Yener Dönmez

Yener Dönmez

Ayıyla Yatağa Sokacaklar

Ayıyla Yatağa Sokacaklar

Esad’ı unuttuk hepimiz IŞİD’ı konuşuyoruz. Esad sisteminin diktatörlüğü üzerinden Suriye’de iç çatışmayı başlatıp ülkeyi savaş alanına çevirdiler. 

Şimdi de IŞİD korkusu üzerinden PYD’yi dünyanın gözünde makbul hale getirip, ilk resmi bağımsız Kürt devletini Suriye’de kuracaklar. 

Elde ne kaldı?

Harap olmuş, yüzbinlerce insanın öldüğü bir Suriye...

Türkiye’nin komşusu bir PKK devleti...

Bu nasıl bir alışveriş anlayan beri gelsin. İki sonuçta da Türkiye’nin zerre kadar çıkarı yok. 

PKK’nın şuan Türkiye toprakları içinde bir devlet kurmaya acilen ihtiyacı kalmadı. Geniş topraklar adım adım kendisine veriliyor Suriye’de. Amerikan uçakları her gün IŞID’ı ve diğer unsurları bombalayıp koridor açıyor. 

IŞİD’in asıl gücü Irak’ta olmasına rağmen oraya dokunan yok. IŞİD’ın Kürt devletini hayata geçirme konusunda dünyayı ikna edecek korkutucu bir proje örgüt olduğu da açık. 

ABD adım adım bölgede bir Kürt devleti kuruyor. 

Türkiye’yi zorladılar 50 yıldır olmadı. 30 bin şehit verdik, milyarlarca dolar para harcadık ama Türkiye’yi böldürmedik ve bir Kürt devleti kurdurmadık. 

Baktılar olmuyor. Demokrasi bahanesine Esad’ı devirme sloganlarıyla Suriye’de iç savaş çıkartıp, Suriye topraklarında kuruyorlar. Maalesef biz de buna kandık ve alet olduk. 

Suriye’de Kürt devleti kurulunca, denize petrol koridoru açılmış olacak. Irak’taki Kürt petrolüyle bu koridor birleşince çok büyük bir enerji gücü ortaya çıkacak. Ve dünya sistemi için de önemli bir partner. 

Sonra sıra Türkiye’ye gelecek. 

Yüzde 13 oy almış bir HDP’nin dünya sistemine verdiği mesaj açık. Büyük bir meydan okumaydı ve sonuç aldılar. 

Artık PKK’nın bir devleti ve Türkiye’de barajı aşmış bir partisi var. Kabul edelim ki bu büyük bir güç ve oyun kuruculuk demek. 

Türkiye’yi ayıyla yatağa sokma hamleleri gün gün ilerliyor. Çözüm süreci denen yolda PKK adım adım meşrulaştırıldı. Bizim mahallenin gazeteleri, çözüm süreci başlar başlamaz PKK’ya terör örgütü demeyi bıraktılar.

Şehit cenazelerini görmez oldular. PKK’nın şehirleri silah doldurmasını ve legalleşme adımlarını haber dahi yapmadılar/yaptırmadılar. 

Sonuçta örgüt tepemize çıktı. Erken seçim olsa oylarını daha da artıracağı net. Baraj bir kere yıkıldı ve artık su tutmaz. 

Eskiden PKK’ya karşı dindarlık etrafında birleşen Kürtlerin de kafası karışık. Çünkü Selahattin Demirtaş dinle barışık konuşmalar yapıyor.

Türkiye-Suriye ve siyaset hattında çok yönlü ve iyi işleyen bir projeyle karşı karşıyayız. Buna 
cevap verecek bir zeka ise halen daha ortada yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Yener Dönmez Arşivi