Cihangir İşbilir

Cihangir İşbilir

‘Otorite’, Gazze Yardımlarından Rahatsız!

‘Otorite’, Gazze Yardımlarından Rahatsız!

Bildiğiniz gibi, 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze’ye uygulanan ambargoyu delmek ve mazlum Filistinlilere yardım götürmek için yola çıkan ve ‘insanlığın vicdanı’nı temsil eden altı gemiye ‘terör devleti’ İsrail’in savunma bakanlığına bağlı silahlı güçler tarafından Akdeniz’de, Filistin’e 150 km uzaklıktaki uluslararası sularda alçakça bir saldırı düzenlendi ve İHH’ya âit Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı sonucu 9 vatandaşımız şehit oldu. Önümüzdeki Pazar günü, İstanbul’da, Mavi Marmara şehitlerinin de anılacağı “Özgür Kudüs Yürüyüşü” yapılacak ve İsrail’e bu haince saldırısı ve işgalinin unutulmadığı mesajı verilecek…   

Hatırlanacağı üzere, İsrail’in Filistin’de 67 yıldır uyguladığı terörünü Akdeniz’e taşıması ve Mavi Marmara’ya saldırması üzerine Pensilvanya, “İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır” açıklamasını yapmıştı. Yine olaydan sonra Pensilvanya’yı ziyaret eden bir grup gazeteciye de Mavi Marmara’da İsrail tarafından katledilenlerin şehit olmadıkları söylenmişti. 

Şimdi aynı yapının medya organları, sözde Filistin müdafaasına soyunup, hükümeti, Filistin’i ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i ve Filistin’e, bilhassa Gazze’ye bugüne kadar fevkalade hizmetler götüren TİKA’yı kirli ve garaz dolu bir eleştiri yağmuruna tutuyorlar. 

Hiç şüphesiz ipleri ‘otorite’ diye bildikleri karanlık odakların elindeki bu yapının derdi Filistin veya Filistinliler değil; Gazze hiç değil! Gazze’yi İsrail’le birlikte abluka altında tutan ve insafsızca uygulanan ambargo altındaki Gazzelilerin nefes aldıkları tünellerden 621 tanesini son altı ayda yerle bir eden Sisi ile Türkiye aleyhine karanlık tertipler için masaya oturmakta tereddüt etmeyen bu yapı, aslında, Türkiye’nin Filistin davasına yaptığı katkılardan ve Gazze’nin imarına yönelik yardımlardan dolayı rahatsız olan İsrail ve müttefiklerinin sözcülüğünü yapıyor. Filistinlilere her türlü zulmü yapan, bozmadığı ateşkes, ihlal etmediği insan hakkı, işlememiş olduğu savaş suçu kalmayan İsrail’e tek kelime edemeyen bu yapının Türkiye aleyhine başlatılan küresel kampanyanın taşeronluğuna soyunması ibretliktir... 

Ortadoğu’da İsrail eksenli politika izleyen başta ABD olmak üzere tüm uluslararası çevrelerin rahatsız oldukları tek ülke Türkiye bugün. Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’ye yapılan darbenin de en önemli sebeplerinden birisi Mursi’nin Türkiye ile birlikte Gazze’nin hürriyetine ve Filistin davasına yaptığı destekti. 

Türkiye sadece geçen yıl Gazze’ye 76,3 milyon dolar yardım ulaştırdı ve bu rakam 2017’de 200 milyon dolara ulaşacak. TİKA Başkanı Serdar Çam, Filistin Başbakanı’nın Ocak ayında, (Gazze’nin imarı için 12 Ekim 2014’te Kahire’de yapılan konferansta yardım sözü veren ülkeler içerisinde) “Şimdiye kadar sadece Türkiye yardım yaptı” dediğini naklediyor. Resmi ve sivil kuruluşlarımızın Filistin’e bugüne kadar yaptığı yardımlar ise yüz milyonlarca doları aşmış durumda. 

Türkiye’nin Filistin sevgisi ve Filistinlilerin Türkiye sevgisi ise bugün Türkiye aleyhine kampanya yapanların hayal bile edemeyecekleri derinlikte ve büyüklükte. Dün Gazzeli gazeteci bir dostum, “Biz sadece sizi düşünüyoruz şimdi. Bize sahip çıkan bir Türkiye kaldı. Size de bir şey olursa biz mahvoluruz” diyordu. İşte ‘meş’um otorite’ ve muhiblerinin rahatsız olduğu bu sevgi.  

7 Haziran’a günler kala uluslararası odakların düğmeye basıp Türkiye üzerinde kara bulutlar toplamaya çalıştıkları âşikâr. İşte Filistin ve Gazze üzerinden yapılan dezenformasyon bu kampanyanın bir parçası. 
Bugüne kadar tutmadı, şimdi de tutmayacak inşaallah.   

*

SELAHADDİN EYYÛBİ HAVALİMANI 

Hakkâri Yüksekova’da dün açılan Türkiye’nin 55. Havaalanının isminin Selahaddin Eyyûbî olması sadece bölgeye değil Filistinlilere, Kudüs’e ve bugün Filistin’i işgal, abluka ve ambargoya tabi tutan İsrail’e ve müttefiklerine verilecek en güzel cevaptı. Hayırlı olsun.  

*

BUGÜN İKİ BASIN TOPLANTISI VAR 

1- Bugün 27 Mayıs darbesinin 55. Yıldönümü. Sivil toplum kuruluşları bugün saat 11’de, Haliç Kongre Merkezi’nde Ortak Akıl Platformu çatısı altında darbeleri tel’in eden ve milli iradeye sahip çıkan güçlü bir açıklama yapacaklar. 

2- Uluslararası Rabia Platformu, Hukukçular Derneği ve Uluslararası Hukukçular Birliği öncülüğünde darbeci Abdülfettah El-Sisi ve Beşşar Esed gibi zalimleri yargılamak üzere önümüzdeki haftalarda İstanbul’da Vicdan Mahkemesi kurulacak. Bugün saat 13’te İstanbul Cağaloğlu’ndaki Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Merkezi’nde konuyla ilgili bir basın açıklaması yapılacak. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihangir İşbilir Arşivi