D.Mehmet Doğan

D.Mehmet Doğan

Suriye’de ABD’nin Kötü Polis İyi Polis Oyunu!

Suriye’de ABD’nin Kötü Polis İyi Polis Oyunu!

Elbette 7 Haziran seçimi bir milat... Oyunu kuranlar seçimden sonra operasyona hız verdiler. Seçim istedikleri şekilde sonuçlandı; iktidar partisi yanlış politikalarla bu sonucun oluşmasında farkında olmadan rol oynadı, Türkiye’de istikrar önemli bir mesele haline geldi. Elma, armut ve ahlatı toplayan Kılıçdaroğlu “hükümeti yüzde altmış kurar” dedi!

Hükümet uzlaşmayla kurulur, öncelik en yüksek oyu almış partiye verilir. O istediği tarzda bir hükümet kuramazsa, sıra ikinci olan partiye gelir. İkinci parti ile birinci parti arasında üçüncü parti kadar oy olduğunu unutmamak lâzım.

Dolayısıyla AK Parti’nin üç alternatifi varken, CHP’nin tek alternatifi var: Kendisinden sonra gelen iki partiyi ikna etmek!
Bunun zorluğundan söz etmeyeceğim. Asıl oyun sınırımızda oynanıyor. Büyük şeytan, Suriye meselesini iyi polis-kötü polis oyunu ile halledeceğe benziyor. Kötü polis bazı bölgeleri işgal ediyor. DAİŞ’in ABD’nin kötü polisi olduğundan artık zerrece tereddütüm kalmadı. DAİŞ güya keskin Müslümanlığı temsil ediyor, fakat İslâmın medeniyet tezahürlerini kökten yok ediyor, Müslümanlık kavramı etrafından dehşet oluşturuyor. Zaten ABD’nin defterinde Müslüman kötü figür, “terörist Müslüman” en çok kullanılan kavramlardan. 

DAİŞ işgalini kendisine saldırı olarak gören ABD -bildiğimiz kadarıyla havadan- bombalamaya başlıyor, ardından iyi polisini devreye sokuyor. İyi polis: Stalinist Kürt teşkilatı, dine mesafeli, en hafifinden laik PYD! Suriye’deki liderlerinin adı Müslim, fakat hüviyeti gayri müslim biri!

Şu sırada ABD ve İsrail için Suriye’de iki “iyi” var: Beşşar ve PYD!

Suriye’nin ikisi arasında paylaşılacağını, Esed’in Alevi/Nuseyri devletini kuracağını, Suriye’nin geri kalanının İsrail dostu Laik Kürt Partisi’ne verileceğini görmeyen beri gelsin. 

İş o kadar göstere göstere yürütülüyor ki, bakındı operasyon gazetesi Cumhuriyet “Kürtler IŞİD’i sınırdan kovdu” manşeti atıyor!

Suriye’de olan asıl bu mu? 

Kaç asırlık yerleşik topluluklar yerlerinden sürülüyor...

Binlerce yıllık tarih yerle bir ediliyor...

Bir ülkenin insan unsuru dahil her şeyi değiştiriliyor...

Bunları dikkate almadan doğru dürüst bir tek lâf edilebilir mi? 

Ey insanlık! Dünyanın gözü önünde etnik temizlik yapılıyor. Hemi de ABD’nin güdümünde!

Hani 1915 tehciri katliamdı, soykırımdı? O zaman göç Anadolu’dan Suriye’ye idi. Göçürülen Ermeniler’di...

Yüz yıl sonra Suriye’den Anadolu’ya zorunlu göç ve katliam olduğunu görmeyen hamakat erbabına, eğer ihanet içinde değillerse, ne söylenebilir? Fakat bu sefer durum farklı: Zorla göçürülenler Müslümanlar!

ABD için İsrail’in güvenliği öncelik taşıyor. Bunu bütün ABD başkanları gibi Obama da açık açık söyledi. Mısır’da Mursi’ye karşı darbe neden yapıldı? Şimdi de İsrail’le dost Suriye kuruluyor. İsrail’e bölgede yeni bir müttefik imalatına da hız veriliyor: İşte ABD’nin Kürdistan planı!

“Kudüs İsrail’in kutsal şehridir!” Bunu kabullenen ve diliyle ikrar eden bir bölge devleti! Nasıl ama? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
D.Mehmet Doğan Arşivi