M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Mélanie Georgiades’in Çarşafı

Mélanie Georgiades’in Çarşafı

MELANIE Georgiades’in Müslüman olduktan sonraki çarşafına ibretle baktım ve birtakım yerli Müslüman hanımların gülünç tesettürlerine bir kere daha teessüf ettim. Bu hanım 1980’de Kıbrıs Lefkoşe’de Fransız bir annenin ve Rum bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelmiş, ana baba ayrılmışlar, annesiyle üç yaşındayken Fransa’ya gitmiş, gençliğinde müzik sanatkarı olmuş, şöhret kazanmış, kitap yazmış, eseri bir ayda 50 bin nüsha satılmış ve 2008’de Müslüman olmuş.

Lütfen internet’e bakın ve çarşafını görün. Koyu gri sapsade basit bir çarşaf, sadece yüzü görülüyor, hiçbir süsü püsü, alacabulacalığı yok.

İslam kültürüne yabancı bir hanım Müslüman oluyor ve böyle şer’î (Şeriata uygun) bir tesettüre  giriyor. Bir de bizdeki birtakım doğma büyüme hanımlara bakın.  Rengarenk… Gökkuşağı gibi…  Sanki  Frenk boyacısının küpüne düşmüşler. Hepsi Batı  kıyafeti… Manto pardesü tayyör tünik eşarp tayt… Ayakkabıların topukları ipince ve upuzun… 

Hocalarımız, ziyalı Müslümanlar,  gerçek dindarlarımız bizdeki bu tesettür çelişkisini niçin düzeltmeye çalışmıyorlar?

Yakup Kadri dindar değildi ama “Çarşafa ve Peçeye Dair” başlıklı  harika yazısıyla, bir estet olarak İslamî tesettürü savunmuştur. (Lütfen bu önemli yazıyı internetten indirip muhakkak okumanızı istirham ediyorum.)

İlle de çarşaf demiyorum ama gerçek dindar Müslüman hanımlar mutlaka İslamî tesettüre bürünmelidir.

Doğu Anadolu’nun ihramları… Baş iyice örtülmek şartıyla eski feraceler…

Rengarenk tesettür olmaz.

Vücut hatlarını belli eden, erkeklerin dikkatini açıklardan daha fazla çeken, bak bana diyen kıyafetler tesettür değil, anti-tesettürdür.

Milyarlarca dolarlık İslamî hizmet ve faaliyet bütçelerine sahip olan birtakım dinî cemaatler ve tarikatler niçin bu tesettür işine el atmıyor?

Tesettür dinî, imanî, İslamî, Kur’anî bir değerdir ve kesinlikle bezirganlığa alet edilmemelidir. Şeriata zıt tesettür olmaz.

Başına bir bez bağlamakla tesettür olmaz.

Avrupaî şeytanî kıyafetleri tesettür olarak göstermek İslam’a hıyanettir.

Hanımlarımız çarşafa, feraceye dönmelidir.

Çeşit çeşit parlak renklerle, hele bana bak diye bağıran ciğer kırmızısı örtülerle tesettür olmaz.

Bir hafta önce mayo reklamları yapan mankenlere eşarplı kıyafetler giydirilip podyumlarda rap müziğin eşliğinde tak tak yürütmekle tesettür olmaz.

Muhterem İslam hanımları, Allah aşkına hiç olmazsa, şu alaca bulaca  ciyak ciyak bağıran eşarpları atınız ve pastel renkli, göze fazla batmayan örtülere bürününüz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi