Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Yahudi Mahallesinin Parlak Çocukları!

Yahudi Mahallesinin Parlak Çocukları!

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesinin yazarlarından Smadar Perry, Mısır’da gösterime giren  ve içeriden ziyade dışarının ilgisini çeken  ‘Yahudi Mahallesi’ dizisinin meftunlarından birisi.  Bir yazısında diziyle alakalı olarak Abdulfettah Sisi’nin duygularını merak ettiğini yazmış. Ramazanda vizyona giren dizi kimi Yahudileri pek meraklandırmış! Macide Harun gibi kimi Yahudileri de kızdırmış. Kızanların zaviyesi de farklı. Onların dertleri de şu: Yahudiler gerektiği gibi ekrana yansıtılmamış! Yahudileri fazla pozitif aksettirmediğinden dolayı ekrana küskünler. Özellikle de Sisi döneminde. Smadar Perry’nin Sisi’nin Yahudi Mahallesi dizisiyle ilgili duygularını merak etmesi bir garabet değil, tam isabet! Zira Abdulfettah Sisi olarak bilinen cunta lideri bu mahallenin ‘iyi’ çocuklarından! Selefi Nasır gibi bu mahallede büyüyüp serpilmiş. Kahire’deki Cemaliye semtinde bulunan Haretü Yahud/Yahudi Mahallesi birçok ünlünün doğumuna şahit olmuş. Belki de Musa Bin Meymun’dan (Maimonides) beri böyledir. Birçoğunu eleyecek olursak; öne çıkanlar arasında Nasır, Sisi ve Moşe Dayan yeter! Farklı zamanlarda olsalar da yan yana büyümüşler. Evlerinin arasına kimi zaman bir ev kimi zaman bir sokak kesiyor. Bu nedenle de Yahudi gazeteci Smadar Perry’nin Sisi ile ilgili merakı oldukça yerinde. Defne Barak (Daphna Barak) gibi Smadar Perry çok kimlikli ve beynelmilel bir gazeteci. Bir ayağı Araplar diğer ayağı da Yahudiler arasında. İsrail’de bu yılın başlarında (2015) yapılan seçimlerde Netanyahu’nun kazanmasından dolayı Arapların içten içe sevinçli olduklarını ve ona güvendiklerini yazmıştır. Bir bildiği var muhakkak. Duygular tek yanlı değil elbet. Bunun karşılığında İsrailli liderler de Sisi’ye güveniyorlar. Daha önce de Mübarek’e güveniyorlardı. Mübarek’in özel dostlarından eski bakan Binyamin Ben-Eliezer onun İsrail’in stratejik hazinesi olduğunu söylerdi.

***

Smadar Perry vaktiyle Mübarek’le mülakat gerçekleştirmiş bir gazeteci. Sisi ile de böyle bir fırsatını bulsa kaçırmaz, Yahudi Mahallesindeki günlerini ilk ağızdan dinlemek ve onlara tanık olmak ister. Zira Sisi Mübarek’e ilaveten hem stratejik hazine hem de İsrail’in parlak çocuğu ve ‘bir mucizesi!’ Yahudi Mahallesinde büyüyen mucize! Farkını, Kenane Diyarı Müslümanlarını öldürerek, Mısır’da ilhad ve inkar kültürünü yayarak gösteriyor.  Müslümanları iğdiş ediyor, enerjilerini tüketiyor. Ezher Şeyhi Ahmet Tayyip de Nasır’ın din inkarcılarının kucağına atıldığını, İslam ve Müslüman düşmanı kesildiğini ifade etmiştir. Her ikisi de evvelemirde İhvan-ı Müslimin karşısında siyasal İslam düşmanı görünseler de gerçekte bizzat İslam’ın düşmanlarıdırlar. Mevlit Kandili’nde dini devrim başlatan Sisi esasında ateizm devrimi ile İslam’ın içini boşaltma kampanyası düzenliyor. Bu ortak İslam düşmanlıklarının sırrı, İbni Sebe tarzı kripto Yahudi olma özelliklerinde gizli.  Aslında bu gerçekler sır olmaktan da çoktan çıkmış bulunuyor. Herkesin bildiği lakin konuşmaktan imtina ettiği gerçekler! Sisi hakkında bir rapor hazırlayan Sabir Meşhur adlı Mısırlı gazeteci de, Smadar Perry gibi  onun Nasır ile birlikte Yahudi Mahallesinde büyüdüğünü ortaya koyuyor. Nasır ile Moşe Dayan’ın büyüdükleri evlerin arasını sadece bir ev ayırıyor. Nasır’ın anne tarafından Yahudilere yakın olduğu ve onlarla düşüp kalktığı biliniyor. Sisi, Yahudi Mahallesi sınırlarında Barkukiye Mahallesinde büyürken Nasır da bitişik mahalle olan Hamis el Adsi’de serpiliyor. Aralarını sadece Ebu Takiye Mahallesi kesiyor.

***

Sisi’nin de Nasır ve onun ötesinde Moşe Dayan ile aynı mahallede büyümeleri kaderin bir remzi olsa gerek. 

Nasır’ın annesi gibi Sisi’nin de ana tarafından Yahudi ve Fas Yahudisi olduğu ifade edilmektedir. Sisi’nin annesi Malikah Titani Fas ve Yahudi asıllı olmasının yanında Yahudi Mahallesini de mesken edinmiştir. Adı gibi siyasi bir travesti olan Sisi kamufle yeteneğini buradan kazanmış olmalı. Zira eski tanıtma bakanı Salah Abdulmaksut Mürsi’nin darbeden bir hafta öncesine dek Sisi’den şüphelenmediğini ifade etmektedir. Kahire’de Cemaliye’de Yahudi Mahallesinde oturmaları da bunu doğrulayan karinelerden birisidir.  Smadar Perry gibi İsrailli gazetecilerin de bu gerçeğe agah olmaları sırrın faş olduğunun delilidir. Mısır’daki ‘İsrail mucizesi’ Arap ve Müslümanların felaketine neden olmuştur. Gözünü kırpmadan soğukkanlı bir biçimde binleri öldüren Sisi lider seviyesinde yüzlerce kişiyi de darağacına göndermek için sabırsızlanıyor. Arada yaptığı infazlar da plusı veya artısı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Özcan Arşivi