoluyla çözümü için çırpınan Almanya ve ABD sıra İslam dünyasına gelince olmayan ihtilaflar icat ederek çatışma başlatmayı, başlamış çatışmaları daha da yıkıcı ve yok edici hale getirmeyi tercih ediyorlar. Tüm bunlar gösteriyor ki, İslam dünyasına karşı Hıristiyan dünyası ortak hareket etmekte ve aynı hedefe yönelik çalışmaktadırlar.

Irak merkezi yönetiminin Irak bütününde kontrole sahip olmasının istenmediği de ortada. Irak’ın ABD tarafından işgalinin ardında bu ülkede ortaya çıkan belirsizlik ve karmaşanın birinci dereceden sorumlusu işgalciler olduğuna göre gelinen noktada işgalcilerin sadece Peşmerge’yi koruma ve kollamaları, silah desteği ile güçlendirmeye çalışmaları da gösteriyor ki bölgemizde barışın ve huzurun sağlanması Batılı güçleri hiç ilgilendirmiyor. Onlar bölgede kendilerine sadık ortaklar aramanın peşindeler. Bu ortaklar Müslüman katlinin sürekli hale getirilmesinin hesaplarını yapıyorlar. Sömürgeci güçler İslam dünyasında maşa bulmakta güçlük çekmiyorlar. Görünen o ki, çeşitli bahanelerle Batı’yı kendileri için kıble olarak belirlemiş olan İslam dünyasındaki yöneticiler saf dışı bırakılmadan, kendi içimizde birliği sağlamadan Müslüman kanı akmaya devam edecek… Ne yazık ki, akan kandan rahatsız olmayan ve kendilerini Müslüman olarak tarif edenler de varlığını sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi