Yener Dönmez

Yener Dönmez

Vah­det Ol­ma­yın­ca Böy­le Olu­yor!

Vah­det Ol­ma­yın­ca Böy­le Olu­yor!

De­ğer­li oku­yu­cu­la­rı­mız, ga­ze­te­niz Vah­det ya­yın­cı­lık­ta 5. ayı­nı ge­ri­de bı­rak­tı, 6. ayı­na gir­di. Da­ha dün gi­bi. Va­kit ne de hız­lı tü­ke­ni­yor. Tıp­kı ömür gi­bi. Şu 3 gün­lük im­ti­han dün­ya­sın­da eğer ar­dı­mız­dan rah­met oku­ta­cak iş­ler ya­par­sak ne mut­lu bi­ze. Ge­ri­si bey­hu­de.

Şü­kür­ler ol­sun Tür­ki­ye­’nin en genç eki­bi­nin çı­kar­dı­ğı bu en genç ga­ze­te med­ya dün­ya­sın­da önem­li bir yer tut­tu, önem­li bir boş­lu­ğu dol­dur­du. Her gün ilk çık­tı­ğı gün­kü he­ye­can ve azim­le ha­zır­la­nan Vah­det, “müj­de­le­yen nef­ret et­tir­me­ye­n” me­saj­la­rıy­la 10 bin­ler­ce in­sa­na ula­şı­yor. Hay­ra mo­tor, şer­re fren ol­ma mis­yo­nuy­la yo­lun­da hız­la iler­li­yor. Çı­kış ga­ye­si­ne uy­gun bi­çim­de çok önem­li so­nuç­lar alı­yor.

Alı­nan on­lar­ca cid­di so­nuç­lar­dan sa­de­ce bir­kaç ta­ne­si­ne bu­ra­da yer ver­mek­te ya­rar gö­rü­yo­ruz. 

De­ğer­li oku­yu­cu­la­rı­mız, 

Eğer Vah­det ol­ma­say­dı ge­çen ay İs­tan­bu­l’­da he­nüz 13-14 ya­şın­da­ki o ter­te­miz yav­ru­la­rı­mı­zın ah­lâk­la­rı son 7 yıl­da ol­du­ğu gi­bi ga­zi­no ve pav­yon dan­söz­le­ri­nin kı­la­vuz­lu­ğun­da haf­ta­lar­ca sü­ren dans ya­rış­ma­sın­da kir­le­ti­le­cek­ti. 

Eğer Vah­det ol­ma­say­dı, dev­le­tin sav­cı­sı­nı kat­le­den, Meh­met­çi­ğe kur­şun sı­kan, te­rö­rist­le­ri kah­ra­man gi­bi gös­te­ren PKK bel­ge­se­li bu­gün de­ği­şik plat­form­lar­da sah­ne­le­ni­yor ola­cak­tı.

Eğer Vah­det ol­ma­say­dı dev­let üni­ver­si­te­sin­de açı­lan PKK ve DHKP-C oda­la­rın­da il­le­gal ey­lem­ler sür­dü­rü­le­cek şe­hit­le­ri­mi­zin ke­mik­le­ri sız­la­tı­la­cak­tı.

Eğer Vah­det ol­ma­say­dı na­mus düş­man­la­rı ida­ri ko­nu­mu­nu da kul­la­na­rak, dev­let da­ire­sin­de bi­ri­le­ri­ni ta­ciz et­me­ye de­vam ede­cek­ti.

Eğer Vah­det ol­ma­say­dı, Baş­ken­t’­in gö­be­ğin­de iki okul ara­sın­da açı­lan “Ö­küz Ba­r”­ı gö­ren, du­yan bir tek yet­ki­li olur muy­du?

Eğer Vah­det ol­ma­say­dı, emi­nim ki he­pi­ni­zi ür­kü­ten AÜ Si­ya­sa­l’­da­ki o al­kol gö­rün­tü­le­ri sı­ra­dan­la­şıp, bi­lim yu­va­sı ol­ma­sı ge­re­ken gü­zi­de bir üni­ver­si­te­miz­de mey­ha­ne­le­ri arat­ma­yan or­tam­lar oluş­tu­rul­ma­ya de­vam edi­le­cek­ti. 

Eğer Vah­det ol­ma­say­dı da­ha ön­ce Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın da dik­kat çek­ti­ği te­rör ör­güt­le­ri­ne sağ­la­dı­ğı des­tek­le bi­li­nen Al­man Ebert Vak­fı, dev­let üni­ver­si­te­sin­de bir­lik ve bü­tün­lü­ğü­mü­zü di­na­mit­le­ye­cek, dev­le­ti­mi­zin al­tı­nı oya­cak bö­lü­cü sem­poz­yu­mu­nu İs­tan­bu­l’­un gö­be­ğin­de ger­çek­leş­ti­re­cek­ti.

De­ğer­li oku­yu­cu­la­rı­mız, hiç şüp­he­niz ol­ma­sın ‘em­ro­lun­du­ğu­muz gi­bi dos­doğ­ru olu­p” çı­kış ga­ye­miz­den mi­lim da­hi sap­ma­dan ka­rar­lı ya­yın­cı­lı­ğı­mı­zı sür­dü­re­ce­ğiz. 

Bi­zim bir der­di­miz var: Da­va­mız.

Di­li, ren­gi, ır­kı ne olur­sa ol­sun fark et­mez. Dün­ya­nın en üc­ra kö­şe­sin­de­ki Müs­lü­man kar­de­şi­mi­zin der­di bi­zim der­di­miz.

Ka­rın­ca mi­sa­li ka­der da­ire­sin­de bi­ze çi­zi­len çiz­gi­de iler­le­ye­ce­ğiz, dur­ma­dan ça­lı­şa­ca­ğız. 

Ya­şı 80’i aş­mış Ebü Ey­yüb el-En­sâ­ri Haz­ret­le­ri­ni, Me­di­ne­’den bin­ler­ce ki­lo­met­re uzak­ta­ki İs­tan­bul sur­la­rı önü­ne ge­ti­ren mef­ku­re ney­di aca­ba?

Zor şart­lar al­tın­da koa­lis­yo­na mah­kum bi­çim­de hü­kü­met ku­ra­bi­len rah­met­li Er­ba­kan Ho­ca­mı­zı ilk ic­ra­at ola­rak D-8’i kur­ma­ya zor­la­yan han­gi fe­ra­set­ti aca­ba?

Üs­tad Ne­cip Fa­zıl Kı­sa­kü­re­k’­e “Müs­lü­man aley­hi­ne söz söy­le­ye­me­m” de­dir­ten han­gi ide­olo­jiy­di aca­ba?

Bun­la­rı genç­le­ri­mi­ze ye­te­ri ka­dar an­la­ta­bi­li­yor mu­yuz?

Bir­lik ve bü­tün­lük şu­uru­nu, vah­det mef­ku­re­si­ni, kar­deş­lik bi­lin­ci­ni genç di­mağ­la­ra yer­leş­ti­re­bi­li­yor mu­yuz? 

O ka­dar çok der­di­miz var ki­…

Eğer bir­lik, bü­tün­lük, vah­det şuu­ru ol­say­dı; dün­ya­nın en zen­gin ye­ral­tı ve yer üs­tü zen­gin­lik­le­ri­ni bün­ye­sin­de ba­rın­dı­ran İs­lam dün­ya­sı,  bu­gün fak­ru za­ru­ret ve se­fa­let içe­ri­sin­de yü­zer miy­di? 

Eğer cen­net Me­kan Ab­dül­ha­mit Ha­n’­ın ide­alin­de­ki vah­de­ti ger­çek­leş­ti­re­bil­sey­dik; se­çil­miş cum­hur­baş­ka­nı Mur­si dar­be ile dev­ri­lip zin­da­na atı­la­rak idam ce­za­sı­na çarp­tı­rı­la­bi­lir miy­di?

Eğer Müs­lü­man­lar ara­sın­da Vah­det ol­say­dı Bang­la­de­ş‘­te yüz bin­ler­ce in­sa­nın gön­lün­de taht kur­muş Ce­ma­at-i İs­lami Li­de­ri Ab­dul­ka­dir Mol­la da­ra­ğa­cı­na gön­de­ri­le­bi­lir miy­di?

Mı­sır, Af­ga­nis­tan, Pa­kis­tan, Bang­la­deş, So­ma­li, Ye­men, Lib­ya ve Su­ri­ye bu hal­de olur; bö­lü­cü te­rör ör­gü­tü PKK bu den­li per­va­sız­la­şa­bi­lir miy­di?

Ül­ke­miz­de iri­li ufak­lı 40’a ya­kın ulu­sal ga­ze­te var. Dün man­şet­le­re bak­tık. Sa­de­ce 5 ga­ze­te­miz Mur­si­’ye ve­ri­len idam ce­za­sı­nı man­şet ya da sür­man­şe­ti­ne ta­şı­mış­tı.

Ge­ri­ye ka­lan­lar ise ilk say­fa­la­rı­nın kı­yı­sın­dan, kö­şe­sin­den gör­me­yi ter­cih et­miş­ler Mur­si­’yi.

Su­ri­ye­’nin he­li­kop­te­ri­nin dü­şü­rül­me­si Mur­si­’nin cun­ta ta­ra­fın­dan ida­ma çarp­tı­rıl­ma­sın­dan da­ha ge­niş yer tut­muş ga­ze­te­le­ri­miz­de­…  

De­ğer­li oku­yu­cu­lar, biz na­sıl bu ha­le gel­dik şaş­ma­mak el­de de­ğil.

Su­ri­ye da­ha ön­ce bi­zim uça­ğı­mı­zı dü­şür­dü. Son­ra biz de on­la­rın uça­ğı­nı dü­şür­dük. Hem de bir­kaç ke­re. Ön­ce­ki gün yi­ne bir he­li­kop­ter­le­ri­ni da­ha dü­şür­dük. Sı­nı­rı­mı­zı ih­lal eden her ha­re­ket el­bet­te kar­şı­lık bu­lur. An­cak bu se­vinç çığ­lı­ğı at­tı­ra­cak bir so­nuç de­ğil ki­…

Mur­si­’yi gör­me­di­ler di­ye el­bet­te ba­tı­yı eleş­ti­re­ce­ğiz. Kü­für tek mil­let­tir. Ba­tı tıy­ne­ti­ni ser­gi­li­yor. Ken­din­den bek­le­ne­ni ya­pı­yor.

Ya biz?

Ya­kı­şı­yor mu bu du­yar­sız­lık?   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yener Dönmez Arşivi