Asım Yenihaber

Asım Yenihaber

Bize Tarih Yaz AP!

Bize Tarih Yaz AP!

AP, yani Avrupa Parlamentosu...

Neden biz ona “Avrupa Meclis”i demeyiz? Parlamento’nun eşanlamlısı "meclis" değil mi? Meclis dersek, bizimkinden bir farkı olmayacağı için, onun batı dillerindeki ismiyle anıyoruz her halde. 

Aslında bu ona yüksek bir mevki vermek anlamına geliyor. Ayrıca biz Avrupa mevzuatını kendi mevzuatımızın üstünde tutmuyor muyuz? 

Şimdi ne olacak peki? 

Aziz okuyucular, AP bize bu numarayı ilk defa yapmıyor... Daha önce benzer vak’alarla ilgili epeydir piyasada görünmeyen ünlü "kenar yazarı" Halil Kaleli bir yazı kaleme almıştı. Özeti galiba “ey AP tarihimizi bütünüyle yazın da kurtulalım!”

Bugün köşemi Halil Kaleli’ye bırakıyorum:

“Benim dediğime geldiniz değil mi? Ta 1980’lerde yazmıştım, “tarihimizin doğrusunu Avrupa Parlamentosu yazsın, bizi zahmetten kurtarsın” diye...

Tabii 1915 tehciri ile ilgili AP’nin kararından sonra bu şart oldu. Eğer tehcir katliamsa, bunun öncesi de olmalı...

Buyurun 1071’den, yani Malazgirt’ten başlayalım...

Türkler Bizans ordusunu hunharca yendiler. Bizans ordusundaki paralı Türk asıllı askerleri kendi taraflarına çektiler. Bu hile asla kabul edilemez. Dolayısıyla bu zafer çalıntıdır, etik değildir. Öyle olmasa idi, zafer Roman Diyojen’in olacaktı. Bu sebeple, Türkiye Cumhuriyeti Malazgirt zaferini müfredattan çıkarmalıdır!

Gelelim Haçlı Seferlerine...

Bundan 9 asır önce Avrupalı atalarımız Ortadoğu’yu karanlıktan kurtarmak ve demokrasiyi yerleştirmek için çok özverili bir harekete giriştiler. Bu maksatla bir kısmı büyük meşakkatlere katlanarak kara yoluyla Anadolu’ya ulaştı, bir kısmı deniz yoluyla bin bir zahmetle Filistin’e... Ne yazık ki atalarımızın iyi niyetleri, insanî tavırları doğru anlaşılamadı. Anadolu’da Selçuklu hükümdarı Kılıç Arslan, muhterem cedlerimizi katliama tâbi tuttu. Binlercesi Anadolu topraklarına karıştırıldı...

Öte yandan, Kudüs’te doğru dürüst örnek yönetim kurmak isteyen atalarımız da Selahadin Eyyübi tarafından sökülüp atıldı. İşte bu bölgenin gerilemesinin asıl sebebi budur!

Türkiye Haçlı Seferlerinden ötürü Avrupa’dan özür dilemelidir. Dünyanın ilk soykırımını Türkler uyguladı ve Anadolu’da, Filistin’de dedelerimizi kırım kırım kırdı!

Gelelim İstanbul’un fethine...

Bunun doğrusu "İstanbul’un Türkler tarafından işgali"dir. Bu işgal asla ve kat’a kabul edilemez! Doğu Roma gibi medenî bir devletin yerine Osmanlı gibi barbar bir devletin alması yakışık alır mı? 

Bizans’a haksızlık yapılmıştır. Bu haksızlığın artık düzeltilmesi gerekiyor. 

Buyruğumuzdur: “Türkler tarih yazmaktan vazgeçsin! Onlar için doğru olanı biz biliriz! Bundan böyle AP Türkiye Tarihi kitabı bütün öğretim kademelerinde mecburi olmalıdır!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Asım Yenihaber Arşivi