Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Paralel parti ve seçim ajandası

Paralel parti ve seçim ajandası

Seçimlere böyle bir parti katılmıyor.. Daha doğrusu kurulu böyle bir parti de yok. Ama sadece muhalefet etmek üzere böyle bir parti fiilen var. Paralel Parti..

Bu seçimlerin ana muhalefet partisi Paralel Parti. Genel Başkanı Pensilvanya’da oturuyor.. “Diyalog”, “Hoşgörü”, “neuzu billahi minessiyase” diye çıktığı yolculukta geldiği nokta hiç başlangıç günlerine benzemiyor..

Her yerde varlar, hiç bir yerde yoklar.. İktidar partisinde de varlar, muhalefet partilerinde de..

AK Parti ince eledi, sık dokudu ama yine seçilecek yerlerde erkek de var, kadın da..

Eğer başarabilirlerse ilk hedefleri AK Parti’nin oylarını en az % 45’in altına çekmek.. Yapabiliyorlarsa BDP’nin barajı aşmasını sağlamak ve parlamentoda diğer partilerin içindeki adamları ve uygun isimlerden oluşacak bir ekip oluşturmak ve grub kurabilmek..

Bugün için hedefleri, AK Parti’ye anayasa değişikliği yaptırmamak veErdoğan’ın başkanlık koltuğuna oturmasını engellemek.

Bu işten pek umutları yok. Onun için ne yapıp edip seçimleri erteletecek, ses getirecek bir eylem yapabilmek.. O olmazsa ve seçimlerden umduklarını bulamazlarsa yine her yolu deneyecekler. Seçimde şaibe oluşturmak için ne lazımsa onu yapacaklar..

Acar adaylara seçime kadar ellerinin altında olması gereken bir ajanda sunuyorum.. Basın açıklamaları, radyo-tv programları, halka açık konuşmalarda, bazı ziyaret programlarında bu liste işlerine yarayabilir..

Nisan’ın son çeyreğine giriyoruz.. Ermeni meselesi, Çanakkale, 23 Nisan, hepsi üst üste geldi.. Seçime katılacak partiler ve adayların kesin listesi önümüzdeki hafta içinde netleşecek.. Ve sonra sırada 1 Mayıs var.. 1 Mayıs’la birlikte düğmeye basacaklar.. 

Mayıs adı, Batı Roma’nın bereket Tanrıçası Bona Dea ve Yunan Tanrıçası“Maia’nın ayı” anlamına geliyor.. Batı Romanın bereketi bize kriz bereketi olarak yansıyor anlaşılan. Politik olarak 1 MAYIS önemli.. İşçi Bayramı’nda, her sene Taksim’de kriz yaşanır.. Birileri yine Taksim’e yürümeye çalışacak.. Trafik Haftası, Dünya Astım Günü kimsenin umurunda değil de, 3 MAYIS Basın Özgürlüğü Günü Türkiye’de basın özgür mü değil mi, onu tartışacağız. Zaman grubu “özgür değil” diyecek, hükümet kanadı da, “Diktatörlükle yönetilen bir ülkede Cumhurbaşkanına, Başbakana diktatör denilemez” diyecekler.. Bu arada 3 Mayıs Türkçülük günü. MHP’lilere iş düşüyor..

Bugünkü adı Danıştay olan Meclis-i Vala-yi Ahkam-ı Adliye 10 Mayıs 1847’de kuruldu.

10 Mayıs Anneler Günü bu arada..

11 Mayıs’ta 330 - Konstantinopolis Roma İmparatorluğu’nun resmi başkenti oldu. Doğu Roma ne demek, Rumeli, Arz-ı Rum, Rumi ne demek açıklayacak biri var mı? Rum kime denir?.. Bu soruların üzerinde biraz düşünmeye değer.

12 Mayıs Tıp Bayramı.

20 Mayıs 325 - Roma İmparatoru Konstantin, ilk Ekümenik Konsil’in İznik’te düzenlenmesini sağladı.

Bugün (20 Mayıs) Demokrasi Bayramı, ah CHP, vah CHP.. 1950 - Türkiye’de 27 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı son buldu. Demokrat Parti % 53 oyla tek başına iktidara geldi ve ülkede tek parti dönemi sona erdi. Davutoğlu bugün 2 fazlasını istiyor..

Hemşirelik haftası, Eczacılık günü de siyasi gündem oluşturmaz ama, 17 Mayıs Dünya İletişim Günü’nde sosyal medya tartışma konusu olabilir..

19 Mayıs’ta CHP bir şeyler yapabilir.. Ama düşünüyorum da ne yapabilir ki..

22 Nisan’da üç aylar başlıyor bu arada..

23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan gece ise Regaip kandili..

Aslında Eczacılık Günü’nde şu ilaç konusunu masaya yatırmak iyi olurdu ama, medyanın bu konuya gireceğini sanmıyorum.. 24-27 Mayıs’ta Gevher Nesibe Tıp günleri var ama, o konu da gündem oluşturmayacak sanki.

25 Mayıs 1944 - Nuri Demirağ’ın fabrikasında yapılan ilk milli yolcu uçağı İstanbul’dan Ankara’ya uçtu. Peki ne oldu da daha sonra biz toplu iğne bile üretemez hale geldik. CHP’ye sormak gerek.. “Alkışlamak” gerek birilerini.

25 Mayıs 1963 - 30 Afrika ülkesi bir araya gelerek Afrika Birliği Örgütü’nü kurdu.

25 Mayıs’ta 1983 - Necip Fazıl Kısakürek vefat etti. (d. 1904).  26 Mayıs 1904 - Necip Fazıl Kısakürek’in doğum günü. (ö. 1983)

27 Mayıs’ta yine darbeleri konuşacağız bu arada.

29 Mayıs İstanbul’un Fethi. Büyük ihtimalle, yine Ayasofya’yı konuşacağız..

30 Mayıs 1453 – Günümüzdeki adıyla İstanbul Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin ertesi günü kuruldu.

31 MAYIS Dünya Sigarasızlık Günü. Yeşilay bir takım etkinlikler yapabilir.. Uyuşturucu ve alkol konusu gündeme gelebilir..

5 HAZİRAN Dünya Çevre Günü, seçime iki gün kala çevreciler bir şey yaparlar mı bilmiyorum, ama dikkatli olmak gerek.. Gezi olayları daçevrecilikle başladı biliyorsunuz..

Seçimden bir gün önce 6 Haziran Diyetisyenler Günü ama seçimden bir gün önce zaten seçim yasakları var, bir şey olmaz..

Bu arada; bir çok yerel, bölgesel günler, anma törenleri, kurtuluş bayramları da var tabi..

Siyaset maratonu başlıyor.. Fırtına tünelinde rüzgara karşı 40 gün!

Görelim Mevlam neyler, hak şerleri hayreyler, sen sanma ki gayreyler, arifi anı seyreyler. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.. Tencere yuvarlanacak kapağını bulacak.. Seçim dediğin ne ki, tencere kapağını arıyor.. Her topluluk layığını bulacak, biz kendimizi değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek.

İmtihan oluyoruz.. Aklı olanlar, yarın din gününde hesaba çekildiklerinde ne yapacağımızı düşünüp ve ona göre hareket edelim, öfke gözümüzü kör, ihtiras kulaklarımızı sağır etmesin.. Kalbimiz ve vicdanımız  susmasın. Unutmayalım ki, biz kendimizi değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek..

Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi