Sinan Burhan

Sinan Burhan

“Soykırım var” diyen HDP barajı aşacak!

“Soykırım var” diyen HDP barajı aşacak!

Nasıl yani? HDP barajı aşar deyince insan şaşırıyor! “Görünen köy kılavuz istemez” diye bir söz var. Her şey ortadayken HDP barajı nasıl aşar?

Anlaşılan onların da kendine göre güvendikleri yerler varmış!

Siyasetin dozunu ayarlayamayan Demirtaş’tan bölgesel, ırkçı siyasetten ziyade Türkiye’yi temsil eden bir parti olması, sadece Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik politikalardan ziyade Batıyı da içine alan bir yaklaşımla siyaset yapması tavsiye edildi. Peki, Demirtaş ne yaptı? Evet, Batıya açıldı. Çooook Batıya!

İlk olarak ABD’ye gitti. Sonra AB ve Ermeni Diasporası’ndan tavsiyeler almış olacak ki; Papa’nın sözde soykırım açıklamalarına destek verdi. O kadar açıldı ki Batı’ya barajı aşma hayali görecek kadar. 

Vatikan’ın sözcülüğünü yapan Demirtaş, uluslararası sisteme şirin görünme çabası içerisinde. Uluslararası toplumdan ve Ermeni Diasporasının önde gelenlerinden teşekkür bekliyor. Terör örgütü güdümünde siyaset yapan bir partinin lideri sözde soykırım iddialarına sahip çıkıyor. 

‘’ERMENİ SOYKIRIMININ GERÇEKLİĞİNİ KABUL EDİYORUZ’’ Diyor.

Türkiye aleyhine ısrarla ‘Soykırım’ sözünü kullanan Demirtaş, Kürtleri de suçlayarak şu ifadeleri kullanmıştı.

“Kürtlerin de herkesin de rolü olmuştu bu soykırımda.”

TBMM’de grubu bulunan üç siyasi parti Vatikan’dan yapılan açıklamalara karşı ortak bir bildiri imzalarken, HDP’nin bu tavrı ve uluslararası sisteme hizmet eden açıklamaları tepkiyle karşılandı.

50 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Unutulmamalı ki, Demirtaş’ın çağrısıyla sokağa çıkan terör yanlıları, 50 kişinin ölümüne ve onlarca kişinin yaralanmasına yol açan bölgede sokakları savaş alanına çevirmişlerdi. Bunun hesabını verdimi Demirtaş? Şimdi de çıkıyor, bu ülkede yaşayan birisi olarak bu topraklara ve bu topraklarda yaşayanlara ihanet ediyor. Tabi bu ihaneti uluslararası toplum tarafından ödüllendirilecek ya!

Uluslararası sisteme oynadığı için, HDP Marksist Batı tarafından ciddi bir destek bulacak. 

Sonuç olarak bu destekle barajı aşacak!

HDP dindar olsaydı bu desteği bulabilir miydi? Bölgedeki bir diğer Parti HÜDAPAR neden böyle bir destek bulamıyor? Muhafazakâr ve dindar bir çizgisi olduğu için belki de.

Unutulmaması gereken “Türklerle mal davamız, Kürtlerle can davamız var”diyen Ermenilerin değirmenine su taşıyan Demirtaş bu ülkede siyaset yapıp, sokakta vatandaştan hangi yüzle oy isteyecek? 

Senaryo belli Demirtaş Batı’ya açılacak. Uluslararası Sistem, Siyonizm HDP’yi ödüllendirecek. Parti barajı aşacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sinan Burhan Arşivi