Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Yerel İşgalciler

Yerel İşgalciler

Suriye’de Beşşar, babası  Hafız Esad ile Mısır’da Abdulfettah Sisi yerel işgalci numune ve örneklerini teşkil ederler. İşgalci denilince genelde harici faktörler hesaba katılır. Halbuki, halkına ve değerlerine yabancı yerel güçler de yerel işgalci sayılır ve sayılmalıdır. Cezayir eski başbakanlarından Abdulhamit İbrahimi’nin mühim bir tespiti var. Fransız Devrimi’nin içimize saldığı ideolojik azınlıktan bahseder. Mesela Cezayir’i yöneten Hizb-i Fransa olarak anılan yapının temsilcilerinden Halit Nezzar gibiler ecnebiler namına iç işgalcidirler. FIS veya İslamcıların yanlışları olsa da, 1991 yılında ülkeyi kan gölüne çeviren onlardır. Kelim Sıddıki de İsrail’i çevreleyen civar ülkelerin (düveli’t tavk) İsrail’in zırhı olduğunu söylemiştir. Ürdün’ün işlevsel rolü nedir? Kısaca ve kestirmeden, Irak ve civar ülkelerin İsrail’e sarkmasını önlemek için bir tampon devlet işlevi görmesidir. Suriye’de Nuseyri rejimin ve hanedanın ecnebiye hizmetten başka kerameti nedir?  Baba Esad’dan beri İsrail’i koruyor ve bekasına hizmet ediyorlar. Beşşar da babasından devreden ittifaklarla aynı rolü üstleniyor. Dolayısıyla mukavemet ekseni denilen eksen İsrail’in zırhından başka bir şey değildir. Saddam Hüseyin, Ürdün Kralı Hüseyin ile dosttu lakin Ürdün olmasaydı yani Irak İsrail’e sınır olsaydı Saddam’ı kimse tutamazdı, sökemezdi! İnanmıyorsanız coğrafyaya bir bakın. İran ise Suriye rejimi üzerinden İsrail’e sınır olduğu halde Suriye halkıyla çarpışmayı yeğliyor! Suriye halkı tanklar Golan’a derken onlar tankları halkın üzerine sürüyorlar. Sisi ve Esad bugün İsrail’in bekasının araçlarından başka bir şey değildir. Her ikisi de halkına karşı savaşı terörle mücadele olarak pazarlıyor ve takdim ediyor. Dolayısıyla bunlar kesinlikle ecnebilerin içimize ektikleri habis urlardan başka bir şey değildir.  

***

 Sisi,  ülkesinde Napolyon’u temsil ettiği gibi aynı zamanda Irak işgalini kurgulayan ve infaz eden Bush’ u da temsil etmektedir. Bush Irak ve İslam dünyasına terörle mücadele adına saldırmadı mı?  Aynısını Sisi içeride Müslüman Kardeşlere karşı sıcak, Gazze Şeridi’nde ise Hamas’a karşı İsrail’le birlikte soğuk savaş  atmosferinde icra etmiyor mu? Bu açıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sisi hakkında yerel işgalci sıfatını kullanması yerindedir. Lakin Sisi sadece bir örnektir. 

Burada Beşşar Esad ve Haydar Abbadi gibilerini de unutmamak gerekir.  Bunların tekmili birden içimizdeki acentalar ve ecnebi mümessilleri ve iç işgalcilerdir. Sisi aynı zamanda yeni bir Mehmet Ali Paşa müsveddesidir. Zira Mehmet Ali Paşa da halk ayaklanmasına ve vali Hurşit Paşa’nın devrilmesine müteakip valiliğe atanmış ardından da despot idaresini kurmuştur.  Halkın devrimini çalmıştır. Ardından Nasır da Kral Faruk’a karşı halkın devrimini çalmış ve gizlice Amerikalıların çıkarlarını temsil etmiştir. Muhammed Celal Keşk ve Devletler Oyunu yazarı Miles Copeland Nasır’ın CIA yardımıyla darbeyi gerçekleştirdiğini yazmaktadır. Lakin halk boyutu da olduğundan kimileri 23 Temmuz (1952) kansız saray darbesine devrim de demektedir. Ardından CIA siyasi mühendisliklerle birlikte Nasır’dan bir lider türetmiştir. Ona Menşiye gibi tertipleri salık vermiş ve yönlendirmiştir. Sisi de darbesini Amerikalıların talimatları doğrultusunda yapmıştır. Sisi darbe öncesi Chuck Hagel ile muhaberede bulunmuş ve darbeden sonra ise yasal cumhurbaşkanı Mürsi’yi Katar ve Hamas ile muhabereden dolayı yargılamaktadır! Galiplerin adaleti bu olmalıdır!

***

Sisi askeri olarak Camp David komutanı olarak yerel işgalin sürdürülmesi için Napolyon ve Bush’u taklit ettiği gibi aynı zamanda dini olarak da Kadiyanileri ve Bahaileri model almaktadır. Delili veya misali nedir? Dini devrim dediği husus ile İslamiyetin içini boşaltıp Kadiyani ve Bahailere özenmeyi esas almaktadır.

Nitekim, Ezher Şeyhi Vekili Abbas Şuman Ezher eğitim programlarını bazı haşviyat yani dolgulardan temizleyeceklerini söylemiştir. Bu faaliyetlerinin başında da cihadın modernize edilmesi gelmektedir (Almesryoon.com.  Abdulkadir Vahid’in haberi 27 Haziran 2015) Cihadın modernize edilmesine niye ihtiyaç hissedilmiştir? Bilindiği gibi ecnebi tasallutu veya gavur aşıklığı altında bunu Kadıyanler ve Bahailer denemiş, yapmış ve bu suretle ecnebiler ve sömürgeciler nezdinde ılımlı Müslümanlığın temsilciliğine soyunmuşlardır! Bush döneminde dini söylemin yenilenmesi projesi dayatılmıştır. Sisi de hem Mısır Müftülüğüne hem de Ezher’e dini söylemin yenilenmesi projesini ısmarlamakta ve dayatmaktadır. Bu da gösteriyor ki, Sisi Mısır halkının değil Bush gibi işgalcilerin içimizdeki temsilcisidir. Ecnebi yardakçısıdır. Keza Abbas Şuman, cihad kavramını modernize edecekleri gibi cemaatlerin tahrif ettikleri hilafet ve İslam’da devlet gibi kavramları da yerli yerine oturtacaklarını ve tashih edeceklerini söylemektedir. Suriye Vakıflar Bakanı Muhammed Abdussettar, İsam Mısri ile birlikte Suriye’de de  ‘Fıkhu’l Ezme/Kriz Fıkhı’ diye resmi İslami bir dil üretmişlerdi. Burada da Esad-Sisi kardeşliği karşımıza çıkıyor. Bunlara Çeçenistan’dan Putin’in Vassalı Ramzan Kadirov’u da ilave etmemiz gerekecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Özcan Arşivi