M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Gök Çöker Yer Göçer

Gök Çöker Yer Göçer

FİTNE fesat, entrika, alavere dalavere, üçkâğıtçılık, kötülük bitmez tükenmez. Dünya bozula bozula menzil-i maksuduna gider. İşler iyice bozulunca büyük bir gümbürtü ile genel bir yıkım olur. Bu bir savaş olabilir, büyük bir deprem olabilir yahut iç savaş şeklinde tezahür edebilir. Kıtlıklar, salgın hastalıklar…

Çok yıkım olur, çok can kaybı olur, çok acılar ve sefalet çekilir.

Gaflet ve sapıklık içinde olanlar şaşırır kalır.

Musibet ve bela gelince, genel gelir, kötülerin yanında iyilere de isabet eder, kurunun yanında yaş da yanar.

Öyle günler gelir ki, paranın kıymeti kalmaz, kalsa bile alacak bir şey bulunmaz. Azmış, kudurmuş yığınlar ne yapacaklarını bilemez.

Dün lüks restoranlarda adam başına yüz dolara yemek yiyenler, çöplüklere koşarlar, kuru bir ekmek bulabilmek için, onu da bulamazlar.

Birkaç yerde zemin batar, çukurlar oluşur… Yangınlar çıkar… Ateş çıkar, yakar… Bunlar bin küsur yıl önce haber verilmiştir de, kesin tarihi ve yeri söylenmemiştir.

Evet, azgınlık ayyuka çıkınca âsüman çöker, zemin göçer. Sarhoşlar ellerinde kadehleriyle kalakalır.

Haram paraları istifleyen hırsızlar donakalır. Sarsar, kimisini aşüfte bir karıyla yatakta yakalar.

Birilerinin başına dam, haram paraları sayıp destelerken yıkılır.

Hülâgû ordusu silindir gibi geçer rüşvetçilerin, rantçıların, haram yiyicilerin, komisyoncuların ve emr-i mâruf ve nehy-i münker târiklerinin üzerinden.

Kıyıda köşede saklanmışların üzerine radyasyon bulutları çöker.

Deccal ordusu ile İsa Mesih ve Mehdi ordusu Suriye’de çarpışır. Deccal yenilir ve öldürülür.

Ortadoğu allak bullak olur, devletler yıkılır, sınırlar silinir.  Dinsizler, densizler, donsuzlar târümar olur. Savaşlar, yangınlar, yıkımlar, kıyımlardan sonra Altın Çağ başlar.

Altın çağın yedi veya kırk sene süreceği rivayet ediliyor.

Sonra dünya yeniden bozulur, insanlar tekrar azar. Bunun sonunda Kıyamet kopar. Bu kâinat, bu arz, bu insanlık âlemi kendi kendine oluşmamıştır, onların bir Yaratanı vardır.  Yaratan şirkten, küfürden, nifaktan, fitne ve fesattan, azgınlıktan, fısk ve fücurdan hoşlanmaz ve razı olmaz.

Müslümanlar Kur’an’la, Sünnetle uyarılmıştır. Bozulma konusunda Müslümanların geçerli mazereti yoktur. Ümmet birliği gider ve tefrika hâkim olursa rahmet giderse azab gelir. Zamanındaki İmam-ı Kebire biatsız ölen, sanki cahiliye ölümüyle ölmüştür hadîsini siz duymadınız mı? Resul (salat ve selam olsun ona) bunu bize haber vermiştir.  Ey cehele güruhu, şeytanviz-yonları seyredeceğinize âlemlere rahmet olarak gönderilmiş Kurtarı’cının hadîs ve haberlerini öğrensenize!

Nemrud’un, Firavun’un, Tağut’un,  Deccal’in saltanatı yıkılmaya mahkûmdur. Gafiller ve cahiller enkaz altında kalır. Kendilerini iyi ve salih sananlar, emr-i mâruf ve nehy-i münker yapmadıkları için onlar da yanar. İsviçre’de, şurada burada gizli hesabı olanlar! Kaçamayacaksınız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi