Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca

Ayetleri inkar ediyor

Ayetleri inkar ediyor

Televizyon programında Murat Bardakçı “Sahabenin de cariyesi vardı” dedi. Demircan “Bana mı sordular zina yaparken” diye cevap verdi. 

Ali Rıza Demircan cariyelerle ilgili olan hadisleri ve ayetleri inkâr ediyor. Cariyelerle evlenilmeden cinsel ilişkinin yasak olduğunu söylüyor. Sahabelere de zinakar diyor. Bununla da yetinmiyor Hazreti Ömer’in dinde delil olmadığını iddia ediyor.

Ali Rıza Demircan'ın vakfı ARDEV. Bu adam “Cariyelerle evli değilsen cinsel ilişki yasak” diyor. Bir de “Cariyeler ve Sömürülen Cinsellikleri” adında bir kitabı çıkmış. Onda da baktım aynı şey. Sadece “Peygambere mahsus” diyor. Devrede Efendimiz de olunca oradan sıyıramıyor. Rasullullah’a da zina etti diyemeyeceğinden Peygambere mahsustur diyor. Hâlbuki bazı ayetlerde “Habibim bu sana hastır, başka müminlere olmaz” denir. Mesela 4’ten fazla evlilik gibi. 

basliksiz-1-076.jpg

Onlar beyan edilmiş Efendimize. 

Uyuyunca abdesti bozulmaz. Efendimize mahsus bir özellik. 4’ten fazla nikâh Efendimize mahsus. Bunlar ayrı bir şey ancak “Efendimizin dışındakilere yok” diyor. 

AYET ÇOK AÇIK

Nasıl yok diyorsun yahu. Hz. Ali'nin 17 cariyesi vardı. Sahabe-i kiramın hepsinin cariyeleri vardı. Bunlardan çocukları da olan vardı. Zaten cariye çocuk doğurursa onun adı fıkıhta “Ümmü velet” oluyor yani çocuk annesi. Onun statüsü farklı, bazı özellikler kesfediyor. Eğer nikahlı olsa çocuğun annesi diye bir lakaba lüzum var mı?! Karısı derler. Cariyelikte sahiplik hakkı var. Dolayısıyla Mü´minun Suresi’nde “Mü'minler gerçekten felah bulmuştur. Onlar namazlarında hûşû içinde olanlardır. Onlar, 'tümüyle boş' şeylerden yüz çevirenlerdir. Onlar, zekata ilişkin (söz ve görevlerini mutlaka) yerine getirenlerdir. Ve onlar ırzlarını koruyanlardır. 

Ancak eşleri yahut ellerinin altında bulunan cariyeleri bunun dışındadır. Onlarla ilişkilerinden dolayı kınanmazlar.” buyruluyor. 

Bu da “Ya o ya o. İkisi birden olmaz” diyor. Yahu ne alakası var!  

Eşlerinden yahut cariyelerinden diyor. Açıkça ayet.

300 CARİYESİ VARDI

İmam-ı Malik Hazretleri’nin 300 cariyesi vardı. Koca mezhep sahibi müçtehit. Ve sahabelerin birçok cariyesi vardı. Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in cariyesi var.  Tabi onlara adaletli, iyi davranılır. İkram edilir, hor davranılmaz. Onlar ayrı bir şey. İslam’ın zaten en güzel ahlak yönü bu. Azad edilmelerine teşvik edilir. İslam köleliği cariyeliği getirmedi. Onu ehlileştirdi bir sisteme düzene koydu. Çünkü o cahiliye toplumunda onlar eziliyordu. Onlar ayrı bir detay. Ama mesele bu değil. 

SAHABEYE ZİNAKAR DİYOR

Bir insanın cariyesini evlendirme hakkı da var. Cariyesini biriyle evlendirir. Evlendirdiyse o zaman onunla ilişkiye giremez. Cariyesi artık evlendirdiği kişinin karısı olur. Cinsellikte de onun olur. Televizyon programında Murat Bardakçı “Sahabenin de cariyesi vardı” falan dedi. Demircan “Bana mı sordular zina yaparken” dedi. Bizzat bunu kulağımla duydum eski programda. Şimdi burada Ebu Bekir Sıddık'tan tut sahabenin tümüne, 114.000 küsur sahabenin hepsine şamil bir durumdan bahsediliyor.  Allah’ın helal dediğine haram diyor. Kitabın 2008’de çıkan baskısında caiz olduğunu kendi söylüyor. Şimdi de caiz olmadığını söylüyor. “Ya o, ya o. İkisinden birini seç” deniyormuş. İkisinden birini seç denipte onda da nikâh şartı konuyorsa zaten eş oluyor. 

Eşte de 4 sınırına giriyor, konu kapanıyor zaten. 

MANTIĞA BAK

Bu kafayla gidersek yandık! Hoca efendi sen beni meşhur etmek istemiyorsun ama ben seni meşhur etmek istiyorum. “Kadınlar süslerini göstermesinler” buyruluyor. Yani bileklerini, boyunlarını gösteremezler. Bunlar ziynet yerleri. 

Nur Suresi ayeti.  Kocalarına yahut babalarına gösterebilirler. 

O zaman bu adamın mantığı kadına “Kocana gösteriyorsun, babana açamazsın. Ya o, ya o” diyecek. Ayette ‘yahut’ dediği zaman öyle oluyormuş. Hâlbuki ayette kayınpederlerine falan diye aşağı doğru sayıyor. Kadının kolu kayınpederinin yanında gözükse haram değil. Kocaları veyahut babaları veya kocalarının babaları yahut oğulları… “Sen kocanın yanında açık duruyorsun, o zaman oğluna kapanacaksın. Niye? Çünkü ‘yahut’ ibaresi varsa o yok. Adamdaki mantığı birisi anlasa. 1400 senedir tüm sapıkların tarihini okusan hepsine baksan böyle bir şey çıkaramazsın. Böyle bir şey çıkarabilmek buna mahsus.

SEFERBERLİK 

Bir de “Ben Allah rızası için vakıfta 45 dakikalık sohbet çekiyorum. Bunu kanallara dağıtıyorum. Allah rızası için bir şey de istemiyorum” diyor. Yahu adamlar Allah rızası için ifsada uğraşıyor. Biz niye Allah rızası için ifsada uğraşmıyoruz arkadaş ya?! “Kanallara gönderiyorum, bazısı yayınlıyor bazısı yayınlayamıyor. Başta Hilal TV’ye gönderiyorum. 43 kanala şu anda ulaştım” diyor. Spiker de “Hocam maşallah. Hiçkimse bu kadar hizmet yapamıyor” falan dedi. Demircan da “300 kanal var. Hepsine ulaşmamız lazım” diyor. Adam ayetleri inkar ettirebilmek için, sahabeye zina etti diyebilmek için seferberlik ilan etmiş yahu! Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm. Ben ne işlere kaldım!

RASTLAYABİLİRSİNİZ

Vakfın adı ARDEV. Üye olmak isteyenler varsa diye söylüyorum. Adı da Ali Rıza Demircan. Bu adam konuşma yapıyormuş, 43 kanala kadar ulaşmış. Yakında sizin seyrettiğiniz kanallarda da rastlayabilirsiniz. Ben size durumu izah ediyorum. Adam “Hazreti Ömer delil değil” diyor. “Mesela Hazreti Ömer'in delil olmadığını ispat edeyim. Sahabenin adını unutmuş olabilirim, Ebu Huzeyfe ve bir sahabe daha Hristiyan kadınlarla evlenmişler. Hazreti Ömer onlara mektup yollamış “Hristiyan kadınları boşayın” diye. O sahabeden olan zat boşamış. Ebu Huzeyfe ise ise “Haram mıdır” diye cevap yollamış. Hazreti Ömer’de “Haram değil” demiş. O da “Haram değilse bununla evlenmek, ben bunu boşamıyorum” demiş. Hz Ömer de “Tamam o zaman, bildiğini yap” demiş.” diyor. 

Bununla Hazreti Ömer'in delil olmadığını ispat etti. 

FETVA 

HAZRETİ ALİ’DEN

Hazreti Ömer’in konuşması nasıl olursa böyle anlaşılır biliyor musunuz? Hazreti Ömer buna “Haramdır” diyecek. O da “Bende de hadis bilgisi var helaldir” diyecek. İş karışınca fetvayı Hazreti Ali veriyordu. Hazreti Ömer “En iyi fetvayı veren Ali'dir” diyor. Hazreti Ali de “Ya Ömer yanlış biliyorsun haram değildir, helaldir” dese o zaman dediği lafın bir manası olur.  

TEDBİR VE YÖNETİM

Hazreti Ömer oranın valisine “Senin karın Hristiyan olursa işler karışabilir” diyor. “Hristiyan karıları boşayın” diye fetva yayınlamıyor. Valisi olduğu için “Yönetimle alakalı, siyasi nedenlerle lütfen Müslümanlarla evlenelim” diyor. Hazreti Ömer’in bunu yönetici olarak deme hakkı var. Adam da “Haram değilse ben tutacağım karımı” diyor. O da “Tamam tut o zaman. Ben haram demiyorum. Ama bunu adet edersek, herkes alışırsa bu iyi olmaz” diyor. Hazreti Ömer bunu siyasi tedbir ve yönetim açısından söylüyor. 

Harama helal demiyor, helale haram demiyor. Adam buradan yola çıkarak “Hz. Ömer dinde delil değildir” dedi. Hâlbuki Tirmizi hadisinde “Benden sonra sahabemden 2 kişiye uyun, biri Ebu Bekir biri Ömer’dir” buyruluyor. 

Ondan sonra “Benim sünnetim neyse raşit halifelerim sünneti de odur” buyruluyor. “Benim sünnetime ve hulefâ-i râşidinin sünnetine yapışın, onlara sarılın hatta azı dişinizle ısırın” buyruluyor.  Dolayısıyla o halifelerden biri Hz. Ömer. 

Bir başka hadiste “Benden sonra Peygamber gelecek olsa Ömer olurdu” diyor. 

Ondan sonra “Hak Ömer’in diliyle  konuşur” diyor. 

Bu kadar hakkında hadis olan zata  kalkıyor “Dinde delil değil” diyor. Buradan da sizi uyarmış olayım. 

Ayet-i Kerime

"O, çardaklı-çardaksız olarak bahçeleri, ürünleri, 

çeşit çeşit hurmalıkları ve ekinleri, zeytini ve narı (her biri) birbirine benzer ve (her biri) birbirinden farklı biçimde yaratandır. Bunlar meyve verince meyvelerinden yiyin. Hasat günü de hakkını (öşürünü) verin, fakat israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez. " ("EN'ÂM suresi, 141.)

Hadis-i Şerif

Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim, mümin kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.  Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da Kıyamet günü onun kusurunu örter. (Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58)

SOHBETE DAVET

Ahmet Yesevi Derneği 

Bu akşam saat 20.00 Yavuz Sultan Selim Mah, Haliç 

Caddesi No:66 Fatih/İstanbul

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Cübbeli Ahmet Hoca Arşivi