Yener Dönmez

Yener Dönmez

Önemli olan...

Önemli olan...

Ba­ha­ra mer­ha­ba de­di­ği­miz şu gün­ler­de bir ayı da­ha ge­ri­de bı­rak­tık. Şu­bat ayı şe­ha­det ayı ola­rak bi­li­nir.  Ha­ma­’da 40 bin ma­sum Müs­lü­man da, Ho­ca­lı­‘da res­mi ra­kam­la­rın ak­si­ne bin­ler­ce Aze­ri kar­de­şi­mi­zin kat­le­dil­me­si de, Ha­mas li­der­le­ri­ne sui­kast­la­rın önem­li bir bö­lü­mü de hep Şu­bat ayı­na rast­la­mış­tır. Me­tin Yük­sel, Ha­san El-Ben­na, Mal­colm X, Ze­lim­han Yan­dar­bi­yev, İmad Mug­ni­ye (Rıd­van Ho­ca) ile Ab­bas Mu­sa­vi ve pek çok da­va ön­de­ri şe­ha­det şer­be­ti­ni hep şu­bat ayın­da iç­miş­ler­dir.

Bu se­ne de Af­ga­nis­ta­n’­da sal­dı­rı so­nu­cu 1 as­ke­ri­mi­zin, sa­vaş uçak­la­rı­mı­zın düş­me­siy­le Ma­lat­ya­’da 4 pi­lo­tu­mu­zun şe­hit ol­ma­sı, Şah-Fı­rat ope­ras­yo­nu sı­ra­sın­da ka­za so­nu­cu 1 as­ke­ri­miz ile Ağ­rı­’da cin­net ge­ti­ren bir as­ke­rin si­la­hın­dan çı­kan mer­mi­ler­le 3 as­ke­ri­mi­zin şe­hit ol­ma­sı şu­bat ayı­na denk gel­di.

Ölüm Al­la­h’­ın em­ri, şe­hit­lik pey­gam­ber­lik­ten son­ra rüt­be­le­rin en bü­yü­ğü la­kin işin içe­ri­sin­de Ho­ca­-    lı­’da­ki gi­bi, Gaz­ze­’de­ki gi­bi, Ha­ma­’da­ki gi­bi kat­li­am, Öz­ge­can ci­na­ye­tin­de ol­du­ğu gi­bi na­mus­suz­luk, Fı­rat Yıl­maz Ça­kı­roğ­lu­’nun şe­hit edil­me­sin­de­ki gi­bi gaf­let ve kum­pas var­sa in­sa­nın vic­da­nı­nı ka­na­tıp, yü­re­ği­ni de­lik de­şik edi­yor. He­pi­mi­zi bü­yük bir mu­ha­se­be­ye ça­ğı­rı­yor.

Ha­ber­le­ri­miz­den hem Öz­ge­can ci­na­ye­ti hem de Fı­ra­t’­ın şe­hit edil­me şek­li­ne olan yak­la­şım ve du­yar­lı­lı­ğı­mı­zı ta­kip et­ti­niz. Fı­ra­t’­ın kat­le­dil­me­sin­de­ki iha­net bo­yu­tu­na ula­şan ih­mal ve gaf­let zin­ci­ri­ni özel ha­ber­le­ri­miz­le siz­le­rin dik­ka­ti­ne sun­duk. Ya­yın­la­dı­ğı­mız bel­ge ve bil­gi­ler­den an­la­şıl­dı­ğı üze­re Fı­rat kat­li­amı göz gö­re gö­re gel­miş, san­ki bi­ri­le­ri kat­li­ama da­ve­ti­ye çı­kart­mış. Ola­yın üze­rin­den gün­ler geç­ti. Fa­kat Üni­ver­si­te yö­ne­ti­min­den ha­la tık yok. Ade­ta üç may­mu­nu oy­nu­yor­lar. San­ki ay­lar­dır alın­ma­yan ön­lem­ler ve ih­mal­ler­de, kam­pü­sün PKK sem­pa­ti­zan­la­rın­ca te­rör üs­sü gi­bi kul­la­nıl­ma­sın­da Üni­ver­si­te yö­ne­ti­mi­nin hiç­bir ku­su­ru, so­rum­lu­lu­ğu yok. Ha­ber­le­ri­miz üze­ri­ne pek çok Ba­ro ve STK suç du­yu­ru­sun­da bu­lun­du. Fa­kat ne hik­met­se şu ana ka­dar tek bir yar­gıç da­hi kı­lı­nı kı­pır­dat­ma­dı. Yet­ki­li- ­ler su­su­yor. Evet “a­na­lar ağ­la­ma­sı­n” di­yo­ruz. Hü­kü­me­tin çö­zü­me da­ir gay­ret­le­ri­ni sa­mi­mi bu­lup des­tek olu­yo­ruz. Te­rör ör­gü­tü ve uzan­tı­sı HDP’­nin is­tis­mar­la­rı kar­şı­sın­da ge­rek­ti­ğin­de kan ku­sup kı­zıl­cık şer­be­ti iç­tik di­yo­ruz. Sağ­du­yu­yu bi­ran ol­sun el­den bı­rak­ma­yıp acı­mı­zı, öf­ke­mi­zi içi­mi­ze gö­mü­yo­ruz. Bu ba­kım­dan çö­züm sü­re­ci kap­sa­mın­da te­rör ör­gü­tü PKK’­ya “Si­lah bı­rak­ma çağ­rı­sı­”nın ya­pıl­mış ol­ma­sı­nı son de­re­ce önem­li bul­mak­la bir­lik­te Cum­hur­baş­ka­nı­ Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın, “Da­ha zi­ya­de önem­li olan uy­gu­la­ma­dı­r” şek­lin­de­ki uya­rı­sı­nın ha­ya­ti öne­me sa­hip ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­ruz.

Di­ğer ta­raf­tan ba­kıl­dı­ğın­da ise he­nüz ha­ya­tı­nın ba­ha­rın­da olan Fı­ra­t’­ın ya­kın­la­rı­nın, dost­la­rı­nın, oku­yu­cu­la­rı­mı­zın fer­ya­dı­nı na­sıl gör­mez­den ge­le­bi­li­riz? Yet­ki­li­le­re ulaş­tı­rıl­mak üze­re hak­lı ola­rak so­ru­yor­lar bi­ze; “Fı­ra­t’­ın an­ne­si ana de­ğil mi, Fı­ra­t’­ın ka­nı kan, ca­nı can de­ğil mi?” di­ye. İn­sa­nı kah­re­den so­ru­lar bun­la­r…

Söz ko­nu­su olan he­nüz 26 ya­şın­da­ki bir üni­ver­si­te öğ­ren­ci­si­nin bir va­tan ev­la­dı­nın ka­nı, ca­nı, ha­ya­tı­…

Açık söy­le­ye­lim. Bu ko­nu­da her­kes sus­sa da biz sus­ma­ya­ca­ğız. Hak­sız­lık­lar kar­şı­sın­da dil­siz şey­tan ol­ma­ya­ca­ğız. Suç­lu­lar ce­za­sı­nı çe­ke­ne, hak ye­ri­ni bu­la­na ka­dar; Fı­rat kat-     ­li­amı­nın ta­kip­çi­si ola­ca­ğız.

Med­ya­mız­da­ki du­yar­sız­lık ve çif­te stan­dar­dı siz­ler de gö­rü­yor­su­nuz. Sa­de­ce Fı­ra­t’­a kar­şı mı?

Ge­çen haf­ta 27 Şu­ba­t’­ta 54. Hü­kü­me­t’­in Baş­ba­ka­nı rah­met­li Er­ba­kan Ho­ca­’nın ölü­mü­nün 4. se­ne-i   dev­ri­ye­siy­di. 

An­ka­ra Tem­sil­ci­miz Fa­tih Ak­ka­ya’nın da dik­ka­tin­den kaç­ma­mış, Er­ba­kan ho­ca­ya kar­şı ser­gi­le­nen ve­fa­sız­lı­ğa kar­şı; “Dün rah­met­li Er­ba­kan Ho­ca­’nın 4. ve­fat yıl­dö­nü­mü idi. Gö­züm bi­zim ma­hal­le­nin ga­ze­te­le­rin­de Ho­ca­’ya da­ir kü­çü­cük de ol­sa bir ‘an­ma­’ ha­be­ri ara­dı ama gö­re­me­dim. Yur­dun de­ği­şik yer­le­rin­de ‘an­ma­’ et­kin­lik­le­ri dü­zen­le­ni­yor­du, ana say­fa­la­rın­da bun­la­ra da­ir bir ha­ber de yok­tu. 

Mil­li Gö­rüş ya­yın or­ga­nı Mil­li Ga­ze­te­’yi say­maz­sak, bir tek Vah­det unut­ma­mış­tı bü­yük dev­let ve da­va ada­mı Nec­met­tin Er­ba­ka­n’­ı” di­ye yaz­dı kö­şe­sin­de­…

De­ğer­li oku­yu­cu­la­rı­mız, geç­mi­şi ol­ma­ya­nın ge­le­ce­ği de yok­tur.

Ta­ri­hi­miz­den, kök­le­ri­miz­den, aziz şe­hit­le­ri­mi­zin, ev­li­ya­la­rı­mı­zın, kah­ra­man da­va adam­la­rı­mı­zın ru­hun­dan il­ham ala­rak mü­ca­de­le­yi de­vam et­tir­me­ye gay­ret edi­yo­ruz.

Şü­kür­ler ol­sun ge­çen haf­ta, bir haf­ta ön­ce­ye oran­la ba­yi sa­tış­la­rı­mız­da yüz­de 30’luk önem­li bir ar­tış kay­det­tik.

Dur­mak yok mil­le­ti­mi­zin bir­li­ği, va­ta­nı­mı­zın bü­tün­lü­ğü için, Vah­det için ça­lış­ma­ya de­va­m…

Ha­yır­lı haf­ta­la­r…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Yener Dönmez Arşivi