Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Bu Kılıçdaroğlu’nu ne yapmalı

Bu Kılıçdaroğlu’nu ne yapmalı

“Korsan gemi” mi dediniz.. Siz “korsan genel başkan” olmayasınız sakın.. İsrail’e “otorite” diyen malum zatın, Paralel yapının AK Parti ve  devleti ele geçirme planı gereği, Erdoğan’ı zabtu rabt altına almak için, Baykal’ı Cumhurbaşkanı yapma planları, Baykal’ın rolünü iyi oynamaması sonucu suya düşünce Baykal’ı göndermek için bir kumpas kurulmuştu. Kılıçdaroğlu, o kumpas sonucu alelacele CHP’nin başına getirildi. Geçici genel başkan olacaktı. Bu arada CHP yeniden dizayn edilecek ve yeni bir genel başkan bulunacaktı, ama evdeki hesap çarşıya uymadı, olmadı. Sonuçta Kılıçdaroğlu da orada kaldı. Geçici protez kalıcı gibi oldu bir bakıma. Çünkü CHP yama tutmuyordu artık. Aza koysan dolmuyor, çoğa koysan almıyordu.

Siz “13 yılda AK Parti hükümetinin ekonomik kazanımını kime nasıl pay edeceğinizin hesabını yapmaya” devam edin.. Bu zatı muhteremin kulağı ağzından çıkanı duyuyor mu? Çevresinde kimse yok mu ikaz edecek..

Bilmiyorsunuz, bilmediğinizi de bilmiyorsunuz, öğrenmek mi istemiyorsunuz yoksa kapasiteniz bu mu bilmiyorum, ama yanlış yapıyorsunuz. Hem de Mavi Marmara şehidlerinin 10. Yılında, bir seçime giderken, yıldönümü arefesinde..

Tamam beyefendi bu haltınızı not ettik..

Mavi Marmara vuruldu ama, Mavi Marmara uluslararası bir konvoydaki tek bir gemiydi.. 

Türkiye’den kalkan 3 gemi vardı. İçinde her dinden, meslekten, ideolojiden 30’a yakın ülkeden insanlar vardı. Evet bu konvoy uluslararası bir konvoydu. Bu hareketi başlatan da George Galavi isimli, bir İngiliz politikacı, insan hakları aktivisti idi.. Kılıçdaroğlu bütün bunlara “korsan” demiş oluyor..

Bir gemi İngiltere’den, bir diğeri İrlanda’dan geliyordu. Onlara İtalya’dan bir gemi daha katıldı. Yunanistan’dan gelen gemi ile Türkiye’den yola çıkan Mavi Marmara ve 2 yük gemisi Kıbrıs açıklarında buluşacaktı.

Aslında Türkiye’den bir gemi bekleniyordu. Kampanya çok başarılı geçti ve Anadolu’nun cömert insanları, biz bir gemi kiralayıp içini dolduralım derken, onlar bize 3 gemi alacak para ve içini dolduracak giyecek ve yiyecek, ilaç verdiler. Zaten kimse de gemilerini kiralamak istemiyordu. Sigorta şirketleri sigorta yapmıyordu çünkü. Kılıçdaroğlu bunları araştırsa biraz. Ya da Bekaroğlu’na sorsa.. O bilir belki, en azından öğrenir ve söyler..

Biz o konvoya bir gemi ile katılacaktık. 3 gemi ile yola çıkınca, 5 gemilik bir filo planlanmışken 7 gemi ile çıkıldı yola. Türkiye 3, diğer ülkelerin toplamı 4 gemi oldu. İskoçya’dan gelen Malta’da arızalandı, Yunanistan’dan gelen de Kıbrıs açıklarında.. 7 gemilik bir filo derken gemi sayısı 5’e düştü, 3’ü Türkiye’den. Yunan gemisindeki Avrupa’dan ve Balkanlar’dan gelen yolcular Mavi Marmara’ya aktarıldı.

İlk rota Kıbrıs açıkları idi. Orada güzergah yeniden teyid edildi. Uluslararası sularda hareket edilecek, İsrail donanması ile karşılaşıldığında rota Mısır’a çevrilecek, orada ikmal yapıp, Suriye’ye doğru dümen kırılacak, dönmesi gerekenler yeni katılanlar, Mısır ve Suriye üzerinden liman ziyaretleri sırasında katılacak ya da ayrılacaktı.

Korsanlık filan yok. Her şey yasal. Uluslararası sularda saldırıya uğruyor gemi.. İngiliz hükümeti bile böyle bir edepsizlik yapmadı. Edep ya hu! Ortada bir uluslararası insani yardım ve vicdan hareketi var.. Şehid veren bir ülkenin ana muhalefet partisi başkanının yaptığına bakın siz. Bu bir densizlik değilse nedir?

Yapılan korsanlıksa suç duyurusunda bulun be hey gafil.. Bu olayda sanık olan İHH değil, İsrail.. Uluslararası Ceza Mahkemesi bile İsrail’i bu olayda suçlu bulurken, Kılıçdaroğlu’na ne oluyor.. Bu sözün hesabı sorulmalı bu adamdan, bu KAĞITTEPE kaymakamından.. Bu Ergenekonun avukatından, bu paralel yapının yol arkadaşından, bu Baas ve Esed muhibbinden, Sisi muhibbinden.. Kılıçdaroğlu sanık sandalyesine oturtulmalı, hukuk yolu ile hesap sorulmalı ki, “ha bu ona ders olsun”.. Mavi Marmara şehidlerinin aziz hatırası ile alay etmesin..

Zaten seçimlerde göreceksiniz millet bu adama “haddini bildirecek”. Biliyorsunuz bunlar 28 Şubat’ta Merve Kavakçı’nın şahsında millete haddini bilidiriyorlardı. Şimdi milli irade önünde boylarının ölçüsünü görüp, hadlerini bilecekler! Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi