M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

İffetsizlik Hayâsızlık Mürüvvetsizlik

İffetsizlik Hayâsızlık Mürüvvetsizlik

İFFET, İslam’ın temel ahlakî değerlerinden olup  zamanımızda büyük ölçüde unutulmuş,  ihmal edilmiş, erozyona uğramıştır.  Her Müslümanın iffetin mânasını iyice öğrenmesi,  onun  kendi  ferdî hayatında ve toplumda hâkim ve geçerli olması   için çalışması gerekir. 

İffet, öncelikle şerefli, namuslu, temiz bir hayat sürmek, cinsî arzu ve ihtiraslarını gemlemek, bu konuda Kur’anaın Sünnetin Şeriatin İslam ahlakının sınırlarını çiğnememek demektir.

İffetli Müslüman zina etmez.

Göz zinası da yapmaz.

İffetli Müslüman, zinanın  Kur’anla  Sünnetle icmâ ile  sâbit büyük bir günah  ahlaksızlık ve suç olduğunu, bunu inkar edenin kafir ve mürted olacağını bilir.

Yüce İslam Şeriati başından evlilik geçmiş zanilere idam cezası vermektedir. Hiç evlenmemiş kimseler zina ederlerse onlara dayak atılır.

Allaha, Resulüne (Salat ve selam olsun ona), Kur’ana inanan bir mü’min zinayı kötü münker çirkin bir fiil olarak görür, böyle görmemesi mümkün değildir.

İslam ile Batı medeniyeti ve bilhassa AB hukuku ve ahlakı taban tabana zıttır.

Kısa bir zaman önce Güney  Kore, zinayı suç olmaktan çıkarttı, serbest bıraktı. Böyle bir şey o ülkenin başına felaket, âfet, uğursuzluk getirecektir.

Türkiye  de, yeni Ceza Kanununa  zina suçunu   ve cezasını koymadığı için ceza ve azab  çekmektedir,  çekecektir. 

İffet sadece cinsellik ve şehvet konusunda temiz olmak değildir, mânası daha geniştir. İffetli kişiye Arapçada ve Osmanlıcada afif denir.  Afif kimse  en geniş mânasıyla temiz ve iyi ahlaklı insandır.

İffetli=afif Müslüman haram yemez, yalan söylemez, gıybet ve iftira etmez. Nemmamlık yapmaz, yani laf taşıyıp fitne  fesat çıkartmaz.

Haram yemez, haram yemez, haram yemez.

İffetli Müslüman haramlardan uzak durduğu gibi şüpheli şeylerden de kaçınır.

İffetli Müslüman israf etmez, lüks ve aşırı konfor çılgınlıkları yapmaz, ölçülü mütevazı alçakgönüllü yaşar.

İffetli Müslüman tecessüs etmez, yani insanların gizli kapaklı ayıplarını günahlarını, çirkin hallerini araştırmaz.  Yatak odalarına, bürolara gizli  kameralar,  mikrofonlar, böcekler yerleştirmek iffetsizliktir, ahlaksızlıktır.

Kitap piyasasına  bakın, iffet hakkında bir kitap bulabilir misiniz? 

Müslümanların büyük kısmı mürüvvet ve hayâ  denilen  değer ve kriterlerden de uzaklaşmıştır.

Soruyorum: İffetli olmadan şerefli, namuslu, doğru dürüst, temiz olmak mümkün müdür?

İffetsizlik ile vatanseverlik yan yana olur mu?

Aşırı para, mal, zenginlik hırsı  ve azgınlığı olan bir gönülde iffet ve diğer ahlakî faziletler barınabilir mi?

İffetli, zina yapmayan ve  temiz olduğunu sanan Müslümana soruyorum:  İffetsizlikle yasal sınırlar içinde mücadele etmenin gerekli olduğundan haberin var mı?

Ateist, seküler, çağdaş, dinsiz  azınlık iffet şişesini taşa vurup kırdı; peki Müslüman geçinenler İslamcılar   bu konuda vazifelerini niçin yerine getirmiyor? 

Şu adama bakınız: Zinanın suç olmaktan çıkartılmasını tenkit edersem partime zarar gelir diyor… Zavallı sefil sürüngen!.. Senin partin mi daha önemli ve üstün, yoksa dinin mi?

Bu yazımın son  paragrafı şudur:  İnsan günah işleyebilir… Lakin günahı  günah olarak kabul etmezse dini ve imanı elden gider… Müslüman, büyük günahları açıkta açıkça küstahça işlemez,  fâsık-ı  mütecâhir olmaz…  Zina büyük günahtır, suçtur, inkar eden kafir olur…  İslam Şeriatinde zina haddi olmadığını iddia eden yalancıdır… Kendisi zina etmiyor ama zina ile mücadele de etmiyor…  Bu kişi, zinayla ve diğer münkeratla mücadele etmek gücüne sahipse o da günahkar olur…   Zinayı suç olmaktan çıkartan Müslüman bir toplum iflah olmaz huzur bulmaz, başına çok bela ve azab gelmesinden korkulur…  İnkârcılar  ve münafıklar ahlaksızlık ve iffetsizlik için var güçleriyle çalışırken Müslümanların da  var güçleriyle  ahlak ve iffet için çalışmamaları doğrusu pek acayip bir ihmal ve gaflettir… Zinanın çoğalması âhir zaman alametlerindendir…  Bazı büyük medya organlarındaki müstehcen  yayınları protesto etmek her Müslümanın vazifesidir… Elinde imkan, güç olduğu halde bana ne diyenler büyük vebal altındadır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi