Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

CHP’nin seçim beyannamesi belli oldu

CHP’nin seçim beyannamesi belli oldu

Anlaşıldı, bunlar sadece umutlarını değil, hayallerini de kaybetmişler..

CHP’nin seçim vaatleri belli oldu, “tüketiciler, gençler, engelliler, üniversite öğrencileri, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları” için vaadler var.. Düne kadar “iane” diye alaya aldıkları konularda şimdi kendilerine, Çillerin “Herkese iki anahtar” vaadi gibi döşenmişler.. Siz “Bedava kitap mı” mı dediniz, Kılıçdaroğlu müzayedeye giren tutkulu bir koleksiyoncu gibi artırdıkça artırıyor, “kalem, defter, çanta da bedava”.. Bir başkası da çıkıp, “gömlek, pantolon, ceket palto da bedava” diyebilir.. Bir başkası “Kılıçdaroğlu ne veriyorsa, ben iki katını veriyorum” derse ne olacak! Nasıl olsa bekara karı boşamak kolay.. Ama itiraf etmek gerekir ki, CHP hayal kurarken bile cimri.. Belki de vaadlerine kendi de inanmadığı için, başkalarının da bu vaadlerine inanmayacağını düşündüğünden küçük tutuyor rakamları..

Karşılıksız burs var. Üniversite harcını kaldırıyor, üniversiteye hazırlık kursu desteği getiriyor.. Yurt sorunu çözülüyor, ulaşım bedava..

Engellilere engellilik oranına göre para desteği sağlanıyor. İş vaad ediliyor..

Asgari ücret 1500 lira

Aile Sigortası geliyor..

Kılıçdaroğlu, “Modern kölelik” dediği taşeronu bitirecek

Sosyal yardımın kapsamını genişletiyor.. AK Parti yapınca “minnet” oluyormuş, kendi yardım ederken “Hakkınız zaten bu sizin” diyecekmiş.

Asgari ücret üzerindeki vergi yükünü kaldıracağını açıklayan CHP, çiftçinin üretimde kullandığı mazotu iki liraya verecek.

Sözleşmeli ve geçici personel uygulamasına son verecekler..

Demiyorlar ama, Suriyeli göçmenleri gönderip, Esed’le işbirliğiyapacaklar..

Yeni havaalanı, kanal, köprü, tünel gibi gereksiz projeleri iptal edecekler..

Vakıf Üniversitelerini devletleştirirler herhalde.. TİKA’yı filan da kapatırlar artık..

Taksim’e büyük bir opera ve bale binası yaparlar..

Anayasa değişikliği, barış süreci, başkanlık sistemi de iptal edilir artık herhalde..

Aslında bu vaatler yeni değil.. Kopyala yapıştır yapmışlar..

Bu arada biliyorsunuz, CHP geçen seçimdeki en az %40 hedefini revize etti. Bu kez hayali %30. MHP ve BDP ile koalisyona hazır.. Ee, BDP barajı aşarsa, güçlü koalisyon ortağına Apo’yu serbest bırakma sözü filan da verir herhalde artık.. Ergenekonun avukatlığından Cemaatle ittifaka oradan BDP ile koalisyon ortaklığına kadar  uzandığına göre, Esed’in avukatlığından PKK’nın avukatlığına da geçebilir..

Dursun Çiçek, Genelkurmay’ın CHP iktidarına hazır olduğu müjdesini verdi bu arada! Müjdeler olsun yurdumun toprağına taşına.. (!) Yüksek demokrasi ahlakı ile yetişmiş bir kurmay subaydan beklenen yüksek strateji, siyaset ve devlet anlayışı ile söylenmiş bu sözleri bir kenara not ediyoruz..

Bu yüksek ileri görüşün, gerçek hayattaki karşılığını görmek için çok fazla beklemeye gerek yok.. Çiçek, engin bilgi birikimi, tecrübesi ile daha şimdiden parlamentonun flaş isimlerinden biri olmaya aday olduğunu göstermiş oldu..

Bu arada bu görüşleri, Balyoz davasında zati alilerine ne kadar büyük haksızlık ve yakışıksız isnatlar yapıldığının da açık bir kanıtı olarak önümüzde duruyor!?

Sorun değil, bu sözlerin altında ıslak imzası yok. Konuşmuş işte.. Belki deParalel jurnalle Balyoz davasında yaşadığı büyük şokun ardından, Paralel yapının desteklediği CHP’den aday olmanın verdiği eziklik içinde söylemiştir bu sözleri..

Geçen gün İzmir’deydim. Bir olay anlatmışlar.. AK Partililer diyormuş ki,İzmir’in suyu kalitesiz biz temiz su getireceğiz, CHP’liler de ellerinde pankartlarla slogan atıyorlarmış; “İzmir’in kalitesiz suyunu içeriz AKP’ye oy vermeyiz.” İyi, afiyet olsun!

Türkiye İzmir’den ibaret değil. Bir de Rize var.. Geçen seçimle ilgili anlatıyorlar.. CHP’nin adayı yolda elindeki ibrikle çeşmeden su doldurup, yoldan giden bir kadına rastlıyorlar. Kadın yaşlı.. CHP’li aday, “Anneciğim gel gideceğin yere götürelim, yorulma” demiş.. Kadın “yok” dese de almışlar arabaya, zaten bir kaç dakikada varmışlar varacakları yere.. Kadıncağız, “siz kimlerdensiniz” diye sormuş, o da, CHP adayı olduğunu söyleyince.. Kadın ibrikteki suyu boşaltmış. “Tüh şimdi ben ne yapacağım, Yavrum ben o suyla abdest alacaktım” demiş..

Rizeli hanım gider ibriğini yeniden doldurur, ama İzmirli hanım o suyu içerek şifayı kapar bir gün..

CHP’nin bir dünya görüşü yok.. Siyasi bir çizgisi de yok. Ne sağcı, ne solcu. Çağdaş geçinen bir muhafazakar.. Adalet, barış, özgürlük, insan hakları, hukuk devleti gibi bir meselesi de yok.. Sonuçta gideceği yeri bilmeyen kaptana hiçbir rüzgar fayda sağlamaz..

Bu seçimde başarı çizgisi AK Parti için %45, CHP için %25, MHP için , BDP için .. Bunun altı başarısız.. İyi seviye AK Parti %50, CHP %30, MHP BDP . Bunların üstü ise bu partiler için çok iyi.. Bana kalırsa bugünki duruma göre, BDP barajı aşamaz.. MHP . CHP %25, 25 altına da inebilir. Yönü aşağı doğru. AK Parti %48. Yönü yukarı doğru. BDP barajı aşamazsa AK Parti’nin anayasal çoğunluğa ulaşması uzak bir ihtimal değil..

Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi