Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Def-i mazarrat celb-i menâfiden evladır

Def-i mazarrat celb-i menâfiden evladır

AK Parti’de adaylık süresi sona erdi.. Rekor sayıda aday var.. Bu kadar ismi tek tek incelemek kolay olmayacaktır. Bana kalırsa önce en iyi adayları değil, asla aday olmaması gerekenleri eleyin..

Cemaat olayını bir kibrit çöpü gibi gözünüze çok yaklaştırırsanız arkasında bir ormanı kaybedebilirsiniz.. Tamam Cemaat konusunda azami hassasiyeti göstermelisiniz ama, tek bir cemaat yok..

Def-i mazarrat celbi menafiden evladır. 

Bazı isimlerin yaşadığı değil de, ilgili olduğu bir diğer ilden adaylık başvurusunda bulundukları haberleri geliyor..

Bu konu da YSK’nın adayları açıklayıp, itiraz süresi vermesi gibi bir şey.. Bütün Türkiye’deki adaylar kısa biyografileri ile internette yayınlansalar, şikayet ve eleştirilerin gerçekliğini araştırıp ondan sonra karar verseler. Bana ulaşan bilgilerde karı kız, kara para işi yapan, mafyavari işler yapan, kaset-dosya ne dersen var olan, masonik zihniyet sahibi birtakım adamların daha şimdiden “aday adayı” diye kart bastırıp yola çıktıkları görülüyor. En azından internetten bu kişiler hakkında bir araştırma yapılabilir.. Tabii bu bilgilerin doğruluğundan emin olmadan hüküm vermemek gerek.

Bunlarda şeytan tüyü var. Cömerttirler.. Nabza göre şerbet vermekte mahirdirler. Gerektiğinde milli görüşçü, gerektiğinde risale-i nur talebesi, ya da tarikat bağı olan kişidir muhterem.

Siyasetin, diğer meslekler içinde geçerli mutlak şartı, dürüstlük, bilgi ve cesaret. Bu hasletler yoksa onları çizin.. Yoksa sizi satarlar, yarı yolda bırakabilirler.

Kripto tiplere dikkat edin..

Para, makam ve kadına zaafı varsa, ya da muhteris biri ise ona da dikkat etmek gerek..

Din görevlisi, profesörlük, cemaat bağlantısı ehliyet için yeterli değildir. İyi bir bilim adamı iyi bir politikacı olacak diye bir şey yok. Bakın bakalım komitacı mı, sabırlı mı, siyasi zekası hangi düzeyde. Adalet ve merhamet duygusu gelişmiş mi.. Kararlı mi, risk alabiliyor mu? Temsil kabiliyeti var mı? Tekrar söylemek gerekirse, her iyi adam iyi bir politikacı olmayabilir..

Bu seçimlerde paralelciler kıraldan fazla kıralcı bir rol oynayacaklar. Gülen’e küfredip, Erdoğan’ı göklere çıkaracaklardır.. Bunlar sureti haktan gözükerek yaklaşacaklar. Şunu görelim, siyasette denetim güvenden önce gelir.

Bu konuda ihmalin telafisi mümkün değildir. Aksi halde celladınızı sırtınızda taşımış olursunuz. Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir.

Şu söz kulağımıza küpe olsun: ağuyu altın tas içre sunarlar, bal da onun suç ortağı.

Bir de düne kadar ortalıkta gözükmezken, bugün bir anda meydana çıkıyorlarsa onlara dikkat edin. Bunlar kaz gelecek yerden tavuk esirgemezler..

Baştaki söze geri dönecek olursak, en iyileri seçmeden önce, asla aday olmaması gerekenleri eleyin.. Bazı iddialar gerçek olmasa bile kötü şöhret sahiplerinden uzak durun..

Öfke kontrolü yapamayanlara dikkat edin.. Düşündüğünü öz bir şekilde, efradına cami, ağyarına mani ifade edebiliyor mu, söyleneni tam ve doğru   anlayabiliyor mu? Toplumla ilişkisi nasıl.. Yeniliklere açık mı, münevver bir kişiliği var mi, dünyayı tanıyor mu, tarih şuuru ve gelecek tasavvuru nasıl. Tanınıyor mu, mikrofon hakimiyeti, sahne performansı nasıl.

Keşke bütün bu kriterleri tek bir heyet incelemese.. Farklı heyetler, aynı kişiler hakkında farklı raporlar hazırlasa, sonra bu birbirinden habersiz ve bağımsız raporlar, sonra bir arada değerlendirilip karar verilse..

Kibir küpü adamlardan da, mahviyet içindeki kişilerden de uzak durun..

Bir başka kriter de şu; eşi ve çocukları, kardeşleri, anne-babası, çalışma arkadaşları, akraba ve komşularının bu kişiler hakkındaki düşünceleri önemli..

STK’larla aktif, düzenli, sürekli bir ilişkisi var mı? Okuduğu gazete, dergi, kitap ve yazarları sorun bakalım. Biraz da çapraz sorgulayın. Çok basit bir şekilde sözün gerçekliğini sorgulayabilirsiniz..

Hangi zeka grubuna ait, idealleri var mı? 

Benden söylemesi. Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi