Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Baraj Altında Kalma Tehdidi

Baraj Altında Kalma Tehdidi

Se­çim ba­ra­jı al­tın­da sa­de­ce sen mi ka­la­cak­sın da yay­ga­ra­ya baş­la­dın?

“Ba­raj al­tın­da ka­lır­sak, Tür­ki­ye için iyi ol­ma­z” ha­va­sı pom­pa­la­yan HDP ve des­tek­çi­le­ri, san­ki ba­raj al­tın­da ka­la­cak tek par­ti ken­di­le­ri imiş gi­bi esip gür­lü­yor­lar.

San­ki bu ül­ke­de ANA­P’­lar, DYP’­ler, CHP’­ler, DSP’­ler, MHP’­ler hiç ba­raj al­tın­da kal­ma­mış da, şim­di bun­lar ka­lı­yor­lar­mış da o yüz­den kı­ya­me­ti ko­pa­ra­cak­lar­mış!...  

CHP, MHP, DSP, DYP gi­bi ik­ti­dar par­ti­le­ri­nin hep­si de de­ği­şik za­man­lar­da se­çim ba­ra­jı al­tın­da kal­dı ve hiç bi­ri­si de kı­ya­me­ti ko­par­ma­dı­lar.

Bu ül­ke­de kı­ya­met ko­par­ma­ya DYP’­nin mi gü­cü  yet­mez?... CHP’­nin ANA­P’­ın, he­le he­le son de­re­ce di­na­mik ve ser­den­geç­ti bir genç­lik kit­le­si­ne sa­hip olan MHP mi gü­cü yet­mez?

CHP, 1999’da  ba­raj al­tın­da kal­dı­… Ne o kı­ya­me­ti ko­par­dı, ne de onun için kı­ya­met kop­tu!...

1999-2002 ara­sın­da ik­ti­dar olan DSP ve MHP ba­ra­jın al­tın­da kal­dı ama iki par­ti de du­ru­mu ka­bul­len­dir­di­ler ve “de­mok­ra­si­nin te­cel­li­si­di­r” de­yip si­ne­ye çek­ti­ler.

Saa­det Par­ti­si, Bü­yük Bir­lik Par­ti­si, İş­çi Par­ti­si ve da­ha bir çok par­ti, yıl­lar­dan be­ri hep ba­raj al­tın­da kal­dı ama hiç bi­ri­si kı­ya­met ko­par­ma­dı. 

Sen ne­yi­ne gü­ve­ne­rek, “Ba­raj al­tın­da ka­lır­sam, iyi ol­maz ha­aa!...” de­yip teh­dit par­ma­ğı sal­lı­yor­sun?

Se­nin ar­kan­da, di­ğer par­ti­ler­de ol­ma­yan bir güç mü var?

Me­se­la sen dağ­da­ki eş­kı­ya­ya mı gü­ve­ni­yor­sun. 30 yıl­dan be­ri 50 bin in­sa­nın öl­me­si­ne se­bep olan PKK’­ya mı gü­ve­ni­yor­sun?

6-7 Ekim 2014 gün­le­rin­de so­kak eş­kı­ya­lı­ğıy­la kat­le­di­len in­san­la­rın ka­nı he­nüz ku­ru­ma­dan, 7 Ha­zi­ran ak­şa­mı için ye­ni ye­ni teh­dit­ler­de mi bu­lu­nu­yor­sun?

Es­ki­den CHP,  or­du­ya gü­ve­ne­rek efe­le­nir­di ve hat­ta 27 Ma­yıs ge­ce bas­kı­nı da o kar­şı­lık­lı gü­ven­me­nin so­nu­cu ya­şa­nan bir re­za­let­ti. CHP bu hu­yun­dan uzak­laş­tı; onun ye­ri­ne, baş­ka bir si­lah­lı gü­ce, PKK’­ya gü­ve­ne­rek, ben­ze­ri bir re­za­le­ti sen mi ya­şat­mak is­ti­yor­sun?

30 yıl­dır akı­tı­lan ka­na doy­ma­dın mı ki, ye­ni­den kan­lı bir dö­nem­le teh­dit edi­yor­sun bu  mil­le­ti?

Efen­di, efen­di!...

Bu mil­le­tin sab­rı­nı ölç­me­ye kal­kan­la­rın so­nu­nu ta­rih ki­tap­la­rı ya­zar.

Bu mil­let sab­re­de­rek akl-ı se­lim ile ka­rar ver­me­si­ni ve ha­re­ket et­me­si­ni bi­lir. Yıl­lar­ca, “A­man 
ma­sum Kürt­ler in­cin­me­sin!...” di­ye­rek PKK’­ya bi­le ta­ham­mül eden bu mil­let, ay­ra­nı ka­bar­dı­ğı za­man, akl-ı se­li­m’­den “Ya­vuz Se­li­m”­e geç­me­si­ni de bi­lir.

Ta­ri­hin bü­tün dö­nem­le­rin­de, de­ğil eş­kı­ya­ya, pek çok dev­let­le­re kar­şı bü­yük za­fer­ler ka­za­nan bir mil­le­tin, si­zin teh­dit­le­ri­ni­ze pa­buç bı­ra­ka­ca­ğı­nı zan­ne­di­yor­sa­nız, yan­lı­yor­su­nuz efen­di.

30 yıl­dan be­ri, gü­ya ka­zan­dı­ğı­nız mev­zi­le­rin ar­ka­sın­da, bu ne­cip mil­le­tin hoş gö­rü­sü, mü­sa­ma­ha­sı; ya­ni to­le­ran­sı ya­tar. Bu ne­cip ta­vır ol­ma­say­dı, ağ­zı­nı­za si­ya­se­tin s’­si­ni bi­le ala­maz­dı­nız.

Ba­raj al­tın­da ka­lır­sa­nız, so­kak­la­rın al­tı­nı üs­tü­ne ge­ti­re­cek­si­niz ha?...

Şa­yet 7 Ha­zi­ran ak­şa­mın­dan iti­ba­ren, si­zin çı­kar­dı­ğı­nız ey­lem­ler yü­zün­den 1 ki­şi­nin bi­le bur­nu ka­nar­sa, bu mil­le­tin el­le­ri ya­ka­nız­da ola­cak­tır. 

Bu mil­le­tin öf­ke ka­bar­ma­sı­nın da bir had­di, hu­du­du var­dır; bu hu­du­du 7 Ha­zi­ran­la zor­lar­sa­nız, bu de­fa Türk­ler ve ma­sum Kürt­ler, ke­sin çö­züm­cü tav­rı­nı ta­kı­nır ve si­zi, de­ğil san­dı­ğa, ta­ri­hin en ka­ran­lık kö­şe­si­ne gö­mer ve bir da­ha se­si­ni­zi çı­ka­ra­maz­sı­nız. 

Bu yüz­den, ak­lı­nı­zı ba­şı­nı­za dev­şi­rin ve de­mok­ra­si­den zer­re mis­kal şa­şıp mil­le­tin ay­ra­nı­nı ka­bart­ma­yın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Prof. Dr. Namık Açıkgöz Arşivi