Yener Dönmez

Yener Dönmez

Bu Du­ruş Yok Sat­tır­dı

Bu Du­ruş Yok Sat­tır­dı

Mu­kad­des pa­za­rın açıl­dı­ğı üç ay­la­rın baş­lan­gı­cıy­la, Re­ga­ib kan­di­liy­le, Ça­nak­ka­le Za­fe­ri­’nin 100. yıl­dö­nü­müy­le, Er­me­ni­ci­le­re kar­şı ve­ri­len ce­vap­lar­la önem­li bir haf­ta­yı da­ha ge­ri­de bı­rak­tık.

Ge­çen haf­ta iki gü­nü­mü An­ka­ra’da ge­çir­dim. Önem­li zi­ya­ret­le­ri­miz, gö­rüş­me­le­ri­miz ol­du. Baş­ken­t’­in si­ya­si ha­va­sı­nı kok­la­ma, dost­la­rı­mız­la gö­rü­şüp, has­ret gi­der­me fır­sa­tı bul­duk. An­ka­ra Tem­sil­ci­miz Fa­tih Ak­ka­ya ile bir­lik­te git­ti­ği­miz Çan­ka­ya Köş­kü­’n­de­ki ye­ni Baş­ba­kan­lık Ma­ka­mı­’n­da sü­ren hum­ma­lı ça­lış­ma dik­ka­ti­mi­zi çek­ti. Köş­k’­te­ki Baş­ba­kan yar­dım­cı­la­rı için ha­zır­la­nan ye­ni bi­rim­ler son aşa­ma­ya gel­miş. Ta­mi­rat, ta­di­lat iş­lem­le­ri ta­mam­lan­dık­tan son­ra Baş­ba­kan yar­dım­cı­la­rı da Kı­zı­la­y’­da­ki ba­kan­lık­lar­dan ay­rı­lıp ken­di­le­ri için ha­zır­la­nan ye­ni yer­leş­ke­ye ta­şı­na­cak­lar.

An­ka­ra­’yı her za­man­kin­den da­ha sa­kin bul­dum. Se­çim­ler yak­laş­tı ya, şe­hir bo­şal­mış, si­ya­set­çi­le­rin önem­li bir bö­lü­mü se­çim böl­ge­le­rin­de an­la­şı­lan. 

Gö­rüş­tü­ğü­müz bü­rok­rat ve si­ya­set­çi­ler­le gün­de­min ya­nın­da Vah­de­t’­i de ko­nuş­tuk. 

De­ğer­li oku­yu­cu­la­rı­mız her gün öz­gün kö­şe ya­zı­la­rıy­la, özel ha­ber­le­riy­le emek ve­ril­miş, ter akı­tıl­mış bir ga­ze­te yap­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz.

Ya­par­ken ke­yif al­dı­ğı­mız bir ga­ze­te­yi her gün oku­yu­cuy­la ke­yif­le bu­luş­tu­ru­yo­ruz. 

Tek bir gün bi­le say­fa­la­rı dol­dur­mak, gü­nü kur­tar­mak man­tı­ğıy­la ha­re­ket et­me­dik, et­me­ye­ce­ğiz de...

Ken­di­mi­zin be­ğen­me­di­ği bir ga­ze­te­yi kim­se­ye be­ğen­di­re­me­ye­ce­ği­mi­zin bi­lin­ciy­le ha­re­ket edi­yo­ruz, is­ti­şa­re­ye önem ve­ri­yo­ruz.

Vah­de­t’­in ya­yın tar­zı­nın mil­let ile bir­lik­te An­ka­ra ko­ri­dor­la­rın­da da be­ğe­ni top­la­mış ol­ma­sın­dan mem­nu­ni­yet duy­duk ama bu mem­nu­ni­yet bi­zi as­la re­ha­ve­te dü­şür­me­ye­cek Al­la­h’­ın iz­niy­le­…

An­ka­ra­’da söz Vah­de­t’­in ya­yın po­li­ti­ka­sın­dan açı­lın­ca önem­li bir dev­let yet­ki­li­si, “çık­tı­ğı­nız gün­kü ya­yın po­li­ti­ka­nı­zı sür­dü­rü­yor­su­nu­z” de­di.

Gö­rüş­tü­ğü­müz pek çok ki­şi de ay­nı ka­na­at­tey­di.

Ne di­ye­lim; kıs­kanç­lık­tan, re­ka­bet ve ge­le­cek kay­gı­sın­dan bin bir tür­lü tez­vi­rat üre­ten­ler; tak­li­di­mi­zi yap­ma­ya ça­lı­şan­lar utan­sın.

İlk gün ne de­diy­sek son gü­ne ka­dar da “em­ro­lun­du­ğu­muz gi­bi dos­doğ­ru ola­ca­ğı­z”, Vah­det il­ke­le­riy­le yü­rü­ye­ce­ğiz in­şal­lah.

Bun­dan kim­se­nin kuş­ku­su ol­ma­sın.

Fit­ne­nin, boz­gun­cu­lu­ğun, de­di­ko­du­nu­n… He­le he­le de mad­di çı­kar için if­ti­ra ve nef­ret di­li kul­lan­ma­nın bi­zim ki­ta­bı­mız­da ye­ri yok.

Şi­arı­mız­da mert­çe mü­ca­de­le var ama ha­ka­ret, kü­für, aşa­ğı­la­ma, ya­lan, if­ti­ra, aji­tas­yon yok.

Ba­sit, gün­de­lik dün­ye­vi çı­kar­lar için yo­lu­muz­dan bir mi­lim da­hi sap­ma­ya­ca­ğız.

Al­lah ömür ver­dik­çe ko­lay­laş­tı­ra­ca­ğız, zor­laş­tır­ma­ya­ca­ğız. Müj­de­le­yen ola­ca­ğız, nef­ret et­ti­ren de­ğil. 

Şü­kür­ler ol­sun. İl­ke­le­ri­miz doğ­rul­tu­sun­da üs­tü­ne ka­ta ka­ta gi­di­yo­ruz. Her ge­çen gün da­ha da bü­yü­yo­ruz.

Ge­çen haf­ta Üs­tad Meh­met Do­ğa­n’­ın ha­zır­la­dı­ğı, Vah­det şai­ri Meh­met Aki­f’­in “Genç Sa­fa­ha­tı­nı­” bü­tün oku­yu­cu­la­rı­mı­za ar­ma­ğan et­tik. Vah­det o gün bü­tün ba­yi­ler­de yok sat­tı. Ku­şe ka­ğı­da, renk­li, re­sim­li bu muh­te­şem ese­ri kı­sa sü­re­de Ça­nak­ka­le Za­fe­ri­’nin 100. Yıl­dö­nü­mü’­ne ye­tiş­ti­ren Ge­nel Mü­dü­rü­müz İl­han Coş­kun ile eki­bi­ne ve özel­lik­le oku­yu­cu­la­rı­mı­zın bü­yük te­vec­cü­hü­ne te­şek­kür edi­yo­ruz.

De­ğer­li oku­yu­cu­la­rı­mız, Vah­det yap­tı­ğı ga­ze­te­ci­lik­le gün­dem oluş­tu­ru­yor.

Âsı­m’­ın nes­li uya­nı­yor Al­la­h’­ın iz­niy­le­…

Haf­ta içi ya­za­rı­mız Cüb­be­li Ah­met Ho­ca­’nın man­şe­te ta­şı­dı­ğı­mız “Teh­cir Al­la­h’­ın em­ri­” açık­la­ma­sı gün­de­me dam­ga­sı­nı vur­du.

Ki­ta­bın or­ta­sın­dan ya­pı­lan bu açık­la­ma Türk ve Müs­lü­man dost­la­rı­nın yü­re­ği­ne su ser­per­ken Er­me­ni­ci çev­re­le­rin kim­ya­sı­nı boz­du.

Mil­li bir­li­ği­mi­zi, bü­tün­lü­ğü­mü­zü il­gi­len­di­ren böy­le­si­ne önem­li, cid­di bir me­se­le­de ki­min ne yap­mak is­te­di­ği­ni, ne­re­de dur­du­ğu­nu yan­sıt­ma­ya ça­lış­tık.

Yi­ne bel­ge­ler­le, özel ha­ber­le­ri­miz­le, ta­nık­la­rın di­lin­den Er­me­ni me­za­lim­le­ri­ne kar­şı ta­viz­siz, bir du­ruş or­ta­ya koy­duk.

Vah­det var ol­duk­ça bu du­ruş hep sü­re­cek in­şal­lah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yener Dönmez Arşivi