Ziya Müezzinoğlu

Ziya Müezzinoğlu

Her şey birbirine girdi

Her şey birbirine girdi

Cemaat yazarları birbirine girmiş.

Nuh Gönültaş Ekrem Dumanlı’ya giydirmiş. Dumanlı da sessiz kalmamış, Gönültaş’a cevap yetiştirmiş.

Yazdıklarına bakılırsa Gönültaş, hala savaşı cemaatin kazanacağından emin görünüyor ki zafer sonrası muhtemel bir ganimet bölüşümünde yer alamamanın kabusunu yaşıyor.

Geçen yıl da yine bir Zaman yazarı ile Bugün yazarı olan Bülent Keneş ve Gülay Göktürk birbirine girmişti.

Bugünlerde yargı da boğazlarına haram lokma girmeyen(!) ancak KPSS’ye ve haksız yere memuriyete giren paralel çetenin inlerine giriyor.

Geçen hafta gündeme en hızlı giren olaylardan biri de malum, Bülent Arınç ve Melih Gökçek’in birbirine girmesi oldu.

Olay önce Arınç’ın, -Davutoğlu’nun görev alanına girerek- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümetin görev alanına girdiğini söylemesiyle başladı ancak sonra Gökçek’in araya girmesiyle asıl konuşulması gereken bu olay unutuldu, Arınç’la Gökçek birbirine girdi. Sonra devreye Ankara Mimarlar Odası, CeHaPe, avukatlar ve savcılar girdi, soruşturma açıldı. Nihayet Başbakan Davutoğlu araya girdi ve sanırım mesele seçimlerden sonra daha şiddetli bir şekilde devam etmek üzere devre arasına girdi.  

Devre arası demişken aklıma geldi. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde ıslıklanmaya dayanamayan Emenike bir ara formasını çıkarıp oyundan çıkmaya kalkıştı ancak araya İsmail Kartal girdi ve Emenike’yi ikna etti, Emenike tekrar oyuna girdi. Bununla da kalmadı maçın ardından bu kez de Emre Belözoğlu ile Slaven Bilic birbirine girdi.

Antalya Akdeniz Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler de birbirine girdi. PKK yanlısı bir grup öğrencinin Abdullah Öcalan lehine slogan atmasına ülkücü grup karşılık verince olaylar çıktı. İki grubun birbirine taşla saldırması üzerine devreye polis girdi.

Filistin ve Gazze için yıllardır kılını kıpırdatmayan Arap ülkeleri, Suudi Arabistan öncülüğünde birlik oldu, Yemen’e girdi. Böylece Müslümanlar yine yeniden birbirine girmiş oldu.  

Manzara-i Umumiye işbu minval üzre devam edip giderken yani her şey fazlasıyla birbirine girmişken ortalık yeni bir bombayla daha sarsıldı bugün. Cemaat kavgasında hükümet cephesinden bugüne kadarki en müthiş, etkisi ve tartışması yıllarca sürecek bir gol geldi. Fetullah Gülen meğer Mason locasına girmiş.  

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Müezzinoğlu Arşivi