Asım Yenihaber

Asım Yenihaber

Kobani’den Zozani’ye

Kobani’den Zozani’ye

Kobani de ne?” demeyin sakın! “Kobani” unutulur mu bre! Hani şu dünyanın en meşhur “kanton”u. Aynelarap’ken adı “kompani”nin kürtçeleştirilmişi ile değiştirilen yer... Zalım DAEŞ’cilerden ABD ve müttefiklerinin hava destekli operasyonu ile kurtarıldı ya... Ne çabuk unuttunuz, hatta peşmerge güçleri ülkemizden izinle geçti, geçerken de olmadık kahramanlıklar yaptı...

Kobani kurtuldu... 

Kaç ay oldu kurtulalı? Yakın 5-10 mum ve “İyi ki kurutuldun Kobani”! ezgisini zılgıtlar eşliğinde seslendirin...

Şu sıralar Kobani emin ellerde. ABD memnun, müttefikleri memnun… Beşşar’ın ağzı kulaklarında. Hatta sahte Selahattin de memnun. Eğer Kobani kurtulmasa idi, 6-7 Ekim olaylarının benzeri olaylar için her türlü atraksiyonu yapardı. 

Kobani’de kaç kişi öldü? Bunu bilmiyoruz. Fakat Türkiye’de Kobani için kaç kişinin öldürüldüğünü biliyoruz!

Şimdi bir teklifim var, Kobani uğruna insanları öldürenlere. Gidin Kobani’de yaşayın. Dünyaya demokratik örnek olan Kantonun özgürlük havasını doya doya teneffüs edin. Hadi ne duruyorsunuz? 

Hani Kobani olayları patlayınca sınırlarımızı açtık, iki yüz bine yakın kişi ülkemize sığındı ya... Onlar Kobani’ye döndü mü dersiniz? 

Çoğu dönmemiş. Dönenlerin önemli bir kısmı de geri gelmiş!

“Bire akılsızlar, Türkiye gibi baskıcı, yaşanmaz bir ülkede ne işiniz var? Gidin Kobani’de Kürt hürriyetini soluyun!

Azad olun!”

Bu gafiller niye dönmüş peki?

Rüşvet vermeyenin evine dönmesine izin verilmiyormuş! Kime? Kahraman kanton yöneticilerine! Gidenler şiddete maruz kalmış, arazilerine el konulmuş. Arazini işleyemeyeceksen seni bekleyen ne? Açlık elbette!

Türkiye’de ekmek elden su gölden!

Kobani’de durum buyken Türkiye’nin Kobanicileri yüksekten atıyor. Barajı geçeceklerini, Türkiye’yi sallayacaklarını iddia ediyorlar. Yaparlar mı? Halkı ikna edip yeterli oyu alırlarsa, söylenecek bir şey yok. 

Peki, oy çantada keklik mi? 

Değil elbette. Silahlı ikna timleri kır kesiminde çalışıyor. Yeter mi? Yetmez elbette... Bölgenin muhtarları Kandil’e çağrılıyor. Her biri nüfusu kadar oy garantisi verecek! Sıkıysan verme!

Van’da, musluklardan kan akıtılıyor, yetmiyor, evlere baskın yapılıp nasıl oy verecekleri anlatılıyor...

Bütün bunların da yeterli olmayacağının delili bir yaylacının beyanatı… Yaylacı yani Zozani muhtemel sonuçları görmüş olmalı: “HDP barajı aşamayabilir ama PKK aşar diyor...”

Ben de aynı kanaatteyim. PKK doğrudan seçime girse idi, saha hâkimiyeti tam olurdu. Bölge firesiz oylarını vermeleri gerekenlere verirdi. Ya sonra? 

PKK iktidarının ne olduğunu Kobani’ye bakarak görebilirsiniz. 

Türkiye’nin batısına doğusuna en büyük Kürt göçü işte o zaman beklenmeli!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Asım Yenihaber Arşivi