Asım Yenihaber

Asım Yenihaber

Plastik Zurna veya Sahte Selahattin!

Plastik Zurna veya Sahte Selahattin!

Ulusalcı, Atatürkçü basında bir PKK, HDP aşkıdır gidiyor. Kimi şişgöbek terörist Bayık’ın eteğine yapışıyor, kimi beşuş çehreli sahte Selahattin’in ağzına bakıyor...

Biri stalinist terör örgütünü “özgürlük hareketi” olarak yutturmaya çalışıyor, diğeri 6-7 ekimde gencecik çocukların katlindeki rolünü unutup, baskı altında olduklarını iddia ediyor...

Sahte Selahattin partisinin Meclis grubunda en kısa konuşmasını yapmış. Uzun konuşsa ne olacaktı ki?

Cumhurbaşkanı için, ““HDP var oldukça, HDP’liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seni Başkan yaptırmayacağız. Seni Başkan yaptırmayacağız. Seni Başkan yaptırmayacağız!” buyurmuş. 

Buna derler “keramet yumurtlamak!”

Erdoğan fiilen başkan değil mi zaten? Öyleyse HDP’lilerin soluğu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kesilmiş olmalı!

Sahte Selahattin, Türkiye’nin yeni tuluat yıldızı olmaya aday. Şimdi söylediğimizi iyi bir şey zanneder, onun anladığı dilden açıklayalım: Yetenekli stand up’çı!

Vaktim bol olsa, toplantılarını kaçırmam. Ciddiyeti böylesine komikleştiren adam nadir bulunur. Bakın ne buyurmuş: “PKK Silah bırakma kararı alırsa bu bizi mutlu eder.”

Zaten PKK’nin en birinci işi de sahte Selahattin’in mutluluğu. 

“Yeterki sen mutlu ol Selahattin, silahları bıraktık gitti! Şimdi de seni daha mutlu etmek için saldırıya geçeceğiz!” 

Ya Selahattin’in kökten CHP destekçisi kesimleri mutlu etmesine ne demeli? 

CHP’nin pili bitti! Kemal Kılıçdaroğlu’nun süngüsü düştü. MHP yerinde sayıyor. Devlet partiyi ele geçirmiş. AKP ile kim baş edecek? Adamları almış kara tasa... Denize düşen yılana sarılır misali, HDP’nin barajı geçmesine takmışlar. Ya geçemezlerse? 

Hiç işin o tarafını düşündükleri yok. Seçim bu. Sandıktan çıkmak kolay iş değil. 

Tabii HDP cephesi barajı geçemezlerse kıyametin kopacağını açıkca ilan ediyor. “Ya bizim barajı geçmemizi sağlayacaksınız, ya da kıyamet!”

Bu tehdit, çözüm sürecinin muhatabı olarak görülen partiden geliyor. Mabadin sıkıyorsa, parti olarak seçime girmezsin, eski usulden devam edersin. Fakat niyet başka… Güneydoğuda kontrol altında tuttukları illerde baskıyı artırıp halkı yıldırarak oylarını yükseltmek istiyorlar. “Silme rey vermezseniz, vay halinize. Taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmayız!” Oradaki siyaset bu, peki batıdaki siyaset?

“Tayyibi bir tek biz durdururuz! Onun başkan olmasını yalnızca bir önleriz!”

CHP’lilerin hamakat katsayısı bu seçimde ortaya çıkacak. Bazıları hocaya kızıp papaza iltica edecekler. Ne de olsa, CHP-HDP İttihatçı yapılanmanın bugünkü görünürlükleri. Ortak zemin din karşıtlığı. Kimler yok bu ortak zeminde, Esed’den sahte Selahattin’e kadar. Bu zemini canlı tutmak için İsrail’in, ABD’nin neler yaptığı da bilinmez değil…

Başbakan yardımcısı şişgöbek terörist Bayık için  “kuru söğütten düdük” benzetmesi yapmış. 

Selahattin’den de olsa olsa “plastikten zurna” olur!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Asım Yenihaber Arşivi