Selçuk Özdağ

Selçuk Özdağ

Tek Milletiz...

Tek Milletiz...

Ba­zı şey­le­ri sık sık tek­rar ede­rek bi­zi alış­tır­mak is­ti­yor­lar. Özerk­lik,kan­ton,fe­de­ras­yon bun­lar­dan ba­zı­la­rı. Bir şe­yin zi­hin­sel kar­şı­lı­ğı yok­sa top­lum­sal kar­şı­lı­ğı da ol­maz. Onun için usul usul top­lu­mu ba­zı kav­ram­la­ra aşi­na ha­le ge­ti­ri­yor­lar.

Alış­tır­ma fas­lı sa­de­ce kav­ram­lar­dan iba­ret de­ğil. Çö­züm sü­re­cin­den be­ri hep Gü­ney­do­ğu git­ti-gi­di­yor söz­le­ri ku­lak­la­ra fı­sıl­da­nı­yor. Ön­ce Gü­ney­do­ğu­’yu ka­fa­mız­dan sil­mek son­ra­da ko­par­mak is­ti­yor­lar. Bu pro­pa­gan­da­ya alet olan­lar ara­sın­da mil­li­yet­çi­yim di­yen in­san­lar da var. İn­san di­yor­sam sö­zün ge­li­şi  ay­dın­lar­dan,en­te­lek­tü­el­ler­den söz edi­yo­rum.

Oy­sa her­kes şu ba­sit pro­pa­gan­da ka­ide­si­ni bi­lir. Söz ço­ğu za­man si­lah­tan da­ha te­sir­li­dir. Bö­lün­me, par­ça­lan­ma lü­ga­ti­ni­ze gir­me­den ha­ya­tı­nı­za gir­mez. Her şey söz­le baş­lar ar­dın­dan ame­li­ye­si ge­lir. Onun için ba­zı kav­ram­lar lü­ga­ti­niz­de ol­ma­ya­cak. Si­zi alış­tır­mak is­te­dik­le­ri hiç­bir şe­yi ko­nuş­ma­ya­cak­sı­nız.

Ne de­mek va­ta­nın şu par­ça­sı gi­di­yor? Tür­ki­ye bir muz Cum­hu­ri­ye­ti mi? Hiç­bir mil­let bu va­tan  coğ­raf­ya­sın­da  top­ra­ğın­da otu­ran in­san­lar ka­dar  va­tan şu­uru­na sa­hip de­ğil­dir. Biz va­tan kay­bet­me­nin ne ol­du­ğu­nu Bal­kan­la­r’­da, Kaf­kas­ya­’da, Ara­bis­ta­n’­da, Af­ri­ka­’da  ver­di­ği­miz ka­yıp­lar­la öğ­ren­dik. Mil­yon­la­rı­mı­zı Os­man­lı­’yı çar çur eden haç­lı ar­tık­la­rı­na kap­tır­dık. Bos­na­’dan Ana­do­lu­’ya ka­dar bü­tün dağ­lar de­re­ler İs­lam­la­rın Türk­le­rin ka­nıy­la su­lan­dı. Şe­hit bir mil­let ol­duk. Aç­lı­ğı,se­fa­le­ti, yok­lu­ğu, va­tan­sız­lı­ğı ya­şar­ken an­la­dık. Onun için bu ül­ke­nin tek bir ta­şı bi­le pa­zar­lık ko­nu­su edi­le­mez. Bu­nu ko­nu­şa­bi­le­cek bir si­ya­set­çi de yok­tur. Çün­kü va­tan mil­le­tin­dir o ver­me­den kim­se bir şey ala­maz.
Da­ha ya­şa­na­bi­lir da­ha in­san­cıl da­ha eşit­lik­çi bir Tür­ki­ye için atı­lan adım­lar kim­se­yi ce­sa­ret­len­dir­me­me­li. Dü­zen­le­me­ler bi­ri­le­ri­ne bir va­tan sun­mak için de­ğil bu va­ta­nı her­kes için ya­şa­nı­lır kı­la­bil­mek için­dir. Si­ya­se­tin gö­re­vi ayır­mak,böl­mek,par­ça­la­mak de­ğil bü­tün­leş­tir­mek­tir. Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti her güç­lü­ğü ye­ne­cek, her küs­tah­lı­ğı ce­za­lan­dı­ra­cak gü­ce de ka­rar­lı­lı­ğa da sa­hip­tir.

Bu coğ­raf­ya­da şu ve­ya bu et­nik gu­ru­ba ait bir top­rak par­ça­sı yok­tur; her­ke­se he­pi­mi­ze ait olan bir va­tan var­dır. Bu ha­ki­ka­ti kim­se ak­lın­dan çı­kar­ma­ma­lı­dır. An­cak ül­ke­yi bü­tün­leş­tir­mek sa­de­ce si­ya­set­çi­le­rin gö­re­vi de­ğil­dir. Va­tan her­ke­sin na­mu­su ise her­ke­sin üze­rin­de tit­re­me­si  ge­re­kir. Ül­ke­yi böl­mek için akıl­la­rın­ca fır­sat kol­la­yan da­ha doğ­ru­su kon­jük­tör kol­la­yan­la­ra ge­re­ken der­si ver­me­yen bir mil­let ken­di var­lı­ğı­na,bir­li­ği­ne kö­tü­lük et­miş olur. Bö­le­ni,par­ça­la­ma­ya ça­lı­şa­nı ce­za­lan­dır­ma­yan bir top­lum ken­di ken­di­ni ce­za­lan­dır­mış olur.

Umut­suz­luk kor­kak­la­rın tem­bel­le­rin işi­dir. Bu va­tan üze­rin­de hiç kim­se kö­tü  emel­le­ri­ni ger­çek­leş­ti­re­bil­me im­ka­nı bu­la­ma­ya­cak­tır. Türk Kürt ve­ya baş­ka­la­rı bu coğ­raf­ya­da ya­şa­yan her­kes kar­deş ve bir mil­let­tir. Di­ni bir ola­nın mil­le­ti de bir­dir. Kıb­le­si bir ola­nın mil­le­ti de bir­dir. Ay­rı­yız di­ye­nin baş­ka bir he­sa­bı var de­mek­tir. Bu oyu­nu boz­mak he­pi­mi­zin öde­vi­dir. 7 Ha­zi­ran  bö­lü­cü,ay­rış­tı­rı­cı si­ya­se­te dur de­mek için bir fır­sat­tır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Selçuk Özdağ Arşivi