Emir Müşir

Emir Müşir

Koltuk Adamları!

Koltuk Adamları!

Öncelikle belirtmek isteriz ki, samimi insanlara bir şey dediğimiz yok. Bizim derdimiz riyakar koltuk sevdalılarıyla...

Malum olduğu üzere genel seçimler yaklaşıyor. AK Parti'ye milletvekili aday adaylığı için 6 bin 223 kişi başvurdu. Bunların belli bir bölümü kadınlardan oluşuyor.

Bürokratlardan, gazetecilerden, hukukçulardan, akademisyenlerden, mühendislerden, eğitimcilerden, memurlardan, işadamlarından oluşan bu şahıslar, 'adaylık' vizesi kapabilmek için birbiriyle kıyasıya bir yarışın içerisine girmiş durumda.

"Seçimle Meclis'e giren ilk başörtülü milletvekili" olmak isteyenlerden de kulis çalışmalarını hızlandırmış vaziyette. Herhalde hakkını veremedikleri başörtünün kendilerini Meclis'e taşıyacağını düşünüyorlar!

Vekil olma hayaliyle yatıp kalkanlar, sosyal medya hesaplarını aktif hale getirdi. Profil resimlerini değiştirdiler. Bol bol paylaşımlarda bulunuyorlar.

İl-ilçe başkanlarına yönelik 'nezaket', 'istişarede bulunma' ziyaretleri hızlandırıldı. Hal hatır sormalar arttırıldı.

AK Parti'den beklentisi olanların bu ilgisi, bir kırılmayı da beraberinde getirdi. Dünya menfaati peşinde koşmak, samimiyetsizlik, sırf Allah rızasını gözeterek adım atılmaması tepkilere neden oldu. 'Muhafazakar' camiada bir kafa karışıklığı yaşandı. Başörtülü bir yazar, rekor düzeydeki başvurulara olan tepkisini, "Kimsenin halk olarak kalmaya niyeti yok, herkes vekillik derdinde. Tesettürlüler dahil" diyerek gösterdi.

Kimisi de sitemli şekilde "Bugüne kadar ağzından 'paralel yapı' lafı çıkmayan ve en zor zamanlarda ortalıkta görünmeyen kişilerin, adaylık başvurusunda bulunduktan sonra  'paralel' demeye başladığını" ifade etti.

Başvurusu reddedilecek birçok kişinin AK Parti'ye cephe alacağından, sağda solda kara propaganda faaliyetleri yürüteceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü dünyevi beklentisi olanlar, kolay saf değiştirir.

O PARAYI SURİYELİLERE HARCAYIN

Bir başka noktaya dikkatleri çekmek istiyoruz;

Aday adaylığı başvurusundan TBMM çatısı altına girene kadar hatırı sayılır bir meblağ harcanıyor. Yani milletvekili olmak isteyenler parayı gözden çıkarıyor.

Baksanıza kendi aralarında "Şimdi ev almanın tam sırası. Milletvekili adayları seçim harcaması için evlerini satmaya başlarlar. Ne verirsen kapatırsın" şeklinde şakalar da yapıyorlarmış.

Milletvekilliği uğruna bu kadar israfa kaçınılacağına yoksullara el uzatmak daha kârlı bir yatırım olmaz mı?

Ülkemizde 1 milyon 700 bine yakın Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Bunların 1.4'ü kamp dışında yaşıyor. Perişan haldeler. Müstakbel vekillerimiz, Haziran seçimleri için gözden çıkardıkları parayı Suriyelilere harcamalıdır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emir Müşir Arşivi