Nusret Çiçek

Nusret Çiçek

Cemaat ile İktidarı Bitirme Projesi

Cemaat ile İktidarı Bitirme Projesi

Ne hik­met­tir kim­se­ler “ay­ra­nım si­yah­tı­r” de­mi­yor. Ce­ma­at, mez­hep, meş­rep kav­ga­sın­da öz eleş­ti­ri­ye yer yok. Şey­tan tüm şir­re­ti ile iş­ba­şın­da...

Geç­mi­şe şöy­le­ce ba­kı­yo­rum...

İz­mi­r’­in Kes­ta­ne Pa­za­rı­’n­da çi­çek­ler aç­mış­tı. Kon­fe­rans­lar, va­az­lar, ders­ler, ders­ha­ne­ler, okul­lar... Ca­mi hav­lu­la­rı­nı ta­şı­ran ce­ma­at...

He­le de Dar­vi­nizm de­ni­len in­kar­cı­lı­ğın yol al­dı­ğı o zor gün­ler­de Gü­le­n’­in ağ­zın­dan çı­kan söz­ler ka­set­ler ha­lin­de ül­ke­nin her ta­ra­fın­da zevk­le din­le­ni­yor­du. 

Öy­le­si bir hiz­me­tin gö­ze gel­me­me­si de dü­şü­nü­le­mez­di. Dar­vi­nist­ler, FE­TÖ di­ye ad­lan­dır­dık­la­rı ce­ma­ati/ör­gü­tü çö­ker­te­cek­ler­di.

Şeyh­ler, der­viş­ler ül­ke­si de­ğil­di Tür­ki­ye!

Bu­na rağ­men bir ne­sil ce­ma­at­ler, ce­mi­yet­ler eliy­le uya­nı­yor­du. 

He­def­te Re­fah koa­lis­yo­nu... Fran­sa Bü­yük lo­ca­sı da­ha ilim­li­si­ni, da­ha la­ik­çi­si­ni is­ti­yor­du. Bu se­bep­le 28 Şu­bat ha­re­ke­ti ile si­ya­si ik­ti­dar di­zayn edi­le­cek­ti.

Di­ğer yan­dan ce­ma­ate ba­zı gö­rev­ler dü­şü­yor­du. Ni­te­kim Gü­le­n’­in “be­ce­re­mi­yor­san çek gi­t” şek­lin­de­ki söz­le­ri ce­ma­at ile iliş­ki kur­mak is­te­yen güç­le­ri umut­lan­dır­mış­tı. 

Dur­duk yer­de bir hal ol­du bu ce­ma­ate...

Bir bak­tık ki ce­ma­atin li­de­ri Fet­hul­lah ho­ca Pa­pa­’nın ka­pı­sın­da.

Ala­at­tin Ka­ya­’nın Pa­pa­’nın eli­ni öp­me­si son­ra­sın­da  “ben de bu mis­yo­nun bir par­ça­sı­yı­m” şek­lin­de Ho­ca­dan bir açık­la­ma. Tüm umut­lar su­ya düş­me­ye baş­la­dı...

Pe­şin­den Din­le­ra­ra­sı Di­ya­log... 

Türk­çe öğ­re­ti­li­yor ayak­la­rın­da Olim­pi­yat dans­la­rı...

Por­no de­ne­cek ka­dar çıp­lak­lı­ğa yer ve­ren te­le­viz­yon rek­lam­la­rı.

 “Ör­tü fü­rü­at­tan­dı­r” çı­kı­şı ile açıl­ma­ya ha­zır bek­le­yen­le­re kıs­mı fet­va...

Dev­re­ye şey­tan­lar gi­rin­ce hiz­me­tin ren­gi de şek­li de de­ğiş­ti.

So­rum­lu arı­yor­sun or­ta­lık­lar­da yok. Ce­ma­at li­de­ri Pen­sil­van­ya de­ni­len ye­re uç­muş git­miş, yer­leş­miş, otur­muş. Ba­kı­yor­sun al­nı sec­de gör­me­yen­ler ce­ma­at ada­mı.

Zih­ni­yet­le­ri­ne bant­lar dol­dur­du­ğu­muz ekal­li­yet; da­ha da açık­ça­sı, İs­lam düş­man­la­rı ce­ma­atin sun­muş ol­du­ğu baş kö­şe­ler­de. Ma­ka­le­ler­de on­lar, ek­ran­lar­da on­lar... 

Ce­ma­at adı­na söz on­la­rın saz on­la­rın.

1 Mart Tes­ke­re­si son­ra­sın­da ge­ne­ral­ler tu­tuk­la­na­rak as­ke­ri ve­sa­ye­tin be­li bü­kü­le­rek Er­ge­ne­kon, Ku­va­yi Mil­li­ye adı al­tın­da­ki ör­güt­ler ta­ki­be alın­dı­ğın­da öy­le­si bir gaz ver­di­ler ki; bu iş­le­ri be­ce­ren ha­kim ve sav­cı­lar kah­ra­man, yar­gı her ha­li ile ik­ti­da­rın elin­de. 

Baş­ba­kan “tu­tun de­yin­ce­” tu­tu­yor­lar, “bı­ra­kın de­yin­ce­” bı­ra­kı­yor­lar... 

17 Ara­lık tır ola­yı işin mi­la­di. 

Ce­ma­at dört ba­ka­nın yol­suz­lu­ğu de­di, ik­ti­dar ise bu­nun bir dar­be te­şeb­bü­sü­ne ne­den gös­te­ril­di­ği­ni söy­le­ye­rek ce­ma­at ile ka­pış­tı. 

İs­te­nen de buy­du za­ten...

17 Ara­lık, Mı­sı­r’­da Mu­ham­med Mur­si­’ye, Tür­ki­ye­’de Er­do­ğa­n’­a kar­şı ya­pı­lan komp­lo­nun bir aya­ğı­dır. Ne var ki Mı­sır dar­be­si kal­leş­lik­le so­nuç­lan­dı an­cak Tür­ki­ye aya­ğı is­tih­ba­ra­tın ağ­la­rı­na ta­kıl­dı. Ta­kıl­ma­say­dı şu an­da Cum­hur­baş­ka­nı ha­pis­te ola­cak­tı...

Her iki ope­ras­yon İn­gi­liz is­tih­ba­ra­tı ile MOS­SAD kö­ken­li...

Bu is­tih­ba­rat­lar bey­ni az ça­lı­şan­la­rı ko­lay kul­la­nır... O es­ki Kes­ta­ne Pa­za­rı saf­lı­ğı ye­ri­ne Dar­vin yan­daş­la­rı ile saf tu­tan ce­ma­at­leş­me­yi sah­ne­de gö­rü­yo­ruz.

Saf­lar bo­zu­lun­ca es­ki gün­ler de ge­ri git­ti...

Yurt­lar git­ti, ders­ha­ne­ler ka­pa­tıl­dı, bir­çok in­san ha­pis­ha­ne­le­re düş­tü...

Al­nı sec­de­li ai­le­le­ri ad­li­ye ka­pı­la­rın­da gör­dük­çe yü­rek­le­ri­miz ka­nı­yor.

So­nuç­ta her iki ta­ra­fı ken­di için­den eri­te­rek bi­tir­me­ye ça­lı­şan ma­yın­lı kad­ro­lar. İl­ginç olan, ce­ma­at saf tut­tu­ğu Mark­sist­ler eliy­le bi­ti­ril­di­ği­nin far­kın­da de­ğil. 

O ha­la ayak­ka­bı ku­tu­lar içe­ri­sin­de pa­ra­la­rı sa­yık­la­ya­rak Mark­sist­le­re yol dö­şü­yor. CHP’­nin de­ğir­me­ni­ne su ta­şı­yor... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nusret Çiçek Arşivi