Ahmet Türk

Ahmet Türk

İnceldiği Yerden Kopsun!

İnceldiği Yerden Kopsun!

Si­ya­si ik­ti­dar bu kez 2008-2010 yıl­la­rı ara­sın­da ol­du­ğu gi­bi “Er­me­ni Açı­lı­mı­” te­la­şın­da de­ği­l… Er­ken baş­la­yan soy­kı­rım id­di­ala­rı ta­sal­lu­tu­na kar­şı Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğa­n’­ın “bir ku­la­ğı­mız­dan gi­rer öbür ku­la­ğı­mız­dan çı­ka­r” tav­rın­da se­bat et­ti­ği için bi­ri­le­ri­nin gık­la­rı çık­mı­yor! Az­cık yüz bul­sa­lar­dı; Kez­ban Ha­te­mi­’ler, Hi­lal Kap­la­n’­lar, “her şey çok gü­zel ola­ca­k”­çı “A­çı­lım­la­rın Efen­di­si­” Be­şir Ata­lay ve ava­ne­si, sığ sol­cu­lar, ay­rı­lık­çı kürt­çü­ler, koz­mo­po­lit İs­lam­cı­lar ve bu top­rak­lar­da ye­ti­şen ne ka­dar ke­lek seb­ze var­sa hep­si şu an­da ‘soy­kı­rım net­wor­k’­ü içe­ri­sin­de “He­pi­miz Er­me­ni­yiz pro­pa­gan­da­sı ya­pı­yor ola­cak­lar­dı! 

Ger­çi suç­suz­lu­ğun ver­di­ği haz­dan zi­ya­de, suç­lu ol­ma duy­gu­su da­ha bas­kın ge­len “Er­me­ni­le­rin soy­la­rı­nı kır­dı­ğı­mı­zı ka­bul et­sek de bir ra­hat­la­sa­k” di­yen­ler yok mu? Var! Bir Er­me­ni gör­dü­ğün­de “şöy­le ba­şı­mı­zı eğip do­ya do­ya utan­sa­k” di­ye dü­şü­nen tip­ler yok mu? Var! Hat­ta “Türk­ler Kürt­le­ri de Er­me­ni­ler gi­bi kı­tır kı­tır kes­tiy­di­…” alt­ya­pı ça­lış­ma­sı içe­ri­sin­de sa­lak sa­lak be­yan ve­ren “â­kil­le­ri­mi­z” yok mu? Var!

Dü­şün­se­ni­ze­… 1915 yı­lın­da Os­man­lı çe­pe­çev­re ateş al­tın­day­ken, sa­vaş hat­la­rı ar­ka­sın­da­ki Er­me­ni si­lah­lı is­yan grup­la­rı­nın sa­bo­taj ve kı­yım­la­rı (as­ke­ri ge­rek­li­li­k’­ten ötü­rü) “teh­ci­r” ka­ra­rı­nı zo­run­lu kıl­mış­tı. Za­ma­nın hü­kü­me­ti, sa­vaş dö­ne­mi şart­la­rın­da cep­he sa­va­şı ver­di­ği Rus­la­rın, İn­gi­liz ve Fran­sız­la­rın ma­şa­lı­ğı­nı ya­pan is­yan­kâr bir grup in­sa­nı yer­le­rin­den edip baş­ka yer­le­re ta­şı­ma “hak­kı­nı­” kul­lan­mış­tı. Ne yap­say­dı ya­ni? Biz­zat Er­me­ni­le­rin akıl al­maz iş­ken­ce­ler­le yük­lü kı­tal ha­di­se­le­ri­ne da­ir res­mi ra­por­la­rı, ya­ban­cı dev­let tem­sil­ci­le­ri ve göz­lem­ci­le­ri­nin ra­por­la­rı ha­tır­la­rı apa­çık or­ta­da­… Yıl­lar­dır Türk ta­ra­fı “ge­lin bu me­se­le­yi ta­rih­çi­ler tar­tış­sın, ar­şiv­le­ri­miz her­ke­se açı­k” der­ken ka­çan ve her su­nu­lan ar­gü­ma­na ya­lan di­ye­rek bu­run kı­vı­ran Er­me­ni ta­ra­fı Av­ru­pa Par­la­men­to­-        su­’nun bu yön­de­ki tav­si­ye­si­ne mi         uya­cak? Ke­sin­lik­le ha­yır!

Ney­miş efen­dim, özür di­len­me­liy­mi­ş… Me­se­le üzüm ye­mek de­ğil ki, bağ­cı­yı pa­tak­la­mak! Tıp­kı Çö­züm Sü­re­cin­de ol­du­ğu gi­bi; ön­ce sah­te ba­rış ede­bi­yat­la­rı, ar­dın­dan top­rak ta­lep­le­ri, sı­nır an­laş­ma­la­rı, taz­mi­nat­lar, “ü­çün gö­z”­ler fa­lan fi­la­n…  

Hü­la­sa­…

Ha­ni “in­cel­di­ği yer­den kop­su­n” de­riz ya­… Ge­nel­de iş bu rad­de­ye gel­di­ğin­de bu sö­zü söy­le­yen üs­tün­lü­ğü­nü ko­rur ve diz­gin­le­ri el­de tu­tar, “hem suç­lu hem güç­lü­” ta­kı­lan ta­raf ise bu “res­t”­in al­tın­da ka­lır! Umur­sa­ma­mak da bir ta­vır­dır la­kin bir ye­re ka­dar et­ki­li­di­r… Her dev­let “za­rar ver­me­” po­tan­si­ye­li üze­rin­den me­sa­fe al­ma­ya ça­lı­şı­yor­ken Tür­ki­ye ni­çin bu po­tan­si­ye­li­ni kul­lan­ma­sın? 

Ba­kı­nız bir iki haf­ta son­ra ABD Tem­sil­ci­ler Mec­li­si Dış İliş­ki­ler Ko­mi­te­si aşa­ma­sın­dan son­ra söz­de “soy­kı­rı­m“ ta­sa­rı­sı­nı ka­bul et­me ka­ra­rı ABD Ge­nel Ku­rul gün­de­mi­ne alı­na­ca­k… Me­se­la o gün­ler­de baş­ta TBMM ol­mak üze­re; ye­rel mec­lis­le­ri­miz­den tu­tun­da, bir­lik ve oda mec­lis­le­ri­mi­ze ka­dar tüm ku­rum­la­rı­mız­dan AB­D’­nin is­pa­nik­le­re, kı­zıl­de­ri­le­re ve zen­ci­le­re yap­tı­ğı zul­mü kı­na­ma ka­rar­la­rı çı­kar­tı­lıp dün­ya­ya dek­la­re edi­le­mez mi? ABD ile ya­pı­lan Or­ta­do­ğu ve Af­ga­nis­ta­n’­da­ki as­ke­ri ve si­ya­si an­laş­ma­lar­dan tu­tun, üs­le­rin kul­la­nı­mıy­la ala­ka­lı ko­nu­la­rın “ye­ni­de­n” göz­den ge­çi­ri­le­ce­ği bir sü­re baş­la­tı­la­maz mı?   ­Me­se­la her­ke­sin “den­ge­” ve “müt­te­fi­k” he­sa­bı yap­tı­ğı bu gün­ler­de “…­bu aşa­ğı­la­yı­cı ve ka­bul edi­le­mez bir du­rum­dur. Bu­nu ka­bul ede­me­yiz! Bu du­ru­mun sür­me­si ha­lin­de bir NA­TO ül­ke­si ola­rak NA­TO ile iliş­ki­le­ri­mi tek­rar göz­den ge­çi­re­ce­ği­m” de­ne­mez mi? 

“Be­kâ­ra ka­rı bo­şa­mak ko­lay­dır. Dev­let­ler ara­sı iliş­ki­ler­de bu iş­ler böy­le yü­rü­me­z” di­ye­rek ve bi­ri­le­ri­nin cep­he ül­ke­si ola­rak gö­rü­ne­rek böl­ge­sel ve kü­re­sel say­gın­lık sağ­lan­mı­yor! Kim­se­nin düş­man­la­rı­nı düş­man, dost­la­rı­nı dost ka­bul et­mek zo­run­da de­ği­liz!  İğ­renç bir lo­bi­nin bas­kı­sı so­nu­cu alı­nan ka­rar­lar­la Tür­ki­ye­’yi hır­pa­la­yan­la­ra kar­şı, ge­re­kir­se be­del öde­me­yi gö­ze ala­rak, mü­te­ka­bi­li­yet hak­kı­mı­zı so­nu­na ka­dar kul­lan­ma­lı sa­hip ol­du­ğu­muz tüm “za­rar ver­me­”  po­tan­si­ye­li­miz­le du­ru­ma va­zi­yet et­me­li­yiz! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ahmet Türk Arşivi