Her kuşun eti yenmez...

Her kuşun eti yenmez...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 23 üniversiteye atanan rektörler bildiğiniz gibi geçen hafta açıklandı..
Bu rektörlerin içerisinde benim de yakından tanıdığım biri var..
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’dan bahsediyorum..
Niyazi Hoca uzun yıllar İstanbul Teknik Üniversite’sinde çalışmış, İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde yüzlerce talebe yetiştirmiş, bölüm başkanlığı yapmış, ülkesini seven, pratik düşünen, ekseni sevgi olan ve de üniversite camiasında hangi görüşte olursa olsun pek çok insanın saygı ve muhabbetini kazanmış bir öğretim üyesi.. Benim de 25 yıllık aziz ve kadim dostum..
Niyazi Eruslu Hoca’yı yıllardır dinleriz.. Pek çok toplantıda birlikte olduk.. Üniversite hakkındaki düşüncelerini biliriz.. 0 itibarla şimdi artık eylem zamanı" diyoruz.. Hoca, söylemlerini eyleme geçirmeli.. Allah yardımcısı olsun..
Niyazi Eruslu’nun iyi de bir ekip kuracağını öğrendik.. Mesela, rektör yardımcısını seçmiş bile!.. Bu kişi, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Hocalarından Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım!..
Hüseyin Yıldırım Hocanın, Yalova Üniversitesinde Niyazi Eruslu Hocayla birlikte bir müddetten beri ıskalanan, adeta dumura uğratılan, bilimi, yeniden öne çıkartmak için mücadele verecek olduğuna inanıyorum..
Geçtiğimiz hafta kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinin Topkapı- Eresin Otel’deki iftarına katıldım!.. Baktım ki Niyazi Eruslu’da orada.. Yalova Üniversitesi rektörlüğüne atanalı bir gün olmuştu.. 0 gece hocayı tebrik eden edene.. Biz de tebriğimizi yaptık.. Gazetemiz için bir de mini röportaj rica ettik.. Bizi kırmadı.. Gazetemiz Haber Müdürü Nazif Karaman kardeşim de hazır kıta bekliyordu zaten ve Prof. Dr. Niyazi Erusulu’nun görüşlerini sıcağı sıcağına aldık.. Böylece ilk demecini VAKİT’e vermiş oldu Prof. Eruslu..
“Ben ilim adamıyım ve bilim için varım” diyor, Prof. Eruslu!.. Devam ediyor; “Yalova Üniversitesi için 74 kişi başvurdu ve benim projelerim daha uygun bulundu.. Gerçekten de farklı projeler.. Rektörlüğüm zamanında Yalova Üniversitesinin nasıl bir bilim yuvası olacağını herkes görecek..”
Rektör Niyazi Eruslu’nun Yalova ilçelerine hatta beldelerine bile müjdesi var.. “Bazı yerleşim bölgelerine Meslek Yüksek Okulları kuracağız.. Mesela bunlardan bir tanesini söyleyebilirim.. Benim de bir zamanlar yaz aylarında tatil yapıp, yeşilinden ve denizinden faydalandığım Esenköy!.. İnşallah Esenköy’de Denizcilikle ilgili bir Yüksek 0kul yapıp Esenköye ve Esenköylülere armağan ederiz..”
Tabii Prof. Eruslu böyle konuşuyor da başkaları da uyumuyor.. Herkes görevi başında çünkü.. Bu kişilerin başında da Yalova CHP Milletvekili Muharrem İnce var.. Muharrem İnce 2 dönemdir Yalova milletvekili.. Eğitimci.. Dershane işleri yapıyor.. Geçtiğimiz yıllarda birkaç kere oturup sohbet etmişliğimiz var.. Esenköy’ün rahmetli Belediye Başkanı Adnan Kaptan kardeşim tanıştırmıştı.. Aslında makul bir CHP’li olarak görünüyor Muharrem Bey!.. Kibar de konuşuyor.. İnsanlık noktayı nazarında bir problemimiz yok.. Ancak siyasi, sosyal, inanç hürriyeti ve de başörtüsü gibi meseleler masaya yatırıldığında ve de bütün bunların neticesinde yol ayırımına gelindiğinde işler değişiyor.. 0 yoluna bizler yolumuza..
Muharrem İnce’ye nereden geldik?.. Prof. Dr. Niyazi Eruslu’nun Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atanması sebebiyle Muharrem İnce’nin verdiği demeci okudum..
Muharrem İnce, soyadından esinlenmiş olacak ki, Niyazi Hocaya ince bir şekilde aba altından sopa göstermiş.. Bakın neler diyor;
“Atanan rektörün geçmişte, ‘Üniversitede türbana özgürlük’ bildirisine imza attığını ve Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, gibi teşekküllerde görev aldığını biliyorum.. Buna karşın, kendisini şimdiden uyarmayı da görev biliyorum.. Sayın Rektör'ün eski iş ve ilişkileri benim bu uyarıyı yapmamı gerektiriyor.. Eğer kendisi, eski ilişkilerini ve düşüncelerini Yalova Üniversitesi Rektörlüğü döneminde de devam ettirir, o ilişkilerini Yalova Üniversitesi'nde yapacağı işlere aktarırsa, karşısında durmak benim görevimdir.. Kendisi her ne kadar türbana özgürlük bildirisine imza atmış olsa da ve görev yaptığı vakıflardaki ilişkileri ile Rektörlük görevine getirilmiş gibi bir görüntü verse de, bizim yıllardır kurulması için çaba sarf ettiğimiz Yalova Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmıştır..”
İnce son noktayı da şöyle koyuyor;
“Kimse unutmasın ki; Yalova, Atatürk'ün ‘benim kentim’ dediği bir kenttir.. Kendisine bunu şimdiden hatırlatıyor, görevinde başarılar diliyorum. Yapacağı bütün iş ve işlemlerin takipçisi olacağımızı bilmesini isterim!..”
Eeee bu işler böyle.. CHP’li Muharrem İnce Yalova’ya üniversite için uğraşır ama Allah’ın hikmeti işi AK Parti hükümeti bitirir.. Üniversite AK Parti’ye nasip olur ve rektörünü atamak ta Ahmet Necdet Sezer’e değil, Abdullah Gül’e nasip olur.. Ve Niyazi Eruslu Hoca’da rektörlük makamına oturur..
Şimdi biz de Muharrem İnce’ye birkaç kelam edelim.. Önce bütün bunların kısmet işi olduğunu söyleyeyim Muharrem Beye ve devam edelim..
“Niyazi Eruslu uzaydan gelmedi.. Meçhul biri de değil.. Hele ithal malı hiç değil.. Bu milletin evladı.. Ve milletinin kahır ekseriyetiyle ayni hassasiyetleri paylaşan, ayni dili konuşan, milletinin dertleriyle dertlenen, sevinçleriyle sevinen bir bilim adamı.. Geçmişte görev yaptığı vakıflar da öyle öcü gösterilecek kökü dışarıda olan kuruluşlar değil.. Bu milletin bağrından çıkmış özünde millet-vatan sevgisi olan yerler.. Belki o mekanlar Muharrem İnce’ye ters gelebilir ama bizim her zaman iftihar kaynağımız olmuşlardır..
Hem sonra Muharrem İnce Prof. Niyazi Eruslu’yu ne kadar tanıyor?.. Bir dizi uyarılarda bulunmasını gerektiren ne var ki?..
Ben de İnce’ye hatırlatayım; Niyazi Eruslu öyle oturduğu yerden kalkmayan, dünya ile entegrasyonu zayıf olan, geleneksel gevşemiş hoca tipinde biri değildir.. Cin gibi, aktif, leb demeden leblebiyi anlayan ve de kim olursa olsun yanlış yapıldığında sözünü sakınmayan birisidir.. Laf ebeliğinin altında kesinlikle kalmaz!.. Yalova’nın rahmetli Atatürk’ün en sevdiği ve en değer verdiği vilayetlerden biri olduğunu da Muharrem İnce kadar bilir, hatta daha da iyi bilir..
Muharrem İnce’nin şahsında CHP’lilerin tümüne seslenmek istiyorum; Peşin hükümden ard niyetten vazgeçin!.. Önce kişileri tanıyın.. Ekseniniz sevgi olsun.. Karalayalım, silinirse de izi kalsın, mantığı, her zaman zir-ü zeber olmaya mahkumdur..
Mübarek Ramazan’ı Şerif umarım buna bir milad olur!..”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi