Yener Dönmez

Yener Dönmez

Vahdet o Ruha Tercüman Oluyor

Vahdet o Ruha Tercüman Oluyor

Bek­le­nen gün iyi­ce yak­laş­tı. Si­ya­si par­ti­ler mey­dan­lar­da bü­tün koz­la­rı­nı kul­la­nı­yor ve 70’li, 80’li yıl­la­rı an­dı­ran va­at­le­rin uçuş­tu­ğu se­çim kam­pan­ya­la­rın­da son haf­ta­ya gi­ril­di. 6 gün son­ra söz söy­le­me sı­ra­sı mil­let­te ola­cak. Pa­zar gü­nü yak­la­şık 55 mil­yon seç­men san­dık ba­şı­na gi­dip ter­ci­hi­ni kul­la­na­cak.

Böy­le­ce 4 yıl bo­yun­ca, 77 mil­yo­nu han­gi kad­ro­la­rın yö­ne­te­ce­ği be­lir­len­miş ola­cak. 

De­ğer­li oku­yu­cu­lar; ül­ke­miz­de son dö­nem­de bü­yük ham­le­ler ya­pıl­dı, atı­lım­lar ger­çek­leş­ti­ril­di. Yıl­la­rın ih­mal­le­ri gi­de­ril­me­ye ça­lı­şıl­dı. Fa­kat dü­rüst­çe söy­le­mek ge­re­kir­se bu kal­kın­mış­lık ül­ke­mi­zin po­tan­si­ye­liy­le oran­tı­lı bi­çim­de ger­çek­leş­me­miş­tir.

Eğer Tür­ki­ye bu­gün hak et­ti­ği yer­de ol­say­dı, “kim ne ta­ah­hüt edi­yor­sa ben beş faz­la­sı­nı ve­re­ce­ği­m” yön­te­mi­ne baş­vu­rup, no­te­re muh­taç ana mu­ha­le­fet par­ti­si olur mu, par­ti­ler peş pe­şe o va­at­le­ri sı­ra­lar mıy­dı?

Ya­kın­la­rı­mın ya­rı­dan faz­la­sı yurt dı­şın­da, Av­ru­pa­’nın çe­şit­li ül­ke­le­rin­de ya­şı­yor. Ti­ca­ret ve iş dün­ya­sı­nın için­de­ler.

Ma­ale­sef Tür­ki­ye­’de­ki se­çim kam­pan­ya­la­rı­nı üzü­le­rek ta­kip et­tik­le­ri­ni söy­lü­yor­lar. Bu­gün Tür­ki­ye­’de mu­ha­le­fet par­ti­le­ri­nin bal­lan­dı­ra bal­lan­dı­ra ta­ah­hüt et­tik­le­ri hak ve im­kan­la­ra kal­kın­mış Ba­tı ül­ke­le­ri 40-50 yıl ön­ce ka­vuş­muş­lar. Stra­te­jik ko­num, ye­ral­tı ve yer üs­tü zen­gin­lik­ler açı­sın­dan Tür­ki­ye ka­dar avan­taj­lı ol­ma­ma­la­rı­na rağ­men alt ya­pı­la­rı­nı ta­mam­la­mış; üre­tim, tek­no­lo­ji ile sa­na­yi­i ala­nın­da do­yum nok­ta­sı­na ulaş­mış­lar. Bu­nun an­la­mı şu: Ül­ke­mi­zin da­ha kat ede­ce­ği çok bü­yük me­sa­fe­ler var. Ka­rar­lar bu­na gö­re ve­ri­le­cek ve sağ­du­yu­sun­dan hiç­bir şüp­he duy­ma­dı­ğı­mız aziz mil­le­ti­miz en doğ­ru, en sağ­lık­lı ter­ci­hi ya­pa­cak­tır.

De­ğer­li oku­yu­cu­lar, Müs­lü­man elin­den ve di­lin­den emin olu­nan in­san­dır.

Bu nok­ta­da bi­ze dü­şen ise ya­lan, if­ti­ra ve ka­ra­la­ma­ya hiç­bir şart­ta ve hiç­bir şe­kil­de te­ves­sül et­me­yip; müj­de­le­yen, nef­ret et­tir­me­yen Vah­det di­lin­den sap­ma­mak­tır. Oku­yu­cu­mu­za ger­çek­le­ri ol­du­ğu gi­bi yan­sıt­mak­tır.

Şü­kür­ler ol­sun. Şua­na ka­dar ga­ze­te­miz­de tek bir tek­zip da­hi ya­yın­lan­ma­dı. İn­şal­lah hep böy­le de­vam eder. Bu­nun için kı­lı kırk ya­rı­yo­ruz. Bel­ge­nin, bil­gi­nin ne­re­den, kim­den na­sıl ve ne şe­kil­de gel­di­ği­ne bir Müs­lü­man, inan­mış bir in­san has­sa­si­ye­tiy­le yak­la­şı­yo­ruz. Te­yi­di­ni al­ma­dan, kar­şı ta­ra­fın gö­rü­şü­ne baş­vur­ma­dan da as­la ya­yın­la­mı­yo­ruz. 

Bi­zim yü­zü­müz­den yü­ce di­ni­mi­ze, o pak inan­cı­mı­za söz söy­let­tir­me­mek için aza­mi gay­ret gös­te­ri­yo­ruz.

Rah­met­li Muh­sin Baş­kan “Üç gün­lük dün­ya için fı­rıl­dak ol­ma­ya ge­rek yo­k” der­di. Me­ka­nı cen­net ol­sun. Şim­di bü­tün mil­let ar­dın­dan ha­yır­la yad edi­yor. Er­ba­kan ho­ca­mız da Tür­ki­ye’de en faz­la re­yi al­mış ik­ti­da­ra yü­rü­yen par­ti­si­nin ka­pa­tıl­dı­ğı gün da­hi “O­lay ta­ri­hin akı­şı içe­ri­sin­de fev­ka­la­de ba­sit bir olay­dı­r” di­ye­rek kit­le­si­ni hu­zur ve sü­ku­ne­te da­vet et­miş­ti.

Ama bu­gün STK’­la­rıy­la, der­nek­le­riy­le, der­gah­la­rıy­la, der­gi­le­riy­le, ga­ze­te­le­riy­le, par­ti­le­riy­le onun aç­tı­ğı yol­dan, gös­ter­di­ği uf­ka mil­yon­lar yü­rü­yor. Dün­ya­nın her bir kö­şe­sin­den ha­yır dua­lar alı­yor. 

De­ğer­li oku­yu­cu­lar, iman, ih­las ve sa­mi­mi­yet her şe­yin ba­şı. Ge­ri­si bey­hu­de­…

Ön­ce­ki gün med­ya ve ki­tap ar­şiv­ci­li­ğin­de en­der isim­ler­den, ül­ke­mi­zin sa­yı­lı kül­tür ta­rih­çi­le­rin­den Dur­sun Gür­lek ho­ca­mız­la gö­rüş­tük.

Bir ara­ya gel­dik­le­ri dua­yen ga­ze­te­ci, ya­za­rı­mız Meh­met Şev­ket Ey­gi ho­ca­mız­la bir­lik­te ku­lak­la­rı­mı­zı çın­lat­mış­lar. “Ha­yır­dır in­şal­la­h” de­mem üze­ri­ne, “Val­la ben çok zor be­ğe­nen bir in­sa­nım. Öy­le ko­lay ko­lay be­ğen­mem. Geç­miş­te iki ga­ze­te­yi çok be­ğen­miş­tim. Bir Meh­met Şev­ket Ey­gi üs­ta­dın çı­kar­dı­ğı Bu­gün ga­ze­te­si­ni, bir de Ter­cü­man ga­ze­te­si­ni. Şim­di de Vah­det ga­ze­te­si­ni çok be­ğe­ni­yo­rum. San­ki bu ga­ze­te­de Ter­cü­man ile Bu­gün ga­ze­te­si­nin ru­hu ve ko­ku­su var. Meh­met Şev­ket Ey­gi de ay­nı ka­na­at­te. İh­las ve sa­mi­mi­yet­le çok ça­lı­şıl­dı­ğı, çok emek ve­ril­di­ği ga­ze­te­ye ba­kın­ca an­la­şı­lı­yo­r” de­di.

İn­şal­lah öy­le­dir. Üs­tad­lar te­vec­cüh gös­ter­miş­ler. Al­lah ra­zı ol­sun. 

Her gün da­ha iyi­ye, da­ha gü­ze­le ulaş­mak için eme­ği­mi­zi esir­ge­me­ye­cek, il­ke­le­ri­miz­den zer­re ta­viz ver­me­ye­ce­ği­z…

Aziz mil­le­ti­mi­ze la­yık bir ga­ze­te çı­kar­mak için as­la iki gü­nü­müz bir bi­ri­ne denk ol­ma­ya­cak.

Rab­bim yo­lu­mu­zu ve bah­tı­mı­zı açık et­si­n…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Yener Dönmez Arşivi